Instagram video indir

Beklenen ve gerçekleşmeyen

Piyasaların hafta başından dünkü toplantı saatine kadar satın aldıkları ana beklenti; TCMB’nin faiz kararı ve metninde bir değişim olmaması …
Beklenen ve gerçekleşmeyen ÇağrıMerkezin

Piyasaların hafta başından dünkü toplantı saatine kadar satın aldıkları ana beklenti; TCMB’nin faiz kararı ve metninde bir değişim olmaması, gerekirse ilave sıkılaştırma yapılacağı duruşunun korunmasıydı.

Piyasaların hafta başından dünkü toplantı saatine kadar satın aldıkları ana beklenti; TCMB’nin faiz kararı ve metninde bir değişim olmaması, gerekirse ilave sıkılaştırma yapılacağı duruşunun korunmasıydı. Gerçekleşen ise faiz kararının sabit kalması ve metnin içeriğinde enflasyon vurgusunun azaltılmasıydı. Metinde “gerekirse ilave sıkılaştırma yapılacak” yerine “para politikası enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulacaktır.” kullanıldı. Bankacılık sektörü toplantı öncesinde %4.6’ya kadar yükselmişti ama beklenti gerçekleşmeyince %2.36 yükselişle kapattı. BIST’in 1400 üzerinde kapanışı teselli oldu. İkinci çeyrekte global piyasaların en güçlü risk alma iştahının olduğu dönemdeyiz. ABD’de Mart’ta perakende satışları 1.9 trilyon teşvik paketinin etkisi ile %9.8 büyüdü, işsizlik başvuruları Mart 2021’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Güçlü veriler yanında Avrupa ve ABD’de güçlü çeyrek bilanço verileri ile desteklenmeye başladı. Avrupa ve ABD borsaları dün yine rekorlarını tazelediler. Türkiye’de TCMB’de beklenenler gerçekleşmedi piyasalar bundan sonra bilanço sezonunda kar beklentilerinin ne kadarının gerçekleşeceğine odaklanacaklar.

İlk etapta 7.98 gerçekleşti diğer etaplar belirsiz. TCMB’nin toplantı metninde faizi enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturacağını belirtmesi mevcut reel faizin yüksek olduğu şeklinde algılanabilir. 7.98 desteği kırılması durumunda 7.84 ilk hedef olabilir. Fakat beklentimiz 7.98-8.17 bandında kalması yönündedir

Endeks bazlı piyasadan hisse bazlı piyasaya dönüş. Dünkü toplantıdan genel risk primini düşürecek ve global risk rallisine eşlik edecek bir sonuç çıkmadı. Gelecek haftadan itibaren gelmeye başlayacak ilk çeyrek kar rakamlarının hisse ve sektörel olarak hareketlilik getirmesini bekliyoruz. Yurt dışında olumlu fiyatlamalar nedeniyle bugün 1400-1420 aralığında işlem görebiliriz.

Bugün zirve kırılabilir ya da zirveden dönüş yaşanabilir. 1476-1488 önemli direnç bölgesi test edildi ve direnç bölgesinden bir kapanış gerçekleşti. Yardımcı indikatörlerin tamamı yatay piyasanın yukarı yönde kırılması yönünde pozitif ayrışma gösteriyor durumda. 1476- 1488 direncinin zorlanmasını kırılması durumunda 1522’ye yönelimin devamını bekliyoruz. Zirveden dönüş olursa yatay desteğimiz 1432 gelecek hafta ön plana çıkabilir.

USD/TL’de 8.03 ve 8.00 geri çekilme alım fırsatı yaratabilir. 8.32’den bu yana aşağı yönlü beklentimiz doğrultusunda geri çekilme düşen kanal desteğine doğru devam etmektedir. 8.146 desteğinin kırılması ile birlikte 8.06 seviyesi dün görülmüştür. Düşen kanal desteği 8.03 olup bu seviyelerden tepki alımları için fırsat olabilir.

Kaynak ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir