Instagram video indir

Bilgisayardan Yasaklı Sitelere Giriş 2022

Bilgisayardan Yasaklı Sitelere Giriş 2022 ÇağrıMerkezin

Bilgisayardan Yasaklı Sitelere Giriş makalemizde sizlere yasaklı sitelere giriş için kullanabileceğiniz programların ve yöntemlerin anlatımını yapacağız. Bir web sitesinin yasaklanmasının sebebi sadece illegal yayın yapmasından kaynaklanmayabilir. Bazı durumlarda legal bir şekilde yayın yapan siteler de şikayet aldığında kapanabilmektedir. İçeriğimizde Yasaklı Sitelere Giriş konusunu anlattıktan sonra VPN Kurmadan Yasaklı Sitelere Giriş konusunu da anlatmaya çalışacağız.

VPN Kurmadan Yasaklı Sitelere Giriş 

VPN Kurmadan yasaklı sitelere giriş için kullanabileceğiniz iki farklı metot bulunmaktadır. Bunların ilki Opera tarayıcısını kullanmaktır. Opera tarayıcısı içerisinde otomatik olarak barındırdığı VPN ile birlikte gelmektedir. Opera bağlantısından tarayıcıyı indirdikten sonra kurulumunu yapın.

  • Opera Tarayıcısını kurduktan sonra en üst bölümde yer alan VPN Butonuna tıklayın.
  • Tıkladıktan sonra VPN Bağlantısı Kesildi ifadesinin sol tarafında yer alan bölümü aktifleştirin.
  • Bu bölümü aktifleştirdikten sonra ekstra VPN Kurmadan yasaklı web sitelerine giriş yapabilirsiniz.

Opera tarayıcısının VPN hızı maalesef biraz düşüktür. Eğer mevcut hız sizi tatmin etmediyse içeriğimizin devamında yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Yasaklı Sitelere Giriş Sitesi Yöntemi 

Çeşitli proxy web siteleri sayesinde de DNS değiştirmeden veya herhangi bir program kurmadan yasaklı web sitelerine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Kullanabileceğiniz ve yıllardır aktif olan bir proxy servisi aşağıda yer almaktadır. Bu servis sayesinde de (reklamlı da olsa) VPN kurmadan veya Programsız şekilde yasaklı web sitelerine erişebilirsiniz.

Yasaklı sitelere giriş tuneli olarak da geçen bu siteler ilgili siteler ile sizin bilgisayarınız arasında tünel bir bağlantı kurmaktadır. CroxyProxy web sitesi de yasaklı sitelere giriş tüneli siteleri arasındadır. İlgili bağlantıya tıklayarak dilediğiniz siteye erişim sağlayabilirsiniz.

Yasaklı Sitelere Giriş Programı 

Yasaklı Sitelere Giriş Programı VPN kategorisinde yer alan programlardır. Proton VPN İndir bağlantısından ise Windows, Android ve MAC OS gibi işletim sistemlerine uyumlu bir şekilde çalışan yasaklı sitelere erişim programını indirebilirsiniz. Chrome’da çalışan birçok VPN eklentisi olsa da bu eklentiler masaüstünde çalışan programların performansını yakalayamamaktadır. Masaüstü VPN yazılımlarının tanıtımını da bu yüzden bu içeriğimizde yapacağız.

Google Yasaklı Sitelere Giriş 

Google Yasaklı Sitelere Giriş yöntemi oldukça kolaydır. Google’ın servisi olan Translate ile yasaklı web sitelerine kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Bu yöntem çok sağlıklı çalışmasa da eğer ilgili web sitesinde sörf yapmadan bir kez erişmek istiyorsanız Google Translate’i kullanabilirsiniz.

Google Translate bağlantısından Translate’e erişim sağlayın. Erişim sağladıktan sonra girmek istediğiniz web sitesinin direkt olarak bağlantısını çeviri alanına yapıştırın. Yukarıdaki görselde ilgili yöntemin anlatımı yapılmıştır.

Yasaklı Sitelere Giriş DNS Ayarları Windows 10

Yasaklı Sitelere Giriş DNS Ayarları Windows 10 konusunu anlatmak gerekirse;

  • Başlat butonuna tıklayın ve “Ayarlar” kelimesini aratın.
  • Karşınıza çıkan araçtan “Ağ ve İnternet” seçeneğini seçin.
  • Bağlı olduğunuz İnternet’e tıklayın ve “Özellikler” butonuna basın.
  • Karşınıza çıkan araçtan “Ağ ve İnternet” seçeneğini seçin.
  • “Ağ Bağlantısı Özellikleri” penceresinden “Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)” tıkladıktan sonra yukarıda ilettiğim DNS adreslerini ilgili boşluklara manuel bir şekilde girin.
  • Bu aşamada “8.8.4.4” ve “8.8.8.8” veya “77.88.8.8” ve “77.88.8.1“ gibi DNS adreslerini kullanabilirsiniz.

Yasaklı Sitelere Girmek Suç mu?

Olaya hukuksal açıdan baktığımızda yasaklar, toplumun menfaatini korumak ya da zarar görmesini engellemek amacıyla konulur. Eğer bir siteye giriş yasaklanmışsa, hukuksal anlamda bunun için geçerli sebepler olacağını unutmayın. Bunun yanında yasaklı bir siteye girilirse suç teşkil eder mi? Bunun cevabı, girdiğiniz yasaklı siteye giriş amacınız. Eğer ruhsatsız silah, uyuşturucu veya yaralıyıcı malzemeler satan bir siteye giriş yaparsanız, bu sebeple yargılanırsınız.

Ülkemizde en çok cinsel içerikli sitelere giriş yasaklanmaktadır. Eğer cinsel içerikli bir siteye giriş yaparsanız, bu suç teşkil etmez. Daha doğrusu suç sayılması için yeterli değildir. Fakat bu site üzerinden bir kişinin videosunu ya da fotoğrafını yüklerseniz, bu durumda siteye erişmekten dolayı değil özel hayatı ihlal ettiğiniz için yargılanırsınız.

VPN ile Sitelere Girmek Suç mu?

Bir VPN uygulaması kullanarak ya da VPN’in gömülü olduğu tarayıcıları kullanarak yasaklı sitelere giriş yapmak da suç değildir. VPN, özel bir ağ ile başka bir ülkeden giriş yapıyormuş gibi gösteren bir uygulamadır. Eğer bu durum biraz önce anlattığımız üzere cezai yaptırımlar uygulanacak şekilde suistimal edilirse, kişi bu durumu kötüye kullanmaktan dolayı sorumlu olur.

Web Siteleri Neden Yasaklanıyor?

Bir web sayfasına erişememenizin birçok nedeni olabilir. Aşağıda birçok çözüm yönteminden bahsettik fakat web sitelerinin neden yasaklandığına dair olası sebepleri de açıklayalım:

  • Sansür: Çevrimiçi sansür, 2022 yılında bile hala büyük bir sorun. Tahmin edebileceğiniz üzere bunu uygulayan tek ülke Çin değil. Siyasi veya dini görüşleriyle çatışabilecek içeriğe erişimi sınırlayan birçok hükümet var.
  • Coğrafi engelleme: Akış sitelerinin çoğu, telif hakkı anlaşmaları nedeniyle farklı ülkelerdeki insanlar için farklı bir içerik seçimi sunar. Neyse ki proxy’ler ve VPN’ler sayesinde kendi ülkemizde bulunmayan filmleri izleyebilirsiniz.
  • Okulların yasakladığı web siteler: Bazı okullar, etik olmayan, yasa dışı veya uygunsuz içerik barındıran belirli web sitelerine erişimi engeller. Hatta bu anlamda tamamen güvenli olan sitelerin dahi erişime engellenmesi yaşanabiliyor.

Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemleri

VPN ile Yasaklı Sitelere Giriş

VPN’nin uzun versiyonuna Türkçede sanal özel ağ anlamına gelen “Virtual Private Network” denir. Burada anlattığımız 3 yöntem arasında en basit ve en anlaşılır yöntem olabilir. Yasaklı sitelere erişmek için VPN kullanmanın diğer yöntemlere göre daha kolay olmasının nedeni, hiçbir şey yapmamanızdır. Telefonunuza veya bilgisayarınıza herhangi bir ücretsiz VPN uygulamasını yükleyecek ve keyfini çıkaracaksınız.

Aşağıda kullanabileceğiniz bazı VPN örneklerinden bahsettik fakat bu konuda oldukça yararlı bir makale hazırladık. Şuradaki bağlantıya tıklayarak, size en uygun ücretsiz VPN programları arasından tercih yapabilirsiniz.

Hızlı DNS Adresleri Aşağıdaki Gibidir

  • Google – Üst IP 8.8.8.8 / Alt IP 8.8.4.4
  • Open DNS Adresleri – Üst IP 208.67.222.222 / Alt IP 208.67.220.220
  • Level3 DNS Adresleri – Üst IP 209.244.0.3 – Alt IP 209.244.0.4
  • Verisign DNS Adresleri – Üst IP 64.6.64.6 / Alt IP 64.6.65.6
  • Cloudflare DNS Adresleri – Üst IP 1.1.1.1
  • Norton DNS Adresleri – Üst IP 198.153.192.1 / Alt IP 198.153.194.1
  • Uydunet DNS Adresleri – Üst IP 62.248.80.161 / Alt IP 62.248.80.162
  • Scrublt DNS Adresleri – Üst IP 67.138.54.100 / Alt IP 207.225.209.66
  • Yandex  – Üst IP 77.88.8.8 / Alt IP 77.88.8.1
  • DNS Watch Adresleri – Üst IP 84.200.69.80 / Alt IP 84.200.70.40
  • Alternate DNS Adresleri – Üst IP 23.253.163.53 / Alt IP 198.101.242.72
  • Safe DNS Adresleri – Üst IP 195.46.39.39 / Alt IP 195.46.39.40
  • Verisign Public DNS Adresleri – Üst IP 64.6.64.6 / Alt IP 64.6.65.6

Üstte yer alan tüm İpler çalışır durumdadır. Bilgisayar üstünden DNS yönlendirmesi yaparak giriş sağlayabilirsin.

Yasaklı Sitelere Dns ile Giremiyorum?

Dns Ayarlarını Değiştirmeme Rağmen Yasaklı Sitelere Giremiyorum? diyorsanız o zaman VPN yada PROXY kullanmak zorundasın.

VPN yada Proxy Nasıl Kullanılır?

Aslına bakarsak bu 2 yöntemin oldukça çok yolu vardır. Sadece telefonda ve bilgisayar en kolay çözümü eklenti ve uygulama indirmektir. Bu uygulamaları indirdikten sonrasında tek bir tıkla Proxy yönlendirmesi yapabiliyor ve tüm engelli sitelere kolayca giriş yapabiliyorsunuz.

Detaylı bilgi isterseniz en aşağıda verdiğim linkte tüm tarayıcılar (Chrome, Firefox, Opera) ve telefonlar için indirme bağlantıları mevcut.

Telefon, tablet yada bilgisayardan Google Play Store’ye giriş yapmış olup VPN olarak arama yaptığında karşına bir çok uygulama çıkar. İstediğini indirerek deneyebilirsiniz.

Bilgisayardan Yasaklı Sitelere Giriş Programı

Yasaklı sitelere programla girmek için Hotspot Shield Free VPN Proxy, güvenli VPN teknolojisini kullanarak Chrome tarayıcınız ile hedef internet sayfası arasındaki şifreli bir kanal üstünden hızlı bir VPN bağlantısı sağlar.

Yasaklı Siteleri Nasıl Açabilirim 2022 – VPN Kurmadan Nasıl Girilir

Yasaklı siteleri nasıl açabilirim 2022 hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. Yasaklı sitelere giremiyorum 2022 işte detaylar.

Yasaklı siteleri nasıl açabilirim 2022yasaklı sitelere erişim 2022 yılı içerisinde de mümkündür. Ülkemizde ki yasalardan kaynaklı olarak bazı sitelere erişim sağlanamamaktadır. Gerek eğlence maksatlı olarak, gerek ise bazı bilgilere ulaşmak adına bu sitelere eriş gerekebilmektedir. Böyle bir durumda ne yapılmalıdır? Yasaklı sitelere istediğimiz zaman erişim sağlayabileceğimiz bir yöntem var mıdır? Bu yöntemin her hangi bir riski bulunur mu?

Yasaklı Sitelere Giremiyorum 2022

Yasaklı sitelere erişim 2022, yasaklı sitelere giremiyorum 2022 için arayışınız bulunmaktaysa bunu birçok yöntem ile hal etmeniz mümkündür. Yasaklı sitelere sorunsuz bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Yöntemlerin kullanılmasının ayrıca her hangi bir riski bulunmamaktadır. Yöntemlerin bir kısmı ücretli olarak hizmet sağlamaktadır. Ücretsiz olarak da erişim sağlanabilir. Sitelere hangi cihaz ile gireceğinize göre birçok yöntem sizlere sunulmaktadır. En Bilinen Yöntemler;

  • Mobil uygulamalar
  • DNS ayarlarının değiştirilmesi
  • VPN kullanımı

Olarak bilinmektedir. Bu yöntemler içerisinden sizlere uygun olan metot ile erişiminiz mümkün olacaktır.

En Hızlı DNS 2022

En hızlı DNS 2022 seçenekleri yazımızda sizlere sunulacaktır. Hızlı ve etkili bir şekilde kullanabileceğiniz en yeni DNS listesi şu şekildedir;

  • Cloudflare DNS DNS (1.1.1.1, 1.0.0.1)
  • Level3 DNS (209.244.0.3, 209.244.0.4)
  • OpenDNS (208.67.222.222, 208.67.220.220)
  • Google DNS (8.8.8.8, 8.8.4.4)

Belirtilen DNS 2022 yılı içerisinde kullanabileceğiniz en hızlı DNS adresleridir. Bu adresler ile istediğiniz ve erişemediğiniz tüm sitelere giriş yapabilirsiniz.

2022 Google DNS Adresleri

2022 Google DNS adresleri ile gerek giremediğiniz sosyal medya hesaplarına, gerek ise de giremediğiniz web sitelerine direk olarak erişim sağlayabilirsiniz. Twitter, Wikipedia Instagram,ve Youtube gibi bilinmekte olan sosyal paylaşım sitelerine veya diğer ülkemizde yasaklı bulunan sitelere bu yöntem ile erişiminiz mümkün olmaktadır. DNS iile sitelere erişim sağlamak istemiyorsanız ayrıca VPN ile de sitelere erişim sağlayabilirsiniz

DNS ile erişim bir noktada köprü görevi görmesi ile birlikte olabilirken VPN ile erişim farklı bir ülkeye ait olan VPN üzerinden sağlanmaktadır.  Uygulamaların kullanıcılar açısından her hangi bir riski bulunmamaktadır.

Xhamstera Giriş Yapamıyorum PC 2022

Xhamstera giriş yapamıyorum diyorsanız DNS yöntemleriyle bu sorunu aşabilirsiniz. Google DNS adresleri veya VPN programlarıyla istediğiniz siteye hızlı erişim sağlayabilirsiniz.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Modanisa Müşteri Hizmetleri ÇağrıMerkezin
Read More

Modanisa Müşteri Hizmetleri

İçerik Listesi Show Modanisa Çağrı MerkeziModanisa İletişimMODANİSA ÇAĞRI MERKEZİ NUMARASIMODANİSA MÜŞTERİ HİZMETLERİ NUMARASIMODANİSA MÜŞTERİ HİZMETLERİ DİREK BAĞLANMAModanisa Telefon…
Kira beyannamesi ne zaman verilir 2021? Hazır Beyan Sistemi Gib ÇağrıMerkezin
Read More

Kira beyannamesi ne zaman verilir 2021? Hazır Beyan Sistemi Gib

Kira beyannamesi mart ayının son günlerine doğru vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. Konut ve iş yeri sahibi olan kişilerin gündeminde yer alan kira gelir beyannamesi her yıl düzenli olarak veriliyor. Kira geliri elde edenler, e Devlet giriş sayfası Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gib.gov.tr internet adresinden beyannamelerini verebilecekler. 2021 yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesini ödemeyenler ise cezai duruma alınacak. Peki, kira beyannamesi ne zaman verilir? İşte, kira gelir beyannamesi ödeme tarihleri.
Youtube video indir