Instagram video indir

Güncel tahvil piyasası dinamikleri…

Gösterge 10 yıllık Hazine bonosunun getirisi %1.77’ye yükseldi. Yatırımcılar, ABD Başkanı Joe Biden’ın harcama planının ekonomik toparlanmayı ve …
Güncel tahvil piyasası dinamikleri… ÇağrıMerkezin

Gösterge 10 yıllık Hazine bonosunun getirisi %1.77’ye yükseldi. Yatırımcılar, ABD Başkanı Joe Biden’ın harcama planının ekonomik toparlanmayı ve dolayısıyla enflasyonu daha da artıracağına inanıyor.

Gösterge 10 yıllık Hazine bonosunun getirisi %1.77’ye yükseldi. Yatırımcılar, ABD Başkanı Joe Biden’ın harcama planının ekonomik toparlanmayı ve dolayısıyla enflasyonu daha da artıracağına inanıyor. Dün açıklanan Mart ayı CB tüketici güveni beklenen 96.9’u geçerek 109.7’ye sıçradığını gösterdi, bu artan iyimserliği göstermesi bakımından önemli… 2 yıllık ve 10 yıllık tahvil faizleri arasındaki fark arttığından, verim eğrisinin eğimi de artma eğiliminde, yani dikleşiyor. Uzun vadeli faizlerdeki artış eğilimi, mevcut ekonomik canlanma ve her ne kadar Fed geçici görse de enflasyondaki ısınmadan beslendiği için devam edecek görünüyor. Bu noktada kritik olan, verim eğrisinin uzak tarafının etkileniyor olması. Yani enflasyon ve faizler için uzun vadede artış beklentisi söz konusu. Belki, %1’in altından kat ettiği yolun yüzdesel anlamda benzeri olmayacak ama, hareket yukarı doğru devam edecek. Eşik olarak %2’yi izliyoruz.

 

Günün etkinliği, ABD Başkanı Biden’ın, vergi artışlarını da içermesi beklenen 3 trilyon USD’ye varan altyapı yatırım programını duyurması beklenen konuşması olacak. Cuma, Mart ayı tarım dışı istihdam verisini izliyor olacağız. Şubat ayında zaten iyi gelen istihdam artışının, Mart ayında da 600K civarlarında gerçekleşmesi, işsizliğin ise %6’ya düşmesi bekleniyor. Beklenen doğrultuda gelmesinin yine tahvil faizlerini yükseltici etkisi olacaktır. Borçlanma koşullarını sıkılaştırdığından hisse senedi yansıması, bundan birkaç yıl önceki “taper tantrum” dönemi gibi iyi veri-kötü fiyatlama benzerinde olacaktır.

 

 

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir