Instagram video indir

AKP’li Milletvekilinden Dikkat Çeken Açıklama: 2. Asgari Ücret Zammı

2. Asgari ücret zammına karşı dikkat çeken açıklamalarda bulunan AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, durumun farkında olduklarını ve ağustos ayı içerisinde ikinci zammın gelebileceğini belirtti.
AKP'li Milletvekilinden Dikkat Çeken Açıklama: 2. Asgari Ücret Zammı ÇağrıMerkezin

2021’in son zamanlarında enflasyonda ve döviz kurlarında yaşanan büyük artışlar sonrasında Türkiye’de asgari ücret yüzde 50 oranında zamlandırılmıştı. Gelen yeni zam ile 4253,40 lira olan asgari ücret, enflasyondaki artış giderek yükseldiği için kısa zamanda etkisini yitirerek tartışmalara sebep oldu. Bu tartışmalar sebebiyle Türkiye gündeminde ikinci bir asgari ücret zammı konuşulmaya başlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret tartışmalarına yönelik geçtiğimiz haftalarda “Asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır.” açıklamasını yapmıştı. Bugün iktidar tarafından yeni bir açıklama geldi. AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis tarafından açıklanan ikinci asgari ücret zammı ihtimali beklenmedik bir şekilde gündeme geldi.  

“Vatandaşımızın serzenişleri haklı.”

Türkiye’de yaşanan ekonomik krize ve enflasyona yönelik açıklamalarda bulunan AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, “Pandemiden kaynaklı üretimde yaşanan sıkıntı ve sorunlar nedir, işte haliyle vatandaş, üretim, tüketimi karşılamayınca fiyatlar yukarı çıktı. Böyle bir problem var. Yaz sezonu mutlaka pazardaki bu yangın dinecek. Ürün bolluğu olunca mutlaka fiyatlar düşecek. Henüz her ürüne rahat ulaşılamıyor. Yurt dışına da ihracat yapılıyor. Biraz onun da etkisi var.” şeklinde başlayan konuşmasına asgari ücret zammı hakkında “Vatandaşımızın serzenişleri haklı. Haklı buluyorum. Bu yangın her yerde var. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Biz de bu yangını yaşayanlardanız. Etrafımızdakiler, işte kardeşlerimiz, ailemiz, geniş ailemiz… Herkes, onları takip ediyoruz. Onlardan geliyor. Biz de biliyoruz. Biz de bizzat tüketiciyiz İnşallah bunlar aşılacak.” diyerek devam etti. 

“Ağustos ayı gibi zam gelebilir”

İkinci asgari ücret zammına dair açıklamada en beklenmedik ifade, milletvekili Hülya Nergis tarafından asgari ücret zammının olabileceği tarihe yönelikti. Geçmiş zamanlarda yapılan ikinci asgari ücret zamları yılın ortasında yani altıncı ayda yapılırken bu yıl için oluşan benzer beklenti milletvekili Hülya Nergis tarafından 8. ay olarak aktarıldı. 

Milletvekili Hülya Nergis, “Bu hususta ben de asgari ücrette bir artış olması gerektiğini düşünüyorum. Sanırım Temmuz-Ağustos gibi bakanımız ve hükümetimizde o yönde bir açıklama yaptı. Sanki Ağustos gibi olabilir. şeklinde konuşmasını sonlandırdı. 

Bu açıklamaların aksine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da önce açıklama yaparak ikinci asgari ücret zammı hakkında “Asgari ücrete net zam yapıldı. Gündemimizde böyle bir şey yok” demişti. 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Kira beyannamesi ne zaman verilir 2021? Hazır Beyan Sistemi Gib ÇağrıMerkezin
Read More

Kira beyannamesi ne zaman verilir 2021? Hazır Beyan Sistemi Gib

Kira beyannamesi mart ayının son günlerine doğru vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. Konut ve iş yeri sahibi olan kişilerin gündeminde yer alan kira gelir beyannamesi her yıl düzenli olarak veriliyor. Kira geliri elde edenler, e Devlet giriş sayfası Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gib.gov.tr internet adresinden beyannamelerini verebilecekler. 2021 yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesini ödemeyenler ise cezai duruma alınacak. Peki, kira beyannamesi ne zaman verilir? İşte, kira gelir beyannamesi ödeme tarihleri.
Youtube video indir