Instagram video indir

Piyasa için küçük Merkez Bankası için büyük bir adım

Dünya borsaları ABD tahvil faizlerindeki yükselişe ve doların gülümsemesine rağmen tutunmaya çalışıyor. Başkan Biden’ın altyapı paketinin 2 …
Piyasa için küçük Merkez Bankası için büyük bir adım ÇağrıMerkezin

Dünya borsaları ABD tahvil faizlerindeki yükselişe ve doların gülümsemesine rağmen tutunmaya çalışıyor. Başkan Biden’ın altyapı paketinin 2 trilyon dolarlık kısmı için bugün yapacağı açıklama piyasayı destekliyor. Ekonominin açılmasından yararlanan havayolları, bankacılık, otomotiv, demir-çelik gibi sektörler pozitif ayrışıyor. Teknoloji hisseleri geride kalıyor.

Türkiye varlıkları Merkez Bankası şoku sonrası dünyadan negatif ayrışmaya devam ediyor. Türk lirası sene başından beri %12, MSCI Türkiye %22 kayıpla en çok kaybettiren gelişmekte olan ülke varlıkları konumunda. Banka sanayi ayrışmasının devam etmesi piyasanın halen zayıf Türk lirası senaryosuna oynadığını gösteriyor.
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’nun sıkı para politikası mesajı sonrası döviz piyasasının sakinleşmeye başladığını görüyoruz. Verilen mesajı Merkez Bankası için büyük piyasa için küçük bir adım olarak görüyoruz. Yarın piyasalarla yapılacak toplantıda Merkez Bankası’nın daha somut mesajlar verceğini umuyoruz. ABD tahvil faizlerinin yükseldiği ve doların güçlendiği bir ortamda piyasalarla iyi bir iletişimin kurulmasına ve güvenin sağlanmasına ihtiyacımız var.

ABD endekslerine paralel Borsa İstanbul’da yatay bir açılış bekliyoruz. ABD ve Avrupa vadelilerindeki kayıplar ve doların güçlenmesi piyasayı baskı altında tutmaya devam edecek. Endeks için1.350 destek, 1.430 direnç seviyeleri olarak öne çıkıyor. Hisse bazında bakıldığında dünkü satış dalgasında pozitif ayrışan otomotiv, beyaz eşya, demir-çelik ve Koc Holding hisseleri dikkat çekiyor.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir