Instagram video indir

Altın 1755’in üzerini test etti

Platin de diğer kıymetlilere ayak uydurarak kazançlı bir günü geride bıraktı. 1229 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, seans içinde 1239 …
Altın 1755’in üzerini test etti ÇağrıMerkezin

Platin de diğer kıymetlilere ayak uydurarak kazançlı bir günü geride bıraktı. 1229 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, seans içinde 1239 dolar/ons seviyesine kadar uzandı. Ancak seansı 1232 dolar/onstan kapatarak yüzde 0,3 gibi mütevazı bir kazancı hanesine yazmak durumunda kalmış oldu.

Altın dünkü seansta 1755 dolar/onsu aşarak son bir ayın en yüksek seviyesini kaydettiği bir günü geriye bıraktı. 1737 dolar/ons seviyesinden seansı başlayan sarı maden, seans boyu pozitif bir hareket içerisinde oldu. Dün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’in katıldığı bir video konferans toplantısındaki sözleri piyasaya yön verdi. Başkan geride bırakılan ekonomiye dönmenin kolay olmayacağını savunurken, fiyat artışlarının geçici bir süreliğine yaşanmasının enflasyonda kalıcılık yaratmayacağını vurguladı. Başkanın sözleri sonrası dolar endeksindeki geri çekilme yaşanırken, altın fiyatına yansıması pozitif yönlü oldu. Sarı maden dünkü seansta 1758 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak günün en yüksek seviyesini kaydetti. Seansı ise 1755 dolar/ons seviyesinden tamamlarken yüzde 1 kazancı hanesine yazmış oldu.

Gümüş de altınla benzer şekilde yeşilde bir kapanış yaparken, kazancı altına kıyasla daha pozitif bir kapanış yaptı. İki yüz günlük hareketli ortalamanın geçtiği 25,65 dolar/ons seviyesi dünkü seansta gümüş için direnç olurken bu seviyeyi aşması gümüşü daha da ileriye taşıyacaktır. Dünkü seansı 25,45 dolar/onstan tamamlayan beyaz maden ve önceki güne kıyasla hanesine 25,45 kazanç yazdı.

Platin de diğer kıymetlilere ayak uydurarak kazançlı bir günü geride bıraktı. 1229 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, seans içinde 1239 dolar/ons seviyesine kadar uzandı. Ancak seansı 1232 dolar/onstan kapatarak yüzde 0,3 gibi mütevazı bir kazancı hanesine yazmak durumunda kalmış oldu.

Paladyum 2621 dolar/ons seviyesinden güne başladıktan sonra 2628 dolar/onstan seansı tamamladı ve yüzde 0,2 kazancı hanesine yazmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda sakin bir gün geride kalırken altın işlemleri dünya fiyatlarına yakınsamaya başladı. Dünkü seansta altın işlemleri 0,50-1,00 dolar/onsla gerçekleşti. İşlem hacminin düşük olduğu günde 1777 kg altın, 2.147 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak Doğukan ÇİÇEK – TROY PRECIOUS METALS TRADE INC.
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Günün gelişmeleri ÇağrıMerkezin
Read More

Günün gelişmeleri

Dün yurtiçinde  büyümenin belirleyici göstergelerinden olan Sanayi Üretimi Şubat ayında aylık bazda % 0.1 artarken yıllık bazda da % 8.8 artış ...
Youtube video indir