Instagram video indir

ABD’deki TÜFE rakamı piyasaların yakın takibinde yer alacak

Küresel ekonomik görünümde gözlenen iyileşme risk iştahını destekleyen bir gelişme olurken, salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler riski iştahı …
ABD'deki TÜFE rakamı piyasaların yakın takibinde yer alacak ÇağrıMerkezin

Küresel ekonomik görünümde gözlenen iyileşme risk iştahını destekleyen bir gelişme olurken, salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler riski iştahı üzerinde baskı oluşturuyor.

Piyasa Gündemi

Küresel ekonomik görünümde gözlenen iyileşme risk iştahını destekleyen bir gelişme olurken, salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler riski iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün ABD’de açıklanacak TÜFE rakamı piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Ukrayna ve Rusya arasında yüksek seyreden tansiyon jeopolitik gelişmelerin önemini artırırken, bugün yurt içinde 15:00’daki Kabine Toplantısı ve tedbirler konusunda çıkabilecek kararlar yakından izlenecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – TÜFE / Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomik görünümdeki iyileşme piyasaları desteklerken, salgın kaynaklı endişeler piyasalar üzerinde risk ve baskı oluşturuyor. Küresel hisse piyasalarında dün bir miktar satıcılı bir fiyatlama etkili oldu. Geçen hafta zayıf görünümün etkili olduğu BIST-100 Endeksi’nde satıcılı seyir dün de devam etti ve endeks günü %1,24’lük düşüşle 1.375,91 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,14 – 8,15 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,16’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 geçtiğimiz haftanın genelinde olduğu gibi bu haftanın ilk gününde de yurt dışından negatif ayrıştı. Gün boyu satıcılı bir seyir izlenen endekste kapanış da günün dip seviyelerinden ve kritik destek bölgesi olarak izlediğimiz 1.383 – 1.371 aralığında 1.376 seviyesinden gerçekleşti. Endekste bugün 1.371 seviyesinin altına sarkılması satış baskısının şiddetlenmesine neden olabilir. Buranın altında 1.359 ve devamında 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1.309’a kadar önemli bir destek bulunmuyor. Teknik göstergelerdeki zayıf seyrin devam ettiği endekste 1.400 izlediğimiz ilk direnç konumunda olup buranın üzerinde 1.423 seviyesi geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmak gerekeceğini düşünüyoruz.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Üçüncü Dalga Geldi ÇağrıMerkezin
Read More

Üçüncü Dalga Geldi

BIST100'ün 1400ü kırıp 1373lere kadar gerilediği Cuma gününde tekrardan tepki gelmişti. Ancak 1400 üzerinde kalıcı olmadan pozitif olamıyoruz ...
Youtube video indir