Instagram video indir

Piyasaların yönü

Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi dün karışık bir görünüm sergiledi. BIST100… 5 Günlük Düşüşün Ardından Günü Artıda Tamamladı… Borsa İstanbul’da …
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin

Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi dün karışık bir görünüm sergiledi.

BIST100… 5 Günlük Düşüşün Ardından Günü Artıda Tamamladı… Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi dün karışık bir görünüm sergiledi. BIST100 endeksi Salı gününü %0.18 değer kazancıyla 1,378 puandan tamamladı. Gün içerisinde sanayi hisselerindeki düşüşün etkisinde gerileyen endeks 5 günlük düşüşün ardından ilk defa günü artı bölgede tamamlamayı başardı. Geri çekilmelerde 1,340 puan seviyesi destek noktası olarak izlenecekken, 1,400 ve 1,440 puan seviyeleri direnç noktası olarak izleniliyor. ABD’de beklentilerden yüksek gelen tüketici enflasyonu verisine rağmen global piyasalarda risk iştahı yüksek seyrediyor. ABD ve Almanya endeksleri vadeli işlemlerde artıda, keza Asya Pasifik endeksleri de Nikkei hariç alıcılı bir görünüm sergiliyor. ABD tahvil faizlerindeki geri çekilme, Kabine toplantısı sonrasında çıkan kısmi kapanma kararı ile birlikte endeksin güne pozitif başlaması beklenebilir. Tam kapanma senaryosu endeks üzerinde baskı oluşturan bir unsur olarak karşımıza çıkıyordu.

 

 

USDTRY… Dolar TL Kuru Dengelenme Çabasında… Amerikan dolarının global bazda güç kaybetmesiyle birlikte gelişen piyasa ülke para birimleri dolar karşısındaki kayıplarının bir kısmını telafi ettiler. ABD başkanı Biden ve Rusya devlet başkanı Putin Ukrayna’daki gerilim konusunda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiler. Bölgesel gerilimin azalması TL varlıklara destek sağlaması beklenebilir.

 

 

EURTRY… 9.70 Seviyelerinde Zemin Kazandı… TL varlıklar majör para birimlerine karşı direnç gösteriyor. Euro TL kuru 9.70 seviyelerinde dalgalanmaya devam ediyor.

 

 

EURUSD… Amerikan Doları Global Bazda Zayıfladı… ABD’de 10 yıl vadeli tahvil faizlerindeki gerileme, aşılama çalışmalarındaki olumlu seyir ve beklentilerden yüksek gelen tüketici enflasyonuyla birlikte Euro Dolar paritesi 1.1967 seviyelerine kadar yükseldi. Amerikan doları global bazda zayıf bir görünüm sergiliyor. Mart ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda %2.6, aylık bazda ise %0.6’ya yükseldi. Her iki veri de beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Piyasalar FED Başkanı Powell ve ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamalarını takip edecek.

 

 

XAUUSD… Tüketici Enflasyonu Verisi Sonrasında Yükseldi… Ons altın tüketici enflasyonu verisi sonrasında bu haftaki kayıplarını silmeyi başardı. Doların global bazda zayıf bir görünüm sergilemesi altın fiyatlarındaki yükselişe destek sağlıyor. Diğer taraftan Karadeniz’de Ukrayna üzerinden ilerleyen ABD-Rusya gerilimi jeopolitik risklere karşı ons altının güvenli liman niteliğini öne çıkarıyor.

 

 

GLDGR… 455 TL Seviyelerine Geriledi… Global altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen Dolar TL kurundaki geri çekilme altının gram fiyatını dengeledi. Yeni işlem gününde Dolar TL kurundaki düşüş, ons fiyatındaki yükselişe daha baskın gelmiş görünüyor. Gram altın 455 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… Alıcılı Bir Görünüm Sergiliyor… ABD ve Rusya arasındaki gerilim petrol tedariğine ilişkin endişeleri gündemde tutarken, Çin’de ekonomik toparlanmaya ilişkin sinyaller petrol fiyatlarının alıcılı bir görünüm sergilemesine destek sağlıyor. Amerikan dolarının global bazda zayıf bir görünüm sergilemesiyle birlikte brent petrolün varil fiyatı vadeli işlemlerde 64.2 $ dolar seviyelerine kadar yükseldi.

 

 

S&P500… Rekor Seviyelerdeki Hareketini Devam Ettirdi… ABD’de beklentilerden yüksek gelen tüketici enflasyonu verisine rağmen S&P500 endeksi tarihi yüksek seviyelerdeki hareketini sürdürdü. S&P500 endeksi dün %0.33 değer kazancıyla 4,142 puana yükseldi.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Kısıtlamaları beklerken ÇağrıMerkezin
Read More

Kısıtlamaları beklerken

Haftanın ilk işlem günü yurt içerisinde artan korona virüs önlemlerine yönelik beklentiler fiyatlamalar üzerinde etkiliydi. Kısıtlamaları ...
EURUSD analizi ÇağrıMerkezin
Read More

EURUSD analizi

Haftanın ilk işlem gününde bir miktar toparlanma hareketleri gerçekleştiren EURUSD paritesi 1.1919 seviyelerini test etti. Haftanın ilk işlem ...
Youtube video indir