Instagram video indir

BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.(İnfo Yatırım) Küresel piyasalar, ABD ve Çin’den gelen beklentilerin üzerindeki …
BİST100 endeksi ÇağrıMerkezin

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.(İnfo Yatırım)

Küresel piyasalar, ABD ve Çin’den gelen beklentilerin üzerindeki datalar ile destek bulmaya devam ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %1,52’lere kadar geri çekilmesi risk iştahını yüksek tutuyor.

Yurtiçine baktığımızda ise geçtiğimiz hafta uzun süredir merak konusu olan TCMB faiz kararı açıklandı. TCMB, piyasa beklentileri doğrultusunda politika faizini %19,00’da sabit tuttu. TCMB’nin kararı yeni Başkan Kavcıoğlu’nun daha önce piyasalara yansıttığı açıklamalara paralel olurken, “gerekirse ek parasal sıkılaştırma yapılacağı” ifadesinin metinde yer almadığı görüldü. Beklentilerden daha fazla güvercin açıklama yapan Merkez ‘’sıkı para politikası duruşu kararlılıkla uzun bir müddet sürdürülecektir ‘’ metinden çıkarttı.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak %0,26 oranında düşüşle 1.404seviyesinden başlangıç yaptı. Günün ilk yarısını dalgalı seyirde geçiren endeks, haber ve veri akışlının yoğun olmadığı işlem gününü %0,03 oranında yükselişle oranında düşüşle 1.408 seviyesinden tamamladı. İnşaat sektörü payları %4,39 oranında değer kazanırken, finansal kiralama faktöring  sektörü payları %3,65 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde 1.413 – 1.419 – 1.425 direnç, 1.401 – 1.394 – 1.389 destek seviyeleri olarak takip edilecek.

BİST100 endeksi ÇağrıMerkezin

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 128 milyar dolar tutarındaki rezervin akıbetine ilişkin iddialara yanıt vererek, döviz alım-satımlarının koordinasyon içinde yapılabilmesi için Şubat 2017’de Hazine Müsteşarlığı ile TCMB’nin protokol imzaladığını, protokolle sağlıksız fiyat oluşumunun engellenmesine, döviz piyasalarındaki arz-talep dengesine ve likidite tesisine katkıda bulunulduğunu bildirdi.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Jantsa'dan SPK başvurusu ÇağrıMerkezin
Read More

Jantsa’dan SPK başvurusu

Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kar dağıtımı kapsamında bedelsiz sermaye artırımına ilişkin SPK'ya başvuru yaptı. Jantsa Jant Sanayi ve ...
Youtube video indir