Instagram video indir

Haftanın son işlem günü

Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatili olması nedeniyle bugün haftanın son işlem günü gerçekleşecek. (ÜNLÜ Menkul ) Yarın …
Haftanın son işlem günü ÇağrıMerkezin

Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatili olması nedeniyle bugün haftanın son işlem günü gerçekleşecek. (ÜNLÜ Menkul )

Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatili olması nedeniyle bugün haftanın son işlem günü gerçekleşecek. Yurt dışı piyasalarda bugün ECB Para Politikası Kararı ve yarın Nisan ayına ilişkin ilk PMI veriler izlenecek. ECB faiz kararı sonrasında ECB Başkanı Christine Lagarde’ın yılın ikinci çeyreğinde tahvil alım programının hızının azaltılması ile sinyal vermesi ve Haziran ayından itibaren uygulamaya başlaması bekleniyor. Mevcut varlık alım programı Mart 2022’ye kadar sürecek. Cuma günü, Euro Bölgesi PMI verilerinde karantinalara bağlı hafif bir gerileme, İngiltere ve ABD’de güçlü PMI verilerinin devamı, ABD’de yeni konut satışlarında güçlü artış bekleniyor ayrıca ECB Başkanı Lagarde konuşması da olacak. Dün yurt dışı piyasaların piyasaların pandemi endişesi, birkaç şirket karı kadar uzun sürdü. Dün Avrupa ve ABD borsaları yükselişle günü tamamladı. Hayal kırıklığı yaratan abone sayısı ile Netflix %7.4 kayıpta kapanırken teknoloji hisseleri yükseldi. Covid gölgesinde şirket karları ve ECB kararı sonrasında açıklamalar yurt dışında takip edilecek.

Dolar/TL’de 8.17 seviyesinin üzerinde dalga boyu artar. 8.17 seviyesine yönelik beklentimiz gerçekleşti. Dün 8.17’nin üzerine çıkarak yükselişin yeni bir bant içerisinde devamının sinyalini verdi. 8.16-8.22 bandında güçlenme ve 8.22’nin kırılması yönünde teknik görünüm oluşuyor. 8.16 gerileme alım fırsatı olabilir.

Bugün artı kapanış şart. Dün yorumumuz endeks dışı hisselerde (XTUMY) hisselerde satışın sürebileceğini ve 4555 desteğine kadar normal olduğunu belirtmiştik. 4545 seviyesinden dün sınırlı bir tepki ile kapatıldı. Dün sınai endeks yükselen ana kanal desteği olan 2387’ye geriledi ve bu seviyeden gelen sınırlı tepki ile kapattı. Piyasada hafta başından bu yana etkili olan iki ana endeks dünkü desteklerinin koruması durumunda bugün orta vadeli ortalamalarına tepki gerçekleştirebilirler. Bugün de artı kapanış olmazsa 1200-1225 seviyelerine doğru geri çekilme baskısı artacaktır.

Tepkiye dönüşemeyen bir tutunma çabası var. 1433-1481 bandında dün tepki ile başlandı ama tepki çabası yetersiz kaldı. Seans içi yatık bir yükselen trendin desteği 1412’den yükseliyor. 1412 ve 1433 aralığında denge ve ardından 1450 ve 1481 seviyelerine bir yönelim olabilir.

USD/TL’de düşen trend kırıldı. Spot piyasada 8.08-8.17 bandı dün kırıldı ve 8.16-8.22 hareket bandına geçti. Bu ay sonunda vadesi sona erecek dolar kontratı da 8.2143’de bulunan düşen kanalı kırıldı. Nisan ve Mayıs kontratı için trend yeniden dolar lehine döndü. 8.2143 destek olmak üzere 8.3274’e yönelim devam edebilir.

 

Kaynak ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Vanet, kar dağıtmayacak ÇağrıMerkezin
Read More

Vanet, kar dağıtmayacak

Vanet Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş, kar dağıtımı yapmayacak. Vanet Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş, kar dağıtımı yapmayacak. Kamuyu ...
Beklenen ve gerçekleşmeyen ÇağrıMerkezin
Read More

Beklenen ve gerçekleşmeyen

Piyasaların hafta başından dünkü toplantı saatine kadar satın aldıkları ana beklenti; TCMB’nin faiz kararı ve metninde bir değişim olmaması ...
Youtube video indir