Instagram video indir

Günün gelişmeleri

Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. BİST100 endeksi günü % 0,03 değer kazanarak günü 1.408,14 puandan tamamlarken işlem hacmi 15.8 milyar TL …
Günün gelişmeleri ÇağrıMerkezin

Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. BİST100 endeksi günü % 0,03 değer kazanarak günü 1.408,14 puandan tamamlarken işlem hacmi 15.8 milyar TL olarak gerçekleşti.

TÜRKİYE:  Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. BİST100 endeksi günü % 0,03 değer kazanarak günü 1.408,14 puandan tamamlarken işlem hacmi 15.8 milyar TL olarak gerçekleşti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran % 4,39 ile inşaat, en çok kaybettiren ise % 3,65 ile finansal kiralama, faktoring oldu. Usd/Try ise Merkez Bankası faiz kararı sonrası Cuma gününü alıcılı tamamladı. Yurtiçinde TCMB faiz kararı sonrası piyasaların bundan sonraki süreçte odağında enflasyon verileri önem kazanacaktır.

Bugün yurtiçinde veri akışı sakin. Bu hafta piyasalar TCMB toplantı tutanaklarını ve tüketici güvenini takip edecek.

ABD:  Geçen haftanın son işlem gününde ABD’de konut başlangıçları beklentilerin üzerinde 1.74 milyon adet artarken yapı ruhsatları beklentilere paralel 1.77 milyon adet olarak gerçekleşti. Axios’un haberine göre ABD Başkanı Joe Biden, kurumlar vergisinde %28 olan artış planını %25’e çekmeyi kabul edebileceği ifade edildi. Yeni teşvik paketi üzerinde tartışmalar sürerken ABD Senatosu’ndaki Cumhuriyetçi Senatör John Corbyn, kendisinin ve Cumhuriyetçi diğer senatörlerin 800 milyar dolar civarındaki bir altyapı yatırım tasarısına destek verebileceklerini söyledi. ABD borsaları Cuma günün ü yükselişle tamamlarken  ABD’nin büyük bankalarından JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Wells Fargo, Bank of America ve Citigroup’un ardından Morgan Stanley de bugün bu yılın ilk çeyreğinde karının arttığını duyurdu. Verilerin iyimserliği de ABD borsalarının yeni rekorlar kırmasını sağlamakta. ABD 10 yıllık tahvil faizinde geri çekilme devam ederken tahvil faizinin % 1.56’lara kadar gerilemesi dolar endeksindeki düşüşü desteklemekte.

Bugün ABD’de veri akışı sakin. Piyasalar haftaya sakin bir başlangıç yaptı.

EURO BÖLGESİ:  Cuma günü Euro Bölgesi’nde Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı noktasında yakından takip ettiği verilerden olan enflasyon verileri açıklandı. Aylık TÜFE % 0,9 ve yıllık TÜFE % 1,3 ile beklentiler dahilinde açıklanırken çekirdek TÜFE aylık bazda %1,0 ve  yıllık çekirdek TÜFE % 0,9 ile benzer şekilde beklentiler dahilinde gerçekleşti.. Enflasyondaki genel eğilim yukarı yönlü devam ederken tahvil getirilerinin de hala yukarı da kaldığını söyleyebiliriz. Avrupa borsaları da iyi gelen ekonomik veriler ve artan toparlanma beklentileri  yükselişini sürdürmekte. İtalya Başbakanı Mario Draghi, korona virüs salgınına yönelik ülke genelinde uygulanan sıkı tedbirlerin 26 Nisan’dan itibaren açık hava etkinliklerine ağırlık verecek şekilde kademeli gevşetileceğini açıkladı. Ayrıca  İtalya’da 40 milyar euroluk yeni destek paketini onayladıklarını belirten Draghi yeniden açılmanın ekonomileri ve sosyal yaşantıları için olağanüstü bir fırsatı temsil ettiğini belirtti. Eur/Usd , dolar endeksindeki geri çekilme ile düşüşünü sürdürürken Eur/Try ise  TCMB Faiz kararı sonrası yükseliş eğilimi gösterdi.

Bugün Euro Bölgesi’nde cari denge ve Almanya’da Bundesbank’tan aylık raporun gelmesini takip edeceğiz.

BİST100

Teknik olarak baktığımızda aşağıda 1398 seviyesinin altında önce 1377 ve arkasından 1360 desteğine kadar geri çekilme potansiyeli yüksek.

Yukarıda ise 1418 direncinin kırılması halinde önce 1429 ve arkasından 1445 direncine doğru hareketler hız kazanabilir.

VİOP

Teknik olarak baktığımızda VIOP endeksinde yukarıda ise 1468 seviyesinin kırılması halinde önce 1477 ve arkasından 1488 direnci test edilebilir.

Aşağıda ise 1448 desteğinin altında önce 1434 ve arkasından 1405 desteğine doğru düşüşler kaydedilebilir.

USD/TRY

Teknik olarak baktığımızda USD/TRY kontratlarında satış baskısı ağırlık kazandı.

Aşağıda 8.0580 seviyesinin kırılması halinde önce 8.0180 ve arkasından 7.8990 seviyesi test edilebilir.

Yukarıda ise 8.0950 direncinin üzerinde önce 8.1565 ve arkasından 8.2100 direncine doğru yükseliş görülebilir.

ALTIN

Teknik olarak baktığımızda altın kontratlarında yukarı yönlü toparlanma bekliyoruz.

Aşağıda 1773 seviyesinin altında önce 1765 ve arkasından 1755 desteğine kadar düşüş devam edebilir.

Yukarıda 1783 direncinin kırılması halinde önce 1796 ve arkasından 1815 direnci test edilebilir.

 ŞİRKET HABERLERİ

#ADESE ADESE- Şirket ile Aydın Yatırım arasında mülkiyeti ADESE’ye ait olan Konya Karatay’da yer alan 22.191 m 2 ’lik arsa üzerinde ” Kat / Arsa Payı Devri Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi” imzalandığı açıklandı.

#ANHYT ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK – Ocak – Mart döneminde prim üretimi %57,6 azalışla 393,8 milyon TL’ye geriledi.

#ANELE ANEL ELEKTRİK – Proje büyüklüğü 76,5 milyon TL olan TOGG Gemlik Kampüs projesi gövde üretim ve montaj tesisleri elektrik işlerinin yapılmasına yönelik olarak sözleşme görüşmelerinin tamamlandığı, proje işvereni Yapı Merkezi İnşaat ile sözleşme imzalandığı açıklandı.

#AYDEM AYDEM ENERJİ – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün, yarın, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanacak.

#BIOEN BİOTREND – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün, yarın ve Çarşamba toplanacak.

#BOSSA BOSSA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 135 milyon TL’den 200 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

#CANTE ÇAN2 TERMİK SANTRALİ – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler Çarşamba ve Perşembe toplanacak.

#CEMAS ÇEMAŞ DÖKÜM – Sermaye artırımından elde edilen fon ile tamburlu temizleme makinasının İtalyan OMSG şirketinden satın alınması için sözleşme imzalandığı açıklandı.

#ESEN ESENBOĞA ELEKTRİK – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Margün Enerji’nin halka arzı için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#EKGYO EMLAK KONUT – Şirket projelerinden Nidapark Küçükyalı’nın 2 bloğunun Kısmi Geçici Kabul Tutanağı’nın onaylandığı açıkalndı.

#FLAP FLAP KONGRE TOPLANTI – Yargılama süreci devam eden, CNR Uluslararası Fuarcılık’tan alınacak 822.563 euro alacak ile ilgili olarak, 2019 yılında açılan davada CNR Uluslararası Fuarcılık aleyhine karar verildiği ve alacağın tahsil edilememesi üzerine icra takibi başlatıldığı, haciz müzekkereleri düzenlendiği ve borçlu adına tescilli markalarının satışları için işlemlerin başlatıldığı açıklanırken, icra takibine ilişkin borçlu tarafından bir ödeme yapılmadığından CNR Uluslararası Fuarcılık aleyhine iflas davası açıldığı belirtildi.

#KARTN KARTONSAN – Kocaeli Kullar’da yer alan 1969 yılından beri faaliyet gösteren Fabrika Tesisinin, sicil mevzuatı gereğince şube olarak tescil ettirilmesine ve şube unvanının “Kartonsan Karton Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kocaeli Fabrika Şubesi” olarak belirlenmesine karar verildiği açıklandı.

#KRTEK KARSU TEKSTİL – Sermayesine %40 oranında iştirak edilen 100.000 TL sermayeli gayri faal durumda bulunan Molu Dış Ticaret’in kapanma sürecine girdiği açıklandı.

#RTALB RTA LABORATUVARLARI – Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından SARS-Cov-2 (2019-nCov) RT-q PCR tanı kitinin temini kapsamında yapılan Sağlık Market Tıbbı Malzeme Çerçeve Anlaşması kapsamında şirkete 1.800.000 adet ürün siparişi verildiği açıklandı.

#SNGYO SİNPAŞ GMYO – Şirkete ait, İstanbul Ümraniye’deki 22.965,43 m 2 alanlı arsa için Anadolu Sinerji İnşaat ile Düzenlenme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı İnşaat ve Hasılat Paylaşım Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

Kaynak Acar Menkul-Onur Altın
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Hak kullanım işlemleri ÇağrıMerkezin
Read More

Hak kullanım işlemleri

Hak kullanım işlemlerine ilişkin bildirim yapıldı. Hak kullanım işlemlerine ilişkin bildirim yapıldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP ...
Teknik seviyeler ÇağrıMerkezin
Read More

Teknik seviyeler

BIST100 Endeksi dün -0,09% ile 1416 seviyesinde yatay kapattı. Gün içerisinde 15 puanlık band içerisinde hareket etti. BIST100 Endeksi dün -0,09 ...
FX Piyasaları ÇağrıMerkezin
Read More

FX Piyasaları

Kurda yukarı yönlü hareketlerin kuvvetlenmesi ve 8,40 direncinin aşılması durumunda 8,4865 direnci takip edilebilir. (Ziraat Yatırım ...
Youtube video indir