Instagram video indir

Global piyasalarda azalan risk iştahı

Haftanın son işlem gününün ilk yarısına doğru küresel piyasalarda risk iştahında azalışların yaşandığı izleniyor. Haftanın son işlem gününün ilk …
Global piyasalarda azalan risk iştahı ÇağrıMerkezin

Haftanın son işlem gününün ilk yarısına doğru küresel piyasalarda risk iştahında azalışların yaşandığı izleniyor.

Haftanın son işlem gününün ilk yarısına doğru küresel piyasalarda risk iştahında azalışların yaşandığı izleniyor. Küresel piyasalarda endeksler ve tahvil piyasasında ayrışma devam ediyor. Almanya Sağlık Bakanı açıklamalarında, yaşanan salgın nedeniyle tam kapatmaların gündeme gelebileceği dair söylemler risk iştahı üzerinde baskıyı bir miktar arttırdığı izleniyor. Yurtiçi piyasalarda, BİST-100 endeksi fiyatlamalarında global piyasalarda azalan risk iştahının olumsuz etkisi görülmeye devam ediyor. Endeksin gün içerisinde 1403-1414 bölgesi aralığında hareketine devam ettiği izleniyor. Günün geri kalanında yurtiçinde sakin veri akışı takip edilirken küresel piyasalarda gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Satır Başları:

 Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinde günün ilk yarısına doğru zayıf görünüm devam ediyor. Haftanın son işlem gününe hafif satıcılı bir başlangıç yapan endeksin günün ilk yarısında 1403-1414 bölgesi aralığında hareket ettiği izleniyor. Özellikle, sınırımızda yaşanan jeopolitik risklerde artışın gündeme gelmesi ve küresel piyasalarda risk iştahının seyri endeks fiyatlamaları üzerinde etkili olmaya devam ettiği görülüyor.

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Beklenti Anketi İstatistikleri Nisan 2021 verilerine göre; Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde % 11,54 iken, bu anket döneminde % 13,12 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde % 10,47 iken, bu anket döneminde % 11,26 oldu. Cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 7,95 TL iken, bu anket döneminde 8,57 TL olarak gerçekleşti.

 İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi, Mart ayında dikkat çekici bir artışla 54,7’ye yükseldi. Açıklanan veri ihracat pazarlarındaki talep koşullarında güçlü iyileşme sinyali verdiği görüldü. Şubat ayı verisi 51,5 değerinde açıklanmıştı.

 Almanya’da açıklanan Sanayi Üretimi verisi Şubat ayında beklentilerin aksine aylık bazda % 1,6 daraldı.

 Günün geri kalanında, Global piyasalarda ise ABD’de açıklanacak olan Üretici Fiyat Endeksi ve Toptan Satış Envanterleri dataları izlenecek. Ayrıca, IMF ve Dünya Bankası işbirliği ile düzenlenen Bahar Toplantılarından gelebilecek açıklamalar takip edilecek.

BIST-100

Güne hafif satıcılı bir açılış ile başlayan BIST100 öğleden önce 1403-1414 bölgesi aralığında hareket ettiği ve fiyatlamaların anlık olarak 1406 bölgesi civarında hareket ettiği görülüyor.

Destek: 1390 – 1370

Direnç: 1422 – 1430

Şirket Haberleri:

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (DGGYO): Yönetim Kurulu’nun 9 Nisan 2021 tarihli toplantısında alınan karar gereğince; Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronaviriüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında getirilen yasal düzenlemelere bağlı olarak şirketimiz portföyünde yer alan Gebze Center AVM’de yaşanan ziyaretçi sayısında ve cirolardaki azalış nedeniyle zorluk yaşayan değerli iş ortaklarımıza destek olmak adına; (i) Yasal düzenlemeler ile faaliyetleri durdurulan ve halen kapalı olan kiracılarımızdan, uygulama ve kararımızda bir değişiklik olmadığı sürece, kapalı kaldığı dönemlere istinaden kira alınmamasına; yemeiçme kiracılarımızdan uygulama ve kararımızda değişiklik olmadığı sürece, sözleşmede yazan ciro oranları üzerinden ciro kirası alınmasına, (ii) Bunlar dışında kalan tüm kiracılarımıza destek olmak amacıyla Mart ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerinde geçerli olan kira bedelleri üzerinden %40 oranında kira indirimi uygulanmasına, k onuya ilişkin kararın Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’da duyurulmasına, oy birliği ile karar verildi.

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (TRGYO): Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve haber platformlarına Torunlar GYO ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Aziz Torun’u zan altında bırakan çeşitli iddialar yer almaktadır. Bu haberlerin hiç biri gerçekleri yansıtmamaktadır. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Aziz Torun’un şahsına ya da şirketimiz Torunlar GYO’a ait direkt Kanal İstanbul güzergâhı üzerinde yer alan bir arazisi bulunmamaktadır. Başakşehir Kayabaşı olarak adlandırılan bölgede toplam 60.832 m2 büyüklüğündeki üç ayrı arazi, Kanal İstanbul projesinin henüz gündemde olmadığı 2008 yılında Torunlar GYO tarafından satın alınmıştır. Üstelik bu arazilerin Kanal İstanbul güzergâhı ile direkt bir yakınlığı söz konusu değildir. Kayabaşı’nda yer alan bu araziler ile ilgili bilgiler, Torunlar GYO’nun Faaliyet Raporlarında 10 yıldır yer alan kamuya açık bilgilerdir. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Aziz Torun ve Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal yönetim ilkeleri ışığında şeffaf bir iletişim anlayışı ile faaliyet gösteren kurumumuzu zan altında bırakan, üstelik yatırımcılarımızı da yanlış yönlendiren haberin aynı kanaldan düzeltilmesi talep edilmiştir.

USDTRY

Gün ortasında 8,1458 seviyesinden işlem gören USD/TRY kur fiyatlamalarının dar bant aralığında hareket ettiği izleniyor. Dolar kurunda ilk destek 8,0800 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 8,0800 – 8,0000

Direnç: 8,1800 – 8,2500

EURTRY

Şu saatlerde 9,6900 seviyelerinde hareket eden EUR/TRY kurun, öğleden önceki işlemlerde en yüksek 9,7221 ve en düşük 9,6602 seviyelerini gören kurda zayıf seyrin devam ettiği izleniyor. Kur için ilk destek 9,6000 seviyesi olarak izlenebilir.

Destek: 9,6000 – 9,5000

Direnç: 9,7700 – 9,8400

EURUSD

Paritenin şu saatlerde 1,1890 seviyelerinde hareket ettiğini izliyoruz. Öğleden önceki işlemlerde en yüksek 1,1922 ve en düşük 1,1884 seviyelerini gören EUR/USD paritesi hafif satıcılı seyrediyor. Parite için aşağı yönlü hareketlerde ilk destek 1,1840 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1,1840 – 1,1800

Direnç: 1,1920 – 1,1940

ALTIN

Ons altın öğleden önce en yüksek 1.757 en düşük 1.744 seviyelerini gören değerli metal şu saatlerde 1.747 seviyelerinde fiyatlanıyor. Ons altın için ilk destek seviyesi 1.740 seviyesi takip edilebilir.

Destek: 1.740 – 1.720

Direnç: 1.757 – 1.764

BRENT

aftanın son işlem gününde Brent petrol günün ilk yarısında en yüksek 63,26 en düşük 62,37 seviyelerini gördü. Şu saatlerde 62,85 seviyesinde hareket eden emtiada günün ilk yarısında zayıf görünüm devam ettiği izleniyor.

 

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir