Instagram video indir

Günün gelişmeleri

Dün yurtiçinde veri akışı sakindi.  BİST100 endeksi günü % 2,20 düşüşle 1.377 puandan tamamlarken işlem hacmi 17.1 milyar TL olarak gerçekleşti …
Günün gelişmeleri ÇağrıMerkezin

Dün yurtiçinde veri akışı sakindi.  BİST100 endeksi günü % 2,20 düşüşle 1.377 puandan tamamlarken işlem hacmi 17.1 milyar TL olarak gerçekleşti.

TÜRKİYE:  Dün yurtiçinde veri akışı sakindi.  BİST100 endeksi günü % 2,20 düşüşle 1.377 puandan tamamlarken işlem hacmi 17.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Düşüşlere % 3’ü aşkın seviyelerle bankacılık sektörü öncülük ederken, sanayi endeksindeki kayıp % 2 ile bankacılık endeksine göre sınırlı düzeyde kaldı. Küresel piyasalarda borsalarda yaşanan kar satışları ve bu hafta yurtiçinde gerçekleşecek halk arz için yatırımcının kaynak yaratma isteği bir miktar borsalara satış getirmiş olabilir. Usd/Try ise dün hafif alıcılı seyretti. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan ise yaptığı açıklamalarda ilk çeyrekte % 5 civarında büyüme öngördüklerini 2. çeyrekte ise baz etkisi nedeniyle çift rakamlı bir büyüme görülebileceğini kaydederken 2021’in büyüme açısından daha olumlu olacağını  ancak kontrolü de elden bırakmayacaklarını söyledi.

Bugün yurtiçinde veri akışı sakin.

ABD:  Dün ABD’de veri akışı sakindi. ABD borsaları günü haftanın ilk işlem gününü düşüşle tamamladı. ABD’de 2 kişinin öldüğü sürücüsüz Tesla kazasının ardından teknoloji hisseleri Tesla öncülüğünde değer kaybederken ABD borsalarında kar satışlarının da yaşandığı izlendi. ABD 10 yıllık tahvil faizleri dün sert yükselişle tekrar % 1.62 seviyelerine yükselirken ABD 10 yıllık tahvil faizindeki hareketler hem borsa tarafında hem de altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Dün tahvil faizlerindeki yükseliş altında kar satışlarının yaşanmasına neden olurken altın fiyatlarında ki yükselişin henüz tamamlanmadığını düşünmekteyiz. Korona virüs salgınına ilişkin gelişmelerde ise ABD’de aşı uygulaması ülke genelinde bugünden itibaren 16 yaş ve üzeri yetişkinleri kapsayacak şekilde genişletildiği bildirildi.

Bugün ABD’de veri akışı sakin olacak.

EURO BÖLGESİ:  Dün Euro Bölgesi’nde cari denge beklentilerin altında 25.9 milyar euro olarak açıklanırken cari fazlanın düşük net mal ve hizmet ihracatının etkisiyle beklentilerin altında kaldığı görüldü. Avrupa borsaları Fransa hariç günü satıcılı tamamladı. Avrupa borsaları yeni vakalar ve aşılamadaki tedarik sorunları konularındaki endişeler nedeniyle ve gelen kar satışlarının etkisiyle düşüş gösterdi. Eur/Usd paritesi dolar endeksindeki düşüş ile birlikte yükselişine devam ederken Eur/TL ise hem Türk Lirası’ndaki zayıflama etkisi hem parite etkisiyle alışlarını hızlandırdığını görüyoruz.

Bugün Euro Bölgesi’nde sabah saatlerinde Almanya’da ÜFE verileri izlenecek. Avrupa borsalarındaki satışların hızlandığı görülebilir. Ayrıca kurlarda da yükseliş eğilimi giderek  küresel riskler paralelinde giderek artmakta.

BİST100

Teknik olarak baktığımızda aşağıda 1374 seviyesinin altında önce 1359 ve arkasından 1336 desteğine kadar geri çekilme potansiyeli yüksek.

Yukarıda ise 1395 direncinin kırılması halinde önce 1415 ve arkasından 1430 direncine doğru hareketler hız kazanabilir.

VİOP

Teknik olarak baktığımızda VIOP endeksinde yukarıda ise 1448 seviyesinin kırılması halinde önce 1468 ve arkasından 1488 direnci test edilebilir.

Aşağıda ise 1420 desteğinin altında önce 1405 ve arkasından 1367 desteğine doğru düşüşler kaydedilebilir.

USD/TRY

Teknik olarak baktığımızda USD/TRY kontratlarında satış baskısı ağırlık kazandı.

Aşağıda 8.0580 seviyesinin kırılması halinde önce 8.0180 ve arkasından 7.8990 seviyesi test edilebilir.

Yukarıda ise 8.1200 direncinin üzerinde önce 8.1565 ve arkasından 8.2100 direncine doğru yükseliş görülebilir.

ALTIN

Teknik olarak baktığımızda altın kontratlarında yukarı yönlü toparlanma bekliyoruz.

Aşağıda 1766 seviyesinin altında önce 1761 ve arkasından 1755 desteğine kadar düşüş devam edebilir.

Yukarıda 1776 direncinin kırılması halinde önce 1790 ve arkasından 1815 direnci test edilebilir.

 ŞİRKET HABERLERİ

#ADESE ADESE- Şirket ile Aydın Yatırım arasında mülkiyeti ADESE’ye ait olan Konya Karatay’da yer alan 22.191 m 2 ’lik arsa üzerinde ” Kat / Arsa Payı Devri Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi” imzalandığı açıklandı.

#ANHYT ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK – Ocak – Mart döneminde prim üretimi %57,6 azalışla 393,8 milyon TL’ye geriledi.

#ANELE ANEL ELEKTRİK – Proje büyüklüğü 76,5 milyon TL olan TOGG Gemlik Kampüs projesi gövde üretim ve montaj tesisleri elektrik işlerinin yapılmasına yönelik olarak sözleşme görüşmelerinin tamamlandığı, proje işvereni Yapı Merkezi İnşaat ile sözleşme imzalandığı açıklandı.

#AYDEM AYDEM ENERJİ – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün, yarın, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanacak.

#BIOEN BİOTREND – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün, yarın ve Çarşamba toplanacak.

#BOSSA BOSSA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 135 milyon TL’den 200 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

#CANTE ÇAN2 TERMİK SANTRALİ – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler Çarşamba ve Perşembe toplanacak.

#CEMAS ÇEMAŞ DÖKÜM – Sermaye artırımından elde edilen fon ile tamburlu temizleme makinasının İtalyan OMSG şirketinden satın alınması için sözleşme imzalandığı açıklandı.

#ESEN ESENBOĞA ELEKTRİK – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Margün Enerji’nin halka arzı için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#EKGYO EMLAK KONUT – Şirket projelerinden Nidapark Küçükyalı’nın 2 bloğunun Kısmi Geçici Kabul Tutanağı’nın onaylandığı açıkalndı.

#FLAP FLAP KONGRE TOPLANTI – Yargılama süreci devam eden, CNR Uluslararası Fuarcılık’tan alınacak 822.563 euro alacak ile ilgili olarak, 2019 yılında açılan davada CNR Uluslararası Fuarcılık aleyhine karar verildiği ve alacağın tahsil edilememesi üzerine icra takibi başlatıldığı, haciz müzekkereleri düzenlendiği ve borçlu adına tescilli markalarının satışları için işlemlerin başlatıldığı açıklanırken, icra takibine ilişkin borçlu tarafından bir ödeme yapılmadığından CNR Uluslararası Fuarcılık aleyhine iflas davası açıldığı belirtildi.

#KARTN KARTONSAN – Kocaeli Kullar’da yer alan 1969 yılından beri faaliyet gösteren Fabrika Tesisinin, sicil mevzuatı gereğince şube olarak tescil ettirilmesine ve şube unvanının “Kartonsan Karton Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kocaeli Fabrika Şubesi” olarak belirlenmesine karar verildiği açıklandı.

#KRTEK KARSU TEKSTİL – Sermayesine %40 oranında iştirak edilen 100.000 TL sermayeli gayri faal durumda bulunan Molu Dış Ticaret’in kapanma sürecine girdiği açıklandı.

#RTALB RTA LABORATUVARLARI – Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından SARS-Cov-2 (2019-nCov) RT-q PCR tanı kitinin temini kapsamında yapılan Sağlık Market Tıbbı Malzeme Çerçeve Anlaşması kapsamında şirkete 1.800.000 adet ürün siparişi verildiği açıklandı.

#SNGYO SİNPAŞ GMYO – Şirkete ait, İstanbul Ümraniye’deki 22.965,43 m 2 alanlı arsa için Anadolu Sinerji İnşaat ile Düzenlenme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı İnşaat ve Hasılat Paylaşım Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

Kaynak Acar Menkul-Onur Altın
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Uluslararası piyasalar ÇağrıMerkezin
Read More

Uluslararası piyasalar

ABD tahvillerindeki yatay seyir bugün de devam ederken, 10 yıllık tahvil getirisi değişmeyerek %1.55 seviyesinden işlem gördü. Eurotahvil ...
Youtube video indir