Instagram video indir

FED öncesi altın kayıp yaşıyor

FED toplantısı başladığı günde altın satış yönlü bir seansı geride bırakırken, tam olarak geniş bir bant işlem aralığı işlemler gerçekleşmedi …
FED öncesi altın kayıp yaşıyor ÇağrıMerkezin

FED toplantısı başladığı günde altın satış yönlü bir seansı geride bırakırken, tam olarak geniş bir bant işlem aralığı işlemler gerçekleşmedi.

FED toplantısı başladığı günde altın satış yönlü bir seansı geride bırakırken, tam olarak geniş bir bant işlem aralığı işlemler gerçekleşmedi. 1781 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu yatay bir seyir içerisinde hareket etti. FED’in faiz kararı beklenirken piyasalarda sakin bir seyir izliyor. FED’den faiz kararına dair bir değişikliğe gitmesi beklenmezken, Başkan Jerome Powell’in tahvil alım programına dair ne tür mesajları vereceğiyse piyasanın asıl merak ettiği konu. Her halükârda Başkanın güvercin tonunu bozmadan piyasayı destekleyecek açıklamalar yapması beklense de olası tersi bir söylem piyasaları aşağı çekebilir. Altın da bu söylemden negatif yönde etkilenmesi beklenebilir.  Altın FED toplantısı öncesi son seansı 1776 dolar/onstan tamamlarken yüzde 0,3 kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Gümüş ise altının aksine yeşilde bir günü geride bırakmasına rağmen kazançları sınırlı kaldı. 26,22 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 26,26 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde değer kazancıyla seansı kapattı.

 

Platin dünkü seansta 1258 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son iki ayın en yüksek seviyesini kaydetmesine rağmen, bu seviyede kalıcılık sağlamayarak kırmızıda bir seansı geride bıraktı. 1231 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan platin önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1,3 kayıp yazdı.

 

Paladyum rallisine durmaksızın devam ederken dünkü seansta yeni bir rekor seviyeyi 2965 dolar/onsla kaydetti. Günlük kapanışını ise 2947 dolar/onstan yapan beyaz maden yüzde 0,6 kazancıyla günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemleri 0,25-0,50 dolar/onsla gerçekleşirken, Borsa İstanbul’da işlem hacmi son zamanların en düşük seviyesinde gerçekleşti. Toplamada 819 kg altın, 4.896 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Günlük strateji bülteni ÇağrıMerkezin
Read More

Günlük strateji bülteni

Japonya’da Nikkei 225 Endeksi %0,67, Tokyo Topix Endeksi %0,74 düştü. Güney Kore’de Kospi Endeksi yatay bir seyir izledi. Çin’de Şanghay Bileşik ...
Youtube video indir