Instagram video indir

Piyasalarda salgın fiyatlaması

Dünya borsalarındaki satış derinleşiyor. Vaka ve can kaybındaki tırmanışın aşıya rağmen kapanmaları getireceği endişesi hisse senedi ve emtia …
Piyasalarda salgın fiyatlaması ÇağrıMerkezin

Dünya borsalarındaki satış derinleşiyor. Vaka ve can kaybındaki tırmanışın aşıya rağmen kapanmaları getireceği endişesi hisse senedi ve emtia piyasalarını baskılıyor.

Salgının kontrolden çıkmaya başladığı Avrupa en kötü performans gösteren piyasalar arasında yer alıyor. Ekonomide kapanma senaryolarına duyarlı havacılık ve bankacılık sektörlerinde kayıplar daha ağır.

Borsa İstanbul satış dalgasını gelişmekte olan piyasalara göre daha yumuşak geçiriyor. Uzun bir aradan sonra ilk kez küresel satışların arttığı bir günde bankalar değer kazanırken sanayi hisseleri değer kaybetti. İlk çeyrek beklentisi güçlü Arçelik, Ereğli, Ford Otosan, Tofaş güçlü ilk çeyrek kar beklentileriyle satışlara direniyor. Havacılık küresel satış dalgasında en ağır hasar gören sektör konumunda.

ABD vadelileri ve Asya borsaları Borsa İstanbul’da hafif satıcılı bir açılışa işaret ediyor. Endeks için destek olarak 1,335 ve 1.350 direnç olarak 1.400 seviyeleri öne çıkıyor. Kısa vadeli yatırımcılar, yabancı satışının derinleşmesi durumunda 1.350 seviyesini zarar durdurmak için kullanabilir.

Dünya piyasalarındaki satışları küresel risk iştahında kalıcı bir bozulmadan ziyade sağlıklı bir düzeltme olarak görüyoruz. Aşılanma oranının artmasıyla Mayıs sonu itibariyle salgının kademeli olarak kontrol altına alınacağına ve normalleşme senaryosuna dönüleceğine inanıyoruz. Halka arz baskısı veya yabancı satışının devam etmesi nedeniyle borsada oluşabilecek gerilemeler fırsat olarak kullanılabilir.

Haberler & Makro Ekonomi
Kabine’de revizyon: İki yeni bakanlık, üç yeni isim
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alınarak, yerine ekonomi ile ilgili torba yasa tasarıları üzerine çalışmış AK Parti milletvekili, bütçe ve uzmanı Mehmet Muş atandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise Aile ve Soyal Hizmetler ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler olarak ikiye bölündü, mevcut bakan Zehra Zümrüt Selçuk yeni bakanlıklarda görevlendirilmedi. Yeni kurulan iki bakanlıktan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine AK Partili hukukçu Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ise eski AK Parti milletvekili, akademisyen ve Cumhurbaşkanı danışmanı Vedat Bilgin getirildi.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Hak kullanımı ÇağrıMerkezin
Read More

Hak kullanımı

Borsa İstanbul A.Ş, hak kullanımı bildirimi yaptı. Borsa İstanbul A.Ş, hak kullanımı bildirimi yaptı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP ...
Piyasa analizi ÇağrıMerkezin
Read More

Piyasa analizi

BİST100 endeksinde açılışın yatay yönde olmasını, 1.430 direnci altında satış baskısının sürmesini beklemekteyiz.(Piramit Menkul) BIST100 endeksi ...
Youtube video indir