Instagram video indir

Piyasaların yönü

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve global risk iştahının düşük seyretmesi nedeniyle yurt içi piyasalar satış baskısı altında kaldı. BIST100 …
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve global risk iştahının düşük seyretmesi nedeniyle yurt içi piyasalar satış baskısı altında kaldı.

BIST100… Yeni Haftaya Sert Bir Düşüşle Başladı… Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve global risk iştahının düşük seyretmesi nedeniyle yurt içi piyasalar satış baskısı altında kaldı. Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi haftanın ilk işlem gününü %2.2 değer kaybıyla 1,377 puandan tamamladı. Yeni işlem günü öncesinde ABD ve Almanya endeks vadelileri yataya yakın artıda seyrederken, yurt içi piyasaların da güne yatay başlaması beklenebilir. Endeks dünkü kayıplarına karşı tepki alımları gösterebilir. Geri çekilmelerde ise 1,350 puan destek noktasına takip edilecektir.

 

 

USDTRY… 8.10 Seviyelerinde… TL varlıklar yeni haftanın ilk iş gününde majör para birimleri karşısında yatay bir görünüm sergiledi. Dolar TL kuru 8.10 seviyelerinde yatay bir görünüm sergiliyor.

 

 

EURTRY… TL Varlıklar Majör Para Birimlerine Karşı Direnç Gösterme Çabasında… Euro TL yeni haftaya yataya yakın artıda başladı. Euro global bazda güç kazanırken, TL Euro karşısında direnç gösterme çabası içerisinde bulunuyor. Euro TL kuru sabahın ilk saatleri itibarıyla 9.79 seviyelerine kadar yükseldikten sonra 9.74 seviyelerinde dengelenme çabası içerisine girdi.

 

 

EURUSD… Euro Dolar Paritesi 1.21 Seviyelerine Yöneldi… Yeni işlem gününde global risk iştahındaki toparlanma çabalarıyla birlikte Amerikan doları Euro karşısında zemin kaybediyor. ABD tahvil faizlerinde kısmi bir yükseliş görülse de Euro Dolar paritesi 1.2060 seviyelerinde yeşil bölgede işlem görüyor.

 

 

XAUUSD… 7 Haftanın Zirvesinden Geri Çekildi… Haftaya hızlı bir başlangıç yapan ons altın 1,790 $ seviyesini test ettikten sonra 1,765 $ seviyelerine kadar geri çekildi. ABD tahvil faizlerindeki geri çekilme ve koronavirüs vaka sayılarındaki yükselişle birlikte son 7 haftanın zirvesini test eden spot altın, yeni işlem gününde yatay bir görünüm sergiliyor. Amerikan doların global bazda değer kaybetmeye devam etmesi durumunda altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi beklenebilir.

 

 

GLDGR… 460 TL Seviyelerinde Dengelendi… Gram altın ons altın ve Dolar TL kurundaki yatay seyrin etkisinde 461 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… Libya’da Petrol Limanında Sevkiyatlar Askıya Alındı… Global ekonomiye ilişkin iyimserlik ve ABD’de aşılama çalışmalarındaki başarı brent petrolün alıcılı bir görünüm sergilemesine neden oluyor. Libya’da petrol sevkiyatının alınan bir kararla geçici olarak durdurulması sonrasında Brent petrolün varil fiyatı vadeli piyasalarda 67 $ seviyelerine kadar yükseldi.

 

 

S&P500…ABD Endeksleri Aşırı Alım Bölgesinden Geri Çekildi… ABD’de son iki haftadır kararlı bir şekilde yükseliş sergileyen S&P500 endeksi dün kazançlarının bir kısmını geri verdi. S&P500 endeksi %0.53 değer kaybıyla 4.163 puana geriledi

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Küresel piyasalar ÇağrıMerkezin
Read More

Küresel piyasalar

Geçtiğimiz Cuma günü ABD piyasaları, geç açıklanan ve beklentileri aşan ÜFE verisine karşın, küresel merkez bankalarından yükselen destek ...
Youtube video indir