Instagram video indir

Türk varlıklarında TCMB bekleyişi

Enflasyon konusunda Fed güvercin – piyasa şahin teması risk algısını şekillendirirken, tahvil faizlerinden yeni yukarının olmaması geçici olarak …
Türk varlıklarında TCMB bekleyişi ÇağrıMerkezin

Enflasyon konusunda Fed güvercin – piyasa şahin teması risk algısını şekillendirirken, tahvil faizlerinden yeni yukarının olmaması geçici olarak piyasanın Fed’i takip ettiğine işaret edebilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
   TRY  Bilim Kurulu Toplantısı    
17:30 CAD Kanada Merkez Bankası (BoC) Genel Görünüm Anketi    
20:00 USD 10 Yıllık Tahvil İhalesi   0.01523

 

“PİYASANIN ROTASI”

Türk Varlıklarında TCMB Bekleyişi…

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 136,101,019 – tedaviye pozitif cevap veren 85,337,713 – ölü sayısı 2,937,731 kişiye ulaşmıştır.

Enflasyon konusunda Fed güvercin – piyasa şahin teması risk algısını şekillendirirken, tahvil faizlerinden yeni yukarının olmaması geçici olarak piyasanın Fed’i takip ettiğine işaret edebilir. Fakat piyasa enflasyon konusunda tamamen vazgeçmediği gibi sadece geçici bir bekleyişe geçmektedir. Bu durum ABD 10 yıllık tahvil faizinin %1,60 altına geçememesi ile teyit edilmektedir. Bu hafta açıklanacak ABD enflasyon verisinde yıllık %2 üzerinde mi olacak olmayacak temel soru olarak gündemi meşgul edecektir.

Türk varlıkları için TCMB faiz kararı bekleyişi etkin olurken, faiz kararından ziyade açıklamada eski başkan ile yeni başkan geçişinin sert mi yoksa yumuşak mı olacağı merak edilmektedir. Özellikle açıklamada uzun müddet sıkı para politikası duruşu söylemi yer alacak mı? Ve büyüme – istihdam dinamikleri eklenecek mi takip edeceğiz.

Haftanın genelinde takip edilecek başlıklar;

  • TCMB Faiz Kararı: TCMB faiz kararını 15 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te açıklayacaktır. GCM Yatırım Araştırma olarak beklentimiz %19 seviyesinde olan politika faizinin sabit bırakılması yönündedir.  Açıklama metninde sıkı para politikası duruşu söyleminin yer alıp almayacağı ve yeni olarak içeriğe büyüme – istihdam dinamiklerinin girip girmeyeceğini izleyeceğiz. Faiz kararında negatif sürpriz şok bir faiz indirimi olabilecekken, açıklama metninde buna ilişkin sinyal olup olmayacağını göreceğiz. 
  • ABD Enflasyonu: ABD Mart ayı enflasyonu 13 Nisan Salı günü açıklanacaktır. Aylık %0,5 – yıllık %2,5 artış beklentisi bulunmaktadır. Özellikle yıllık enflasyonun %2 üzerine çıkması, enflasyon konusunda piyasa şahinliğini arttıracaktır. Bu hareket tahvil ve $ teması üzerinde baskı oluşturabilir.
  • Çin Büyüme Verisi: Büyüme verisi 16 Nisan Cuma günü açıklanacaktır. 1.çeyrek için yıllık büyüme verisi %18,5 seviyesinde beklenmektedir.
  • RBNZ Faiz Kararı: RBNZ faiz kararını 14 Nisan Çarşamba günü saat 09.15’te açıklayacaktır. %0,25 seviyesinde olan faiz tarafında herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.

Fiyatlama dinamikleri;

  • S&P500 endeksi 4107 seviyesinde fiyatlanmaktadır.  Kısa dönemli olarak 4000 üzerinde kalıcılık pozitif olabilir.
  • ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,6551 seviyesinde bulunurken, 10 yıllık başa baş tahvil faizi (enflasyon algısı için takip!) %2,3243seviyesinde bulunmaktadır.
  • EURUSD paritesi 1,19075 seviyesinde bulunmaktadır.
  • Dolar temasında  (klasik $ endeksi) 92 seviyesine yakın hareket devam etmektedir. (psikolojik algı 93 seviyesi üzeri veya altı!)
  • Altın $1742 seviyesi ile $1700 psikolojik seviyesi üzerinde bulunmaktadır.
  • Gümüş $25.20 seviyesi ile $25 psikolojik seviyesi üzerinde bulunmaktadır.
  • Altın / gümüş rasyosu 69.12 seviyesinde bulunmaktadır.
  • USDTRY paritesi 8,1649 seviyesi ile 8 psikolojik seviyesi üzerinde bulunmaktadır.
  • Türkiye 5 yıllık CDS 444.750 ile 400 seviyesi üzerinde bulunmaktadır. 

Türk varlıklarında TCMB bekleyişi ÇağrıMerkezin

 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts

Günün gelişmeleri

Dün yurtiçinde veri akışı sakindi.  BİST100 endeksi günü % 1.8 değer kaybederek 1397.08 puandan kapattı. TÜRKİYE:   Dün yurtiçinde veri akışı ...
Youtube video indir