Yurtiçi tarafta ise salı günü gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısı’nda tam kapanmanın seçenekler arasında dillendirilmesi endeks tarafında baskının devam etmesine neden olabilir ki bu sabah küresel risk iştahı da zayıf. (Ziraat Yatırım)
*Yeşil ok olumluyu kırmızı ok olumsuzu göstermektedir.
Çin öncülüğünde Asya borsaları haftaya satıcılı bir görüntüyle başlıyorlar. Asya’daki zayıf görüntü ile birlikte ABD vadelilerinde de %0,3 civarında düşüşler gözleniyor. Çin’in kredi büyümesinde yavaşlamaya gidebileceği endişeleri, Dolar güçlenmesi ve son zamanlarda Asya genelinde görülen vaka sayıları Çin’in negatif ayrışmasına yol açmış ancak özellikle ABD borsalarında yükseliş eğilimi devam etmişti. Halihazırda ABD ekonomisine yönelik iyimser beklentiler sürüyor. Diğer yandan, Avrupa’da bürokratik ve arz kaynaklı sorunlar nedeniyle aşıya ulaşım konusunun yavaş yavaş aşılmaya başlandığı gözleniyor ki vaka sayılarındaki kısmi düşüş işaretleri de olumlu bir gelişme. Dolayısıyla, Avrupa Bölgesi için de kötümserliğin sonuna gelindiği söylenebilir. Bu kapsamda, bu sabah Asya’daki satışların Batı’ya olan etkisi sınırlı kalabilir. Yurtiçi tarafta ise salı günü gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısı’nda tam kapanmanın seçenekler arasında dillendirilmesi endeks tarafında baskının devam etmesine neden olabilir ki bu sabah küresel risk iştahı da zayıf. Bu hafta perşembe günü yapılacak ve faiz değişikliği beklenmeyen TCMB toplantısı öncesinde Dolar / TL’de ise bant hareketi devam edebilir.
MAKROEKONOMİ
S&P 500 endeksinin cuma günkü rekor kapanışına karşılık bugün Asya borsalarında Çin öncülüğünde temkinli bir görünüm dikkatimizi çekiyor. JPMorgan, Morgan Stanley ve Citigroup gibi şirketlerin bilanço rakamları, Fed Başkanı’nın konuşması, ABD TÜFE ile perakende satışlar, Almanya ZEW, Çin büyüme ve dış ticaret rakamları bu hafta dikkat çekmekte. Yurt içinde PPK toplantısı, bütçe, işsizlik, cari denge ve sanayi üretimi izlenecek.
ABD tarafında hafta boyunca Fed üyelerinin mesajları izlenecek. Veri gündeminde ise salı günü mart ayına ilişkin TÜFE verisi takip edilecek. Artan enerji fiyatlarının, kısıtlamaların gevşetilmeye devam edilmesinin ve dağıtılan nakit çeklerin talebi artırmasının enflasyona yukarı yönlü etkide bulunması nedeniyle beklentiler TÜFE’nin mart ayında aylık %0,5 artmasıyla yıllık enflasyonun %1,7’den %2,5’e gelmesi yönünde. Önümüzdeki dönemde enflasyonun yükselmesi beklenmekte fakat Fed yetkilileri bu durumun geçici olacağını vurgulamakta. Perşembe günü ise mart ayı sanayi üretimi ve perakende satışlar verileri izlenecek. Şubat ayında perakende satışlar devlet yardımlarındaki kesinti ve kötü hava koşullarının da etkisiyle aylık bazda %3 düşmüştü, sanayi üretimi ise aylık %2,2 düşmüştü. Kapasite kullanım oranı da ekim sonrası en düşük seviyeye %73,8’e gerilemişti. Mart ayında ise düzelen hava koşullarının da etkisiyle güçlü perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri görmemiz olası. Özellikle 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi kapsamında dağıtılan nakit çeklerin ve kısıtlamaların da kısmi gevşetilmesiyle perakende satışların aylık bazda artması beklenmekte. Sanayi üretiminin de mart ayındaki güçlü PMI verileriyle uyumlu olarak artması beklenmekte. ABD ekonomisinin 2. çeyreğe nasıl başladığına dair bölgesel Fed anketleri fikir verecektir. Bu kapsamda perşembe günü nisan ayı New York Fed empire state imalat sanayi endeksi ve Philadelphia Fed iş dünyası endeksi takip edilecek. Ayrıca perşembe günü haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve cuma günü de nisan ayı öncü Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi izlenecek. Mart ayında istihdam verilerinde toparlanma gördükten sonra son bir kaç haftadır haftalık işsizlik maaşı başvurularında beklentilerin üzerinde rakamlar görülmekte. Mart ayında Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ise azalan vaka sayıları, aşılama sürecindeki ilerleme ve yeni teşvik paketinin de katkısıyla pandemi sonrası en yüksek seviye olan 84,9’a yükselmişti.
Avrupa tarafında ZEW endeksi, enflasyon ve sanayi üretimi verileri öne çıkmakta. Salı günü Almanya ve Euro Bölgesi’ne ilişkin nisan ayı ZEW Endeksi izlenecek. Aşılama sürecindeki yavaş seyir, artan vakalar ve kısıtlamaların genişlemesi sebebiyle cari duruma ve beklentilere yönelik endekslerin belirgin ayrışması beklenmekte. Perşembe günü ise Almanya’da mart ayı nihai enflasyon verileri ve cuma günü de Euro Bölgesi’ne ilişkin nihai enflasyon verileri izlenecek. Öncü verilere göre enerji fiyatlarındaki artış bölgede yıllık bazda enflasyonun %0,9’dan %1,3’e çıkmasına neden olmuştu, fakat çekirdek enflasyon ise düşmüştü. Salı günü bölgeye ilişkin sanayi üretimi verisi takip edilecek. Bölgenin iki büyük ekonomisi olan Almanya ve Fransa’daki çip tedarindeki sorunlar nedeniyle otomobil üretimindeki azalma sonucu aylık bazda önemli düşüşler gördük. Bu açıdan bölge genelinde şubat ayında sanayi üretiminde aylık bazda düşüş beklenmekte. İngiltere’de ise salı günü şubat ayı GSYH verileri ve sanayi üretimi verileri açıklanacak. Şubat ayı kısıtlamalar içinde geçse de beklentiler GSYH’nin aylık bazda %0,5 artması yönünde, ayrıca dış ticaret verileri de açıklanacak. Ocak ayındaki verilerde Brexit’in, AB ile olan dış ticaret hacminde önemli düşüşlere sebep olduğunu görmüştük.
Asya tarafında ise gündemde cuma günü açıklanacak Çin’in yılın ilk çeyreğine ilişkin GSYH ve perşembe günü açıklanacak mart ayına ilişkin dış ticaret verileri ile herhangi bir politika değişimine gitmesi beklenmeyen Güney Kore Merkez Bankası faiz kararı olacak. Çin’in sanayi üretimi yılın ilk iki ayında %35, ihracatı ise %60’dan fazla arttı. Geçen sene birinci çeyrekte Çin ekonomisi salgının etkisiyle %6,8 daralmıştı, baz etkisinin de hesaba katılmasıyla bu yılın birinci çeyreğinde ise yıllık bazda %18 büyümesi beklenmekte. İhracatın martta baz etkisiyle birlikte hız keserek %38 artması beklenirken, ithalatın %25 artarak hızlanması ve iç talebe ilişkin olumlu sinyal vermesi beklenmekte.
Yurt içinde bu hafta veri gündemi yoğun olacak. Bugün şubat ayına ilişkin cari işlemler dengesi ve istihdam verileri, yarın şubat ayı sanayi üretimi, perakende satış hacmi ve ciro endeksleri, perşembe günü mart ayı konut satışları, merkezi yönetim bütçe dengesi ve şubat ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu, haftanın son günü ise şubat ayı konut fiyat endeksi ve mart ayı TOBB kurulan ve kapanan şirketler istatistikleri takip edilecek. Ayrıca TCMB’deki görev değişimleri sonrası perşembe günü ilk PPK toplantısı bulunmakta. Hafta genelinde ise Hazine tahvil ihraçları takip edilecek.
Hazine’nin bugün 2 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ve 5 yıl vadeli TLREF’e endeksli tahvil ve çarşamba günü de altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraçları izlenecek.
Bugün TSİ 10’da şubat ayına ilişkin cari işlemler dengesi ve işsizlik rakamları açıklanacak.
- Yılın ilk çeyreğinde ihracatın güçlü seyrettiğini bununla birlikte ithalatta belirgin bir hız kesmenin olmadığını görmekteyiz. Şubat ayında dış ticaret açığı da yıllık %9 artışla 3,3 milyar USD gerçekleşmişti. Şubatta gelen yabancı turist sayısında %5,5 ile sınırlı aylık artış gördük. Bu açıdan net hizmet gelirlerinde de geçtiğimiz aya yakın bir rakam görmemiz olası. Foreks anketine göre şubat ayında cari işlemler dengesinin 2,45 milyar USD açık vermesi beklenmekte. Bu görüntü altında 12 aylık kümülatif cari açık verisi de revizelerin olmadığı bir ortamda ocak ayındaki 36,6 milyar USD seviyesinden 37,7 milyar USD’ye yükselecek ki bunun da GSYH oranı yaklaşık %5,2’lere gelecek. Bu arada Ticaret Bakanlığı’nın geçici verilerine göre dış ticaret açığının mart ayında 4,7 milyar USD gerçekleştiğini görüyoruz. Bu da mart ayında yaklaşık 4 milyar USD seviyelerinde bir cari açıkla karşılaşabileceğimizi işaret ediyor. Bununla birlikte salgının başlangıcı Mart 2020’de 5,4 milyar USD ile yüksek bir cari açık görmüştük. Bundan dolayı bu senenin mart ayında gerçekleşebilecek 4 milyar USD civarındaki cari açık 12 aylık kümülatif cari açıktaki artışın sınırlı hız kesebileceğini gösteriyor.
- İktisadi faaliyetteki güçlü seyir istihdam piyasasına da olumlu yansımakta. Ocak ayında mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı istihdamdaki artışla birlikte %12,6’dan %12,2’ye gerilemişti. İstihdam oranı %43,8 seviyesinde gerçekleşerek aralık ayına göre 1,2 puan artış kaydetmiş, iş gücüne katılım oranı da %49,9 ile Şubat 2020’den bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı. TÜİK geçen ay itibarıyla iş gücü piyasasındaki gelişmeleri daha iyi takip edebilmek amacıyla yeni tamamlayıcı göstergeler de paylaşmaya başladı. Bu bağlamda yayınlanan istatistiklere göre; zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2021 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 0,7 puan artarak %29,1 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı %19,7 iken, potansiyel iş gücü ve işsizlerin bütünleşik oranı %22,5 olarak gerçekleşti.
Ocak ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentilerin üzerinde yıllık %11,4 artış sergileyerek Ocak 2018’den bu yana en yüksek seviyede gerçekleşmişti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise aylık %1 artış kaydetmişti. Şubat ayında imalat PMI 54,4’ten 51,7’ye geriledi ve büyümedeki toparlanmanın hız keserek sürdüğünü gösterdi ve ihracatımız da şubat aylarının rekor ihracatına erişti. Dolayısıyla sanayi üretimindeki olumlu görünümün şubat ayında da sürdüğünü ancak yıllık artışın tek hanelere doğru geldiğini görebiliriz. Foreks anketinde ise beklentiler takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde yıllık artışın %9,2 olması yönünde.
Şubat ayı bütçe verilerine göre bütçe aylık 23,2 milyar TL fazla verirken kümülatif açık 218,4 milyar TL’den 187,9 milyar TL’ye ve bütçe açığı/GSYH oranı ise yaklaşık %4,3’ten %3,7’ye gerilemişti. Vergi gelirleri açısından bakıldığında bir önceki senenin aynı ayına göre %37, aylık ise %24,2 artmıştı. Bütçe giderleri ise aylık %15,3 azalmış, faiz giderleri de ocak ayına göre %41,9 düşük kalmıştı.
- Bütçe verisi öncesi takip ettiğimiz nakit dengesi mart ayında 40,9 milyar TL fazla verdi ve kümülatif nakit açığı 144,2 milyar TL’ye 12 aylık kümülatif nakit açığı/GSYH oranı da böylece %4,5 seviyesinden %2,9’a geriledi. Bu sene TCMB kar aktarımının 31 Mart itibarıyla olması ve şubat ayında tahakkuk eden vergilerin 23 milyar TL’lik kısmının mart ayında Hazine hesabına girmesi de nakit dengesinin fazla vermesine katkıda bulunmuştu. Gelir artışının aylık bazda %57,2, kar aktarımı hariç gelir (30,2 milyar TL kar+5,5 milyar TL ihtiyaç akçesi) yaklaşık %20,7 olduğunu hesaplamıştık. Harcamalardaki artış ise aylık bazda %11,3 ile gelir artışının altında. Bu açıdan mart ayı kümülatif bütçe açığında azalma görmemiz olası gözükmekte,
Şubat ayında toplam konut satışları aylık %15,1 artarken, yıllık %31,6 düşmüş, ipotekli konut satışları ise aylık %36,7 artarken, yıllık bazda %66,5 düşük kalmıştı. Temmuz sonrası aylık bazda ilk kez toplam ve ipotekli konut satışları artmış fakat sıkılaşan finansal koşulların da etkisiyle geçtiğimiz sene ortalamasına göre oldukça düşük kalmıştı.
Konut fiyat endeksi ocak ayında da artışını sürdürerek aylık bazda %1,8 oranında ve yıllık bazda ise %30,4 oranında artış kaydetmişti. Sıkılaşan finansal koşullarla ve kısıtlamaların etkisiyle konut satışlarındaki yıllık bazda düşüşün devam etmesine rağmen fiyat endekslerinin artmaya devam ettiğini görüyoruz.
Ocak ayı verilerine göre özel sektörün uzun vadeli kredi borcu, 2020 yıl sonuna göre 18 milyon USD azalışla 164,1 milyar USD seviyesine ve kısa vadeli kredi borcu (ticari krediler hariç) ise 49 milyon USD azalışla 9,8 milyar USD seviyesine gerilemişti.
Perşembe günü ise TCMB’de Başkan değişimi sonrası ilk PPK toplantısı yapılacak. TCMB Beklenti Anketi’ne ve Foreks Anketi’ne göre TCMB’nin bu toplantısında değişiklik yapması beklenmiyor. Son dönemdeki döviz kuru gelişmeleri, uluslararası emtia fiyatlarındaki seyir ve ÜFE’nin görünümü önümüzdeki dönemde enflasyon üzerinde yukarı yönlü riskler olarak görülmekte. Bu açıdan son Beklenti Anketi’nde de kısa ve orta vadeli enflasyon enflasyon beklentilerinde yükselişler gördük. Neticede bu toplantıda faiz değişikliği beklenmemekte fakat karar metnindeki mesajlar önemli olacaktır.
ŞİRKET HABERLERİ
Akbank (AKBNK, Sınırlı Pozitif): Akbank, uluslararası piyasalardan 344,5 milyon ABD Doları ve 279 milyon Avro olmak üzere iki dilimden oluşan 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlamıştır. Kredinin toplam maliyeti ABD Doları ve Avro kısımlar için sırasıyla Libor+%2,50 ve Euribor+%2,25’tir.
4 Şubat 2021 Tarihli Akbank Raporumuz için tıklayınız…
Doğan Holding (DOHOL, Nötr): Şirket’in 83mn TL ödenmiş sermayesine %100 oranında iştirak ettiği doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Trend Otomotiv Ticaret Hizmet ve Teknoloji A.Ş.’nin sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 40mn TL tutarında artırılarak 123mn TL’ye çıkarılmasında, sermaye artırımının Doğan Trend Otomotiv Ticaret Hizmet ve Teknoloji A.Ş.’nin 9 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda onaylandığı görülerek Şirket tarafından nakden karşılanmak suretiyle yeni pay alma hakkının tamamının kullanılmasına ve nakdi sermaye artırımına katılım tutarının 40mn TL belirlenmesine karar verilmiştir.
Emlak Konut GYO (EKGYO, Sınırlı Pozitif): İhalesinin 2. oturumu 18.03.2021 tarihinde yapılmış olan İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi’nin sözleşmesi, Yüklenici Eltes İnş. Tes. San. ve Tic. A.Ş. ile 08.04.2021 tarihinde imzalanmıştır. İhale değerleri şu şekildedir; Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri (ASKSTG): 3.111mn TL; Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı (ASKŞPGO): %40,00; Asgari Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri (ASKŞPTG): 1.244,4mn TL.
11 Mart 2021 Tarihli Emlak Konut GYO Raporumuz için tıklayınız…
Beşiktaş (BJKAS, Sınırlı Negatif): Beşiktaş Aralık 2020 – Şubat 2021 döneminde (3. Çeyrek) 50mn TL net dönem zararı açıklamıştır. Aralık 2019 – Şubat 2020 dönemindeki net dönem zararı 94,5mn TL idi. Böylelikle şirketin Haziran 2020 – Şubat 2021 (9 Aylık) net dönem zararı 277,7mn TL’yi göstermiştir. Bir önceki yılın aynı dönemindeki net dönem zararı 246,2mn TL idi.
Fenerbahçe (FENER, Sınırlı Negatif): Fenerbahçe Aralık 2020 – Şubat 2021 döneminde (3. Çeyrek) 54,8mn TL ana ortaklık net dönem zararı açıklamıştır. Aralık 2019 – Şubat 2020 dönemindeki ana ortaklık net dönem zararı 65,5mn TL idi. Böylelikle şirketin Haziran 2020 – Şubat 2021 (9 Aylık) ana ortaklık net dönem zararı 104,8mn TL’yi göstermiştir. Bir önceki yılın aynı dönemindeki ana ortaklık net dönem zararı 38,9mn TL idi.
Galatasaray (GSRAY, Negatif): Galatasaray Aralık 2020 – Şubat 2021 döneminde (3. Çeyrek) 112mn TL ana ortaklık net dönem zararı açıklamıştır. Aralık 2019 – Şubat 2020 dönemindeki ana ortaklık net dönem zararı 71,9mn TL idi. Böylelikle şirketin Haziran 2020 – Şubat 2021 (9 Aylık) ana ortaklık net dönem zararı 321,3mn TL’yi göstermiştir. Bir önceki yılın aynı dönemindeki ana ortaklık net dönem karı 4mn TL idi.
Trabzon Spor (TSPOR, Sınırlı Negatif): Trabzon Spor Aralık 2020 – Şubat 2021 döneminde (3. Çeyrek) 39mn TL net dönem zararı açıklamıştır. Aralık 2019 – Şubat 2020 dönemindeki net dönem zararı 32,4mn TL idi. Böylelikle şirketin Haziran 2020 – Şubat 2021 (9 Aylık) net dönem zararı 141,8mn TL’yi göstermiştir. Bir önceki yılın aynı dönemindeki net dönem karı 52,8mn TL idi.
Karsan (KARSN, Sınırlı Pozitif): Şirketin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ego Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı’nın açmış olduğu otobüs ihalesine katılım sağlandığı detaylı olarak duyurulmuştu. Şirket tarafından, söz konusu ihalenin 1. aşaması için sunulan teknik dosyanın ihale mercii tarafından kabul edilmesi sonucunda Şirket 9 Nisan’da ihalenin 2. aşamasında 163 adet körüklü ve 91 adet solo olmak üzere toplam 254 adet CNG yakıtlı otobüs için teklifini sunmuştur. Otobüslerin 2 yıl süre ile garanti ve periyodik bakımının da üstlenileceği söz konusu ihalenin sonucu ihale dosyasının incelenmesi sonucunda puantaj yöntemine göre belirlenecektir.
Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): THY’nin filosunda bulundurduğu ve 2 yıl önce yazılım arızası nedeniyle tüm dünyada operasyonları durdurulan B737 MAX’ları yeniden uçurmaya başlayacağı, ilk tarifeli uçuşun ise 12 Nisan’da İstanbul-Ankara seferi ile gerçekleştirileceği belirtildi. THY 2019 yılında bu tipteki 12 adet uçağını kalıcı olarak yere indirmişti. THY ayrıca sipariş ettiği 12 adet uçağını da üretici firmadan teslim alamamıştı. (Kaynak: Reuters)
5 Mart 2021 tarihli THY Raporumuz için tıklayınız…
SEKTÖR HABERLERİ
Akaryakıt: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, bazı illerin akaryakıt tavan fiyatlarını yeniden belirledi. Buna göre, İstanbul Avrupa Yakası’nda benzinin litre fiyatı değişmedi. İlde benzinin litre fiyatı, en yüksek 7,07 lira, motorinin litre fiyatı 6,43 lira olacak. Anadolu Yakası’nda ise benzinin litresi en yüksek 7,08 liradan 7,09 liraya, motorinin ise 6,44 liradan 6,45 liraya yükseltildi. Ankara’da en yüksek 7,13 lira olan benzinin litresi 7,15 liraya, motorinin litresi ise 6,49 liradan 6,51 liraya çıkarıldı. İzmir’de benzinin litresi en yüksek 7,16 lira, motorinin litresi ise 6,52 lira olarak sabit tutuldu.
Otomotiv: OSD verilerine göre, Mart ayında otomotiv sektörünün yurt içi satışları %94 artışla 99.964 adet, yurt dışı satışları ise %14,2 artışla 95.633 adet olmuştur. Toplam üretim ise %19,4 artışla 125.457 adet seviyesinde gerçekleşmiştir. 2021’in ilk çeyreğinde yurt içi satışlar 2020’nin aynı dönemine göre %60,6 artışla 206.597 adet, yurt dışı satışlar ise %6 azalarak 261.109 adet olarak kayıtlara geçmiştir. İlgili dönemin toplam üretimi de %1 artarak 345.619 adet düzeyinde olmuştur.
DİĞER ŞİRKET HABERLERİ
Kafein Yazılım (KFEIN, Pozitif): Şirket’in Siber Güvenlik alanındaki büyüme stratejileri doğrultusunda Siber Güvenlik ve Bilgi Güvenliğini destekleyici yerli ve milli projelerin geliştirilmesi, yeni sinerjilerin temini, rekabet avantajının yakalanması, yeni müşteriler kazanılması ve global bir oyuncu olma hedefiyle, siber güvenlik ürünlerinin Şirket bünyesine katılması için ilgili taraflarla görüşmelere başlanmıştır.
Vakıf GYO (VKGYO, Nötr): 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan karar gereği, net karın %34,52’si ve sermayenin %8,69565’i oranında, 40mn TL temettünün bedelsiz hisse senedi olarak dağıtılmasına ilişkin olarak 09.04.2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kuruluna başvuruda bulunulmuştur.
FAİZ PİYASALARI
Cuma günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %19 seviyesinde yatay seyretti. TCMB cuma günü 73 milyar TL’lik (%19’dan, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı, toplam fonlama tutarı ise tamamı haftalık repo ihaleleri kaynaklı 355 milyar TL oldu.
ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi cuma günü %1,62 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %1,62-%1,69 bandında hareketin ardından %1,66 seviyesinden günü kapattı.
Yurt içi tahvil piyasasında, cuma günü verim eğrisinde kısa vadeli tarafta faizlerde yatay seyir gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta ise sınırlı yükselişler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta faizlerde yatay hareket gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta faizlerde 10 baz puana yaklaşan yükselişler görüldü. Gösterge kağıtların faizlerinin haftalık bazda değişimlerine bakıldığında ise, kısa vadeli tarafta faizlerde 10 baz puan civarında yükselişler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta faizlerde 40 baz puana yaklaşan yükselişler görüldü.
Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı