Instagram video indir

FX Piyasaları

Dolar /TL’de de sakin görüntü sürebilir ve kur 8,22 seviyesinin altında kalabilir. Aksi durumda 8,29 ana direnç konumunda.   USD/TRY: ABD’den …
FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

Dolar /TL’de de sakin görüntü sürebilir ve kur 8,22 seviyesinin altında kalabilir. Aksi durumda 8,29 ana direnç konumunda.

 

USD/TRY: ABD’den güçlü gelen veriler, başarılı aşılanma süreci ve yeni yatırım planları tahvil faizlerinde yukarı yönlü risklerin devam edebileceğine yönelik katalizörler olsa da piyasa ile söz konusu gelişmeler arasında kısa vadeli senkronizasyon zayıf. ABD on yıllık tahvil faizindeki kısa vadeli düşüş eğilimi ile Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimlerinin bir miktar rahatladığını izliyoruz. ABD on yıllık tahvil faizinde yükseliş trendinin altına sarkması ile oluşan teknik görünüm de kısa vadeli momentumun azaldığını gösteriyor ki bu durumdan GOÜ para birimleri faydalanmaya devam edebilir. Bu çerçevede Dolar /TL’de de sakin görüntü sürebilir ve kur 8,22 seviyesinin altında kalabilir. Aksi durumda 8,29 ana direnç konumunda. Diğer yandan, olası geri çekilmelerde 8,09 desteğinin altında 7,99 hedef olabilir. Bugün yurtiçinde saat 17.30’da mart ayına ilişkin Hazine nakit bütçe dengesi verisi açıklanacak. Yurtdışında ise günün odak noktasında TSİ 21’de ABD Merkez Bankası’nın (Fed), 16-17 Mart tarihli FOMC toplantı tutanaklarının yayınlanması olacak. Avrupa tarafına bakıldığında bölge, genelinde mart ayına ilişkin hizmet PMI nihai verileri açıklanacak.

FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

EUR/USD: Dolar’daki hareketin önemli etkisiyle paritenin dün yükselişini devam ettirdiğini izledik. Parite dün %0,5 oranında primle 1,1874 seviyesinden günü kapattı. Şu aşamada, Dolar’daki kısa vadeli düşüş momentumundan parite biraz daha faydalanabilir ve 1,1845 desteğinin altınsa sarkma yaşanmadıkça yükseliş 1,1940 seviyesine kadar sürebilir. Öte yandan, olası düşüşlerde 1,1845 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda ise 1,1795 hedef olabilir.

FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

XAU/USD: ABD’de açıklanan ve ekonomide toparlanmaya işaret eden verilere karşın ABD on yıllık tahvil faizinin gevşemesi değerli madeni desteklemekte. Bunun yanı sıra Dolar endeksindeki (DXY) geri çekilme ile Ons Altın, aylık ortalamasının üzerinde kalarak yukarı yönlü ataklar yapmakta. Şu aşamada iyi verilere karşın faiz ve Dolar’daki hareket, değerli madenin aylık ortalamasının üzerinde kalarak yükseliş kaydetmesinde katalizör olmaya devam edebilir. Yukarı yönlü hareketin sürmesi durumunda da 1.755 hedef olarak izlenebilir. 50 günlük ortalama ise 1.765 seviyesinden geçmekte. Öte yandan, olası satıcılı görüntüde 1.728 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir. Aksi durumunda 1.720 ve 1.706 bir sonraki sıralı destekler olarak takip edilebilir.

FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

FX Raporu’muzun pdf halini görüntülemek için tıklayınız…

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir