Instagram video indir

ABD’de TÜFE, içeride Kabine toplantısı

Yurt dışında bugün saat 15:30’da ABD açıklanacak Mart ayı tüketici enflasyonu yakından takip edilecek. Yurt dışında bugün saat 15:30’da ABD …
ABD’de TÜFE, içeride Kabine toplantısı ÇağrıMerkezin

Yurt dışında bugün saat 15:30’da ABD açıklanacak Mart ayı tüketici enflasyonu yakından takip edilecek.

Yurt dışında bugün saat 15:30’da ABD açıklanacak Mart ayı tüketici enflasyonu yakından takip edilecek. Baz etkisinin etkili olması ile birlikte yıllık enflasyonun %2.5’e yükselmesi bekleniyor. Bu önemli enflasyon verisi öncesinde ABD Hazinesi dün 3 ve 10 yıllık tahvil ihraçlarını başarılı ile tamamlarken, bugünde 30 yıllık yeni bir ihraç gerçekleştirecek. ABD’de yarından itibaren ise ilk çeyrek kar sezonu takip edilmeye başlanacak. Türkiye’de artan covid vakaları nedeniyle yeni yasakların devreye alınacağı daha önce duyurulmuştu. Rusya Türkiye’de artan vakalar nedeniyle 15 Nisan-1 Haziran arasında seyahat sınırlaması getirdiğini açıkladı. Turizm sezonunun etkilenmemesi için bugün Kabine Toplantısı’nda Ramazan döneminde geçerli önemli kararların alınması bekleniyor.

Kapanmalar ve TCMB faiz kararı TL için destekleyici olabilir. TCMB’nin 15 Nisan toplantısı öncesinde piyasanın genel beklentisi faizlerin sabit tutulacağı yönündedir. Ramazan boyunca alınacak kısıtlamalar ile birlikte iç tüketimin yavaşlayacak olması, uzun vadeli tahvillere ve TL’ye olan talebi artırabilir. Dün 10 yıllık tahvil faizlerinde ve Dolar/TL üzerinde sınırlı olumlu etkileri görüldü.

BIST son 5 işlem gününde eksi kapattı. Piyasada süregelen satış baskısı kırılabilmiş değil ama alıcıların direnci kırıldı. Bu nedenle oldukça düşük işlem hacimler ile geri çekilme devam ediyor. Rusya’nın seyahat kısıtlama kararı ve Kabine Toplantısı’nda alınması beklenen yeniden kapanma beklentileri ile 1374’de bulunan kısa vadeli ana desteğimizi kırabiliriz. 1374 ana desteğin kırılması durumunda 1330-1335 destek aralığına geri çekilme yaşayabiliriz. Direncimiz ise 1400 seviyesindedir.

Desteklerden tepkiler oldukça zayıf kalıyor. Gün içi desteklerden gelen alımların zayıf kaldığı ve satışların karşılanamadığı görülüyor. Cuma ve dün gün içi tepkilerde zayıf kaldı ve seans içi grafikler 1435’den gerileyen bir düşen trend oluştu. Mevcut zayıflığın devamında kısa vadede 1387 ve 1377 destek bölgesine geri çekilme devam edebilir.

USD/TL düşen kanal oluşumu gerçekleşiyor. Kısa vadede tepelerin alçalması ile birlikte desteklere yönelim başladı. Düşen kanal direnci bugün 8.2778’den geriliyorken kısa vadede ana hedefi 8.146 olarak bekliyoruz. 8.146 desteğinin kırılması düşen kanal oluşumunu onaylanması anlamına gelecektir.

 

Kaynak ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
ViOP bülten ÇağrıMerkezin
Read More

ViOP bülten

Nisan vadeli endeks kontratı Cuma günü akşam senası da dahil 1458,25 ile 1476,50 puanları arasında dalgalanarak günü %0,44’lük düşüşle 1464,75 ...
Youtube video indir