Instagram video indir

Part time kapanma

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen korona virüs tedbirlerini açıkladı. Part time kapanma Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen …
Part time kapanma ÇağrıMerkezin

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen korona virüs tedbirlerini açıkladı.

Part time kapanma ÇağrıMerkezin

Part time kapanma

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen korona virüs tedbirlerini açıkladı. Piyasalarda tam kapanmanın uygulanacağına dair olasılıkların piyasalar üzerinde baskı unsuru oluşturduğunu görmüştük. Genel kapanmadan ziyade kısmi kapanmaya gidilmesi ile viop akşam senasında yukarı yönde fiyatlamalar hız kazandı. Dolayısıyla yeni günde de BIST100 tarafında güne pozitif bir başlangıç yapılacağını bekliyoruz. Peki, kısmi kapanma önlemlerine yönelik detaylar nelerdi? Öncelikle hafta sonu sokağa çıkma yasağının sürmesinin yanında hafta içi sokağa çıkma saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 arasında uygulanacak. Zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatlere izin verilmeyecek. Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek. Sınav sürecinde olan 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi hariç tüm kademeler uzaktan eğitimini sürdürecek, 65 yaş üstü ve 18 yaş altı toplu taşıma kullanamayacak. Küresel tarafta ise ABD Mart ayı enflasyon verileri en önemli gündem maddesiydi. Yıllık enflasyon %2.6 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti ve son 2.5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bunun yanında gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları da (çekirdek enflasyon) beklentilerden daha iyi performans gösterdi ve aylık bazda %0.3 ve yıllık bazda %1.6 artışı işaret etti. Veriler Mart ayında devreye giren destek paketinin olumlu katkısını yansıtıyor. Ayrıca ABD’de aşılama hızı da diğer gelişmiş ülkelere göre yüksek kabul edilebilir. Bu sayede enflasyonda FED’in beklentilerine paralel olarak yukarı yönde ivmenin devam etmesi olası. Tabii bu durumda akıllara FED’in beklenilenden daha erken sıkılaşmaya gitme ihtimalini getiriyor. Beklentiler faiz artırımının 2023 yılında olacağına yönelik olsa da özellikle enflasyon ve istihdam verilerine yönelik güçlü dataların gelmeye devam etmesi durumunda piyasalarda faiz artırım beklentilerinin 2022 yılına revize edildiğini görebiliriz. ABD’de korona virüs aşısına yönelik önemli bir gelişme yaşandı. Federal sağlık ajansları 6 kişide kan pıhtılaşmasının gelişmesi sonrası Johnson and Johnson’ın tek dozluk korona virüs aşısının kullanımına derhal ara verilmesi çağrısında bulundu. Aşısının uygulandığı 18-48 yaş arasındaki 6 kadında kan pıhtılaşmasında düzensizlik geliştiği belirtildi. Bu kadınlardan biri yaşamını yitirirken, bir kadının da hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Bu konudaki yeni gelişmeleri yakından takip etmek gerekiyor. Nüfusun aşılanmasına hız veren ABD’de bu süreci sekteye uğratacak gelişmeler, pozitif ekonomik beklentileri bozucu etkinin oluşmasına neden olabilir.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

• Asya Pasifik Bölgesi’nde endeksler aşı cephesinden gelen haber akışını fiyatlayarak yön bulmakta zorlandı.Çin ana karasında Shenzen ve Şanghay endeksler hafif yükseldi, Japonya’da Nikkei 225 ve Topix Endeksileri ise geriledi.Avustralya’da ise S&P/ASX 200 Endeksi yatay yakın pozitif bölgede seyretti.Singapur ekonomisi 2021 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 0.2 büyüme kaydetti.

• Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından tüm Türkiye’nin beklediği Ramazan ayına ilişkin yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Erdoğan, “Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz.” dedi.

• Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bulut: Piyasa ve ekonominin şartları ne gerektiriyorsa Merkez Bankası o adımları atacak ve gereken kararlar alınacaktır-Hürriyet • ABD’li ilaç şirketi Johnson and Johnson’ın (J&J) ürettiği tek dozluk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının, kanda pıhtılaşmaya yol açtığı gerekçesiyle kullanımına ara verilmesi çağrısı yapıldı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ile Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yapılan açıklamada, bazı hastalarda aşı uygulamasından 6 ila 13 gün sonra meydana gelen olağan dışı pıhtılaşma ile J&J’nin Kovid-19 aşısı arasındaki bağlantının araştırıldığı belirtildi.

• ABD Başkanı Joe Biden göreve gelişinin 100’ncü günü olan 28 Nisan’da Kongre’de bir konuşma yapacak.

• Yeni Zelanda Merkez Bankası(RBNZ), faiz oranında bir değişiklik yapmayarak, yüzde 0,25 olarak korudu.

• Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB’nin enflasyonun yüzde 2 hedefinin üzerine çıkmasına tolerans göstereceğini ifade etmesi gerektiğini söyledi.

• Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ABD ekonomisinin artan aşılamanın ve güçlü mali yardımın ardından bu yıl yüzde 5-6 büyüyebileceğini, ancak Fed’in ekonomiye verdiği desteği henüz geri çekmeyeceğini söyledi.

• Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed faiz oranlarının enflasyon üzerinde gerçek bir etki yaptığına inandığını söyledi. Barkin, faiz oranları yükseltilmeden önce varlık alımlarını azaltılmasını beklediğini de ifade etti.

• ABD’nin gelir idaresi konumundaki kurumu IRS’in üyelerinden Charles Retting, ABD hükümetinin her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar vergiyi toplayamadığını söyledi.

• AC Asia ex, Japan % 0,54 alıcılı

• S&P 500 % 0,05 alıcılı

• Euro Stoxx 50 % 0,31 alıcılı

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Nakit temettü haberleri ÇağrıMerkezin
Read More

Nakit temettü haberleri

Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler: INFO     Bugün Genel Kurulu Olan Şirketler: INFO     Kaynak İnfo Yatirim Hibya Haber Ajansı
Youtube video indir