Instagram video indir

USDTRY analizi

Hafta içerisinde yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren USDTRY paritesinde piyasalar TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun açıklamalarını takip etti …
USDTRY analizi ÇağrıMerkezin

Hafta içerisinde yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren USDTRY paritesinde piyasalar TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun açıklamalarını takip etti.

Hafta içerisinde yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren USDTRY paritesinde piyasalar TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun açıklamalarını takip etti. Yukarı yönlü hareketlenmeler ile 8.45 seviyelerini test eden parite Kavcıoğlu’nun açıklamaları sonrasında bir miktar gevşedi ve 8.36 seviyelerine geriledi. Kavcıoğlu; TCMB’nin yetkileri çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin şekilde kullanmaya devam edeceği, enflasyonu yüzde 5’e indirme hedefine sıkı sıkıya bağlı olduklarını belirtti. Ek olarak Kavcıpğlu; politika faizini enflasyon üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Diğer yandan küresel bazda baktığımızda ABD kanadında hazine tahvil faizlerinde yukarı yönlü hareketlenmeler gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskılar oluşturuyor. Bu baskılar ile birlikte paritede yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanıyor. Yeni günde piyasalar yurtiçinden gelecek olan Ekonomik güven Endeksi verisi takip edilecek ve veri 10:00’da açıklanacak. ABD kanadında ise 15:15’te ADP özel sektör istihdam verisi ve ardından 17:00’da Askıdaki Konut Satışları verisi dolar kanadında volatiliteyi artırabilir. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 8.37228 – 8.47227 – 8.55083 seviyeleri direnç noktaları olarak; 8.15026 – 8.00130 – 7.85217 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir