Instagram video indir

Yurt içinde tedbirler sıkılaştırılırken, salgın kaynaklı gelişmeler izleniyor

ABD’de açıklanan mart ayı enflasyon rakamı 2,5 yılın en yüksek seviyelerine ulaşırken, ilerleyen süreçte başta enflasyon olmak üzere ekonomik …
Yurt içinde tedbirler sıkılaştırılırken, salgın kaynaklı gelişmeler izleniyor ÇağrıMerkezin

ABD’de açıklanan mart ayı enflasyon rakamı 2,5 yılın en yüksek seviyelerine ulaşırken, ilerleyen süreçte başta enflasyon olmak üzere ekonomik verilerin seyri piyasaların takibinde yer alacaktır.

Piyasa Gündemi

ABD’de açıklanan mart ayı enflasyon rakamı 2,5 yılın en yüksek seviyelerine ulaşırken, ilerleyen süreçte başta enflasyon olmak üzere ekonomik verilerin seyri piyasaların takibinde yer alacaktır. Salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler ise gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Yurt içinde dün gerçekleşen Kabine Toplantısı yakından izlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin iki hafta kısmi kapanmaya geçeceğini açıkladı.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:30 ABD – İhracat/İthalat Fiyat Endeksi Önem: Orta
•    19:00 ABD – Fed Başkanı Powell Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomik görünümdeki iyileşme risk iştahını desteklerken, mevcut endişeler piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. Küresel hisse piyasalarında son dönemde dalgalı bir fiyatlamanın etkili olduğu görülüyor. Gün içerisinde satışların ön plana çıktığı BIST-100 Endeksi günün ilerleyen bölümünde kayıplarını geri aldı ve günü %0,18’lik yükselişle 1.378,37 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yatay bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,14 – 8,15 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,12’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de dün günün ilk bölümünde genele yayılan satışlar devam ederken, öğleden sonra yurtdışındaki toparlanmanın da etkisi ile gelen alımlarla gün sınırlı da olsa artıda tamamlandı.  Endekste kapanış önceki gün olduğu gibi dün de kritik destek bölgesi olarak izlediğimiz 1.383 – 1.371 aralığında 1.378 seviyesinden gerçekleşti. Dünkü gün içi toparlanmanın ardından yukarı yönlü hareketlerde 1.400 ilk direnç noktamız olup, buranın üzerinde 1.423 seviyesi geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz. Aşağıda ise 1.371 seviyesinin altına yeniden sarkılması satış baskısının şiddetlenmesine neden olabilir. Buranın altında 1.353 ve devamında 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1.310’a kadar önemli bir destek bulunmuyor.   

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir