Instagram video indir

Biden paketi = Endeksler zirve

Biden’in detaylarını açıkladığı altyapı ve istihdam paketinin pozitif etkileri risk algısını düzeltirken, ABD endekslerini rekor seviyelere …
Biden paketi = Endeksler zirve ÇağrıMerkezin

Biden’in detaylarını açıkladığı altyapı ve istihdam paketinin pozitif etkileri risk algısını düzeltirken, ABD endekslerini rekor seviyelere taşımaktadır.

“PİYASANIN ROTASI”

Haftanın Makro Teması

ABD PMI – JOLTS – Fed Toplantı Tutanakları / Çin Enflasyon / Türkiye Enflasyon – Beklenti Anketi / RBA Faiz Kararı

Haftanın Stratejisi

ABD 10 Yıllık Tahvil Faizi %1,7 Seviyesi Altında Kalıcı Olacak (mı)?

Haftanın Konuşması

8 Nisan Perşembe Saat 19.00 Fed Başkanı Powell

Biden Paketi = Endeksler Zirve

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 129,634,044 – tedaviye pozitif cevap veren 81,320,534 – ölü sayısı 2,828,133 kişiye ulaşmıştır. Avrupa’da virüs yayılması devam ederken, Fransa 4 hafta tam kapanma kararı ile durumun ne kadar tehlikeli olduğunu işaret etmektedir. Almanya’da önlemleri sertleştirirken, aşıya sahip olmalarına rağmen bu durumda olmaları oldukça düşündürücüdür.

Biden’in detaylarını açıkladığı altyapı ve istihdam paketinin pozitif etkileri risk algısını düzeltirken, ABD endekslerini rekor seviyelere taşımaktadır. Paketin ekonomik büyümeyi destekleyeceği beklentisi ve enflasyon yaratmada pozitif katalist olacağı ile hisse senetleri bu hikayeyi sevmektedir.

Piyasa algı olarak ABD 10 yıllık tahvil faizi referans alırken, %1,70 üzerinde/altında kalıcı olup olmayacağı belirleyici olacaktır. Piyasa enflasyon konusunda şahinleşmesini sürdürecek olur ise %1,74 – %2,00 bölgesi devreye girebilir. Algıda normalleşme durumunda %1,60 – %1,70 bölgesini izliyoruz. Fakat piyasa enflasyon şahinliği konusubda güvercin tarafa geçmedi sadece şahinlik şiddetini azaltmıştır.

ABD 10 yıllık tahvil faizinde %1,74 – %2,00 bölgesi kısa dönemde devreye girebilir.

Biden paketi = Endeksler zirve ÇağrıMerkezin

ABD ekonomisine ilişkin genel algıyı anlamak için 10 yıllık yerine 30 yıllık tahvil faizini takip etmek gerekmektedir. 30 yıllık faizde %2,4081 üzerinde kalıcı olup olmayacağı referans olabilir.

Biden paketi = Endeksler zirve ÇağrıMerkezin

Haftanın genelinde takip edilecek başlıklar;

  • Fed toplantı tutanakları: Fed üyelerinin enflasyon konusunda şahin mi güvercin mi olduğuna ilişkin detaylar öne çıkacaktır.
  • Fed Başkanı Powell konuşması: IMF panelinde yapacağı konuşmada virüs riskleri kaynaklı ekonominin desteklenmesi gerektiği söyleminin sürmesini ve enflasyon konusunda aynı tonda açıklamalar yapmasını bekliyoruz.
  • RBA faiz kararı: RBA faiz kararını 6 Nisan Salı günü saat 07.30’da açıklayacaktır. Faiz tarafında herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.
  • Çin enflasyon: Yıllık bazda %0,3 artış beklenmektedir.
  • Türkiye enflasyon: Mart ayı enflasyon verisi 5 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da açıklanacaktır. GCM yatırım Araştırma olarak aylık %1,75 – yıllık %16,97 enflasyon beklentimiz bulunmaktadır.

Türkiye dinamiklerinde TCMB Başkanı görev değişikliği sonrası yaşanan fırtına dinerken, TCMB Başkanı sıkı para politikasına ilişkin şahin mesajlarını sürdürmektedir. 5 yıllık CDS 455.269 seviyesi ile 450 seviyesi üzerinde hareketini sürdürmektedir.

USDTRY paritesi için piyasa algısı 8 psikolojik seviyesi olarak yer alırken, 15 Nisan PPK beklentileri şekillendirmeyi yapmaktadır.

Dolar endeksi klasik (mor) ve Dolar endeksi bloomberg (turuncu) tarafında 93 seviyesi altında hareket etmektedir.  (93 psikolojik algı için takip!)

Biden paketi = Endeksler zirve ÇağrıMerkezin

 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Kamu işçilerine verilecek zam oranları belli oldu ÇağrıMerkezin
Read More

Kamu işçilerine verilecek zam oranları belli oldu

700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu iş sözleşme görüşmeleri Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklandı. kamu işçilerine ilk 6 ay için yüzde 12, sonraki 6'şar aylık dönemler için yüzde 5 + enflasyon farkı kadar zam yapıldı. En düşük ücretlilere 500 TL düzeltme yapıldı. Kamudaki işçilerin taban ücreti 4 bin 100 liraya yükseltildi. Aylık ortalama ücret ise 5 bin 835 liraya ulaştı. Bakan Bilgin "Tüm işçilere yansıyan oran yüzde 27.10. Bunun kamuya maliyeti vardır ama bu maliyeti dikkate alan bir yaklaşımı Türk ekonomisi imkanları içinde gerçekleştirmiş bulunuyoruz" dedi
Günün gelişmeleri ÇağrıMerkezin
Read More

Günün gelişmeleri

Gözler bugün açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrilmiş durumda. TÜFE’de aylık bazda % 1.04 artış beklenirken TÜFE’nin yıllık bazda % 16.11 ...
Youtube video indir