Instagram video indir

Piyasaların yönü

TCMB’nin faiz kararının takip edildiği işlem gününde Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi karışık bir görünüm sergiledi. BIST100…TCMB Kararının …
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin

TCMB’nin faiz kararının takip edildiği işlem gününde Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi karışık bir görünüm sergiledi.

BIST100…TCMB Kararının Takip Edildiği Günü Hafif Ekside Tamamladı… TCMB’nin faiz kararının takip edildiği işlem gününde Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi karışık bir görünüm sergiledi. TCMB politika faizini değiştirmezken, toplantı karar metnindeki ilave sıkılaştırma vurgusunu kaldırdı. BIST100 endeksi günü %0.10 değer kaybıyla 1,407 puandan tamamladı. Endekste teknik açıdan 1,440 puan direnç konumunda bulunurken, geri çekilmelerde 1,360 ve 1,390 puan destek noktaları takip edilecektir.

 

 

USDTRY… Politika Faizi Değişmedi… TCMB 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranını sabit tuttu, toplantı karar metnindeki ilave sıkılaştırma vurgusunu ise kaldırdı. 8.01 seviyelerine kadar gerileyen Dolar TL kuru karar metninde yapılan değişikliğin ardından 8.15 seviyelerine kadar yükseldi. TCMB ilave sıkılaşma ve sıkı duruşun uzun müddet korunacağı söylemini tekrarlamadı.

 

 

EURTRY… 9.62 Seviyelerinde… Euro TL kuru TCMB kararı sonrasında 9.59 seviyelerine kadar geriledikten sonra haftanın son işlem günü öncesinde hafif alıcılı bir görünüm sergiliyor. Euro TL kuru sabah saatlerinde 9.62 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD… ABD Ekonomisi Toparlanmaya İlişkin Güçlü Sinyaller Veriyor… ABD’de işsizlik maaşı başvuruları geri bıraktığımız haftada 193 bin kişi azalarak 576 bin kişiye geriledi. İşsizlik maaşı başvurularındaki gerileme ABD ekonomisindeki toparlanmanın devam ettiğine işaret etti. Diğer taraftan perakende satışlar mart ayında bir önceki aya göre %9.8 artış gösterdi. Karadeniz’deki gerilim sonrasında yaptırımlar kanalıyla ABD ve Rusya arasındaki tansiyon yükselse de finansal piyasalarda ılıman bir iklim yaşanıyor. Son 1 ayın en yüksek seviyesi olan 1.20 seviyesini test ettikten sonra geri çekilen Euro Dolar paritesi 1.1950 seviyelerine geriledi.

 

 

XAUUSD… Tahvil Faizlerindeki Gerilemeyle Birlikte Haftayı Artıda Tamamlamaya Hazırlanıyor… ABD’de 10 yıl vadeli hazine tahvili getirilerindeki geri çekilme sonrasında altın fiyatları üst üste ikinci haftayı da yükselişle tamamlaya hazırlanıyor. FED başkanı Powell’ın bu hafta verdiği genişlemeci para politikasını destekleyen demecin de altın fiyatlarındaki yükselişi destekleyen faktörler arasında olduğunu söylememiz gerekiyor.

 

 

GLDGR…455 TL Seviyelerinde… Gram altın spot altın fiyatındaki yükseliş ve TL’deki değer kazancının arasında sıkışmış durumda 456 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… Talep Görünümündeki İyileşmeyle Birlikte Yükseldi… ABD ve Çin’den gelen ekonomik veriler global ekonomik toparlanmanın devam ettiğine işaret ediyor. Talep görünümünün olumlu seyretmesiyle birlikte Brent petrolün varil fiyatı vadeli işlemlerde 67 $ seviyelerine kadar yükseldi. ABD ve Rusya arasındaki yükselen petrol fiyatlarının seyri açısından takip edilmeye devam ediyor.

 

 

S&P500… ABD Endeksleri Rekor Seviyelerde… ABD’nin başarılı bir şekilde yürüttüğü aşılama kampanyasının olumlu etkileri makroekonomik verilerden takip ediliyor. İşletmelerin açılması, işe alımların hız kazanması, mali yardım çekleriyle birlikte Mart ayında perakende satış verisi son 10 ayın en hızlı yükseliş performansını sergiledi. Makroekonomik verilerden güç bulan S&P500 endeksi Perşembe günkü işlemlerde %1.11 değer kazanarak 4,170 puana yükseldi.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir