Instagram video indir

FX Piyasaları

Bu sabah ise kurda yükseliş eğilimi gözlenirken, yurtdışı piyasalardaki görüntüye bağlı olarak kur dünkü en yüksek seviye olan 8,16’nın altında …
FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

Bu sabah ise kurda yükseliş eğilimi gözlenirken, yurtdışı piyasalardaki görüntüye bağlı olarak kur dünkü en yüksek seviye olan 8,16’nın altında kalabilir. Aşağıda ise destek 7,98 civarında.

USD/TRY: Dün ABD’den gelen güçlü veriler ile risk iştahı pozitif seyrederken, ABD on yıllık tahvil faizi %1,52’lere kadar geriledi. Hem hafta içerisinde açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen enflasyon hem de dünkü güçlü verelere rağmen ABD on yıllık tahvil faizindeki gerileme piyasalarda tahvil faizi kaynaklı riskin azaldığını gösteriyor. Küresel makro görünüme yönelik iyimser beklentiler de devam ederken, risk iştahı pozitif seyredebilir ve Gelişmekte Olan Ülke para birimleri bu ortamdan faydalanabilir. Yurtiçinde ise dün, politika faizini beklentiler doğrultusunda %19 seviyesinde sabit tutan TCMB’nin şahin duruşa işaret eden ”gerekmesi durumunda ilave parasal sıkılaşma yapılacak” ifadesini Metin’den çıkarması Dolar /TL’de 8,16’ya kadar bir yükselişi beraberinde getirse de ABD on yıllık tahvil faizindeki gerileme ile kur da 8,01’lere kadar düşüş kaydetti. Kapanış ise 8,02’den gerçekleşti. Bu sabah ise kurda yükseliş eğilimi gözlenirken, yurtdışı piyasalardaki görüntüye bağlı olarak kur dünkü en yüksek seviye olan 8,16’nın altında kalabilir. Aşağıda ise destek 7,98 civarında.
FX Piyasaları ÇağrıMerkezin
EUR/USD: Yaşanan yükselişlerin ardında paritenin takip ettiğimiz yatay 1,1990 direncine takıldığını gözlemledik. Ancak geri çekilmenin şu aşamada sınırlı kalmaya devam ettiğini gözlemiyoruz. Küresel makro görünüme ilişkin iyimser beklentiler risk iştahını desteklerken, bu durum paritedeki düşüşlerin sınırlı kalmasını sağlayabilir ki ABD on yıllık tahvil faizindeki hareket de paritede yukarı yönlü  fiyatlamaların devam etmesine neden olabilir. Teknik olarak, 1,1990 direncinin kırılması durumunda 1,2050 hedef olabilir. Diğer yandan, 1,1950 desteğinin altında 1,19 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.
FX Piyasaları ÇağrıMerkezin
XAU/USD: Dün ABD on yıllık tahvil faizindeki sert düşüşten destek bulan değerli maden 50 günlük ortalamasının üzerine günü kapattı. Bu sabah ise hafif geri çekilme gözlense de ABD on yıllık tahvil faizindeki görünü Ons Altın’ı desteklemeye devam edebilir ve değerli maden 1.752 seviyesinden geçen 50 günlük ortalamasının üzerinde kalarak 1.776 seviyesini hedefleyebilir. Sonraki yakın hedef ise 1.785 seviyesinde. Öte yandan, değerli madende tekrar baskı oluşması ve 1.752 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda 1.735 hedef olabilir.
FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

 
FX Raporu’muzun pdf halini görüntülemek için tıklayınız…

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Piyasadan haberler ÇağrıMerkezin
Read More

Piyasadan haberler

AKBNK… Bankanın 24.03.2021 tarihli Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplatısı'nda kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin uzatılmasına ilişkin Ana ...
Youtube video indir