Instagram video indir

Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘İnşaat Laboratuvarı Binası’nın temeli atıldı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü’nde inşa edilecek “İnşaat Laboratuvarı Binası”nın temel atma töreni 27 Nisan’da yapıldı. Boğaziçi …
Boğaziçi Üniversitesi’nde 'İnşaat Laboratuvarı Binası'nın temeli atıldı ÇağrıMerkezin

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü’nde inşa edilecek “İnşaat Laboratuvarı Binası”nın temel atma töreni 27 Nisan’da yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü’nde inşa edilecek “İnşaat Laboratuvarı Binası”nın temel atma töreni 27 Nisan’da yapıldı. Toplamda 4 bin 700 metrekarelik alana yayılan ve iki bloktan oluşan yapıda, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün Yapı, Zemin ve Malzeme laboratuvarlarıyla ofis ve depolar yer alacak. Yapının 2021’in sonunda tamamlanması planlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü yeni ve modern bir yapıya kavuşuyor. 27 Nisan’da Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez; Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Şahin Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreniyle yapımına başlanan “İnşaat Laboratuvarı Binası” Türkiye’nin en büyük ve en modern yapı laboratuvarı olacak.

Toplam iki bloktan oluşuyor

İki bloktan oluşan yapının ofis bloğu 694, yapı laboratuvarı bloğuysa 702 metrekare inşaat oturumuna sahip. Toplam inşaat alanı 4 bin 700 metrekare olan yapıda; ofis bloğu bir bodrum kat, zemin kat ve 3 diğer kattan oluşuyor. Yapı laboratuvarı bloğu ise bir bodrum kat ve 13.50 metre yüksekliğinde bir zemin kattan oluşuyor. 

Yapı laboratuvarı bloğunda bulunan “19 x 14,5 x 13,5” metre ölçülerine sahip “strong-wall” ve “strong-floor” test alanı bu ölçülere sahip Türkiye’deki ilk laboratuvar olmasıyla dikkat çekiyor.

Çevreye duyarlı cephe kaplaması

Dış cephesinde çevreye duyarlı bir dış cephe kaplama malzemesi ve giydirme cephe sistemleri ile alüminyum doğramalar kullanılacak.

Ofis bloğu bodrum katında fonksiyona yönelik depo ve teknik hacimler, zemin katta ve birinci katta ise malzeme ve zemin bölümlerine ait çeşitli laboratuvarlar ve teknisyen odaları bulunuyor. Yapının ikinci ve üçüncü katlarda ise 27 ofis, bir derslik, bir toplantı odası ve bir de oturma alanı bulunuyor.

2021’in sonunda tamamlanması hedefleniyor

Yapı Laboratuvarı Binası alüminyum kenet sistem çatı kaplama ve çelik çatı strüktürüne sahip ve ofis bloğu ise teras çatı olarak inşa edilecek. İnşaatın 2021 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Şirket haberleri ÇağrıMerkezin
Read More

Şirket haberleri

YKGYO – Ankara-Ankara projesiyle ilgili Gözde Gürgün-Emine Hale Gürgün tarafından şirkete açılan davanın Mahkeme tarafından şirket lehine reddine ...
Hak kullanımı ÇağrıMerkezin
Read More

Hak kullanımı

Hak kullanımı bildirimi yapıldı. Hak kullanımı bildirimi yapıldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu bilgiler verildi ...
Youtube video indir