Instagram video indir

ATM Kartımı Yuttu ne yapmalıyım? 2022

ATM Kartımı Yuttu ne yapmalıyım? 2022 ÇağrıMerkezin

BANKAMATİK KARTIM ATM’DE KALDI, NE YAPMALIYIM?

ATM işlemleri sırasında bazı durumlarda teknik bir arıza dolayısıyla kartın yutulması mümkünken bazı durumlarda ise güvenlik sebebiyle bu durumla karşı karşıya kalınabiliyor. Öncelikle ATM’nin kartı yutma sebeplerinden bahsetmek gerekirse, bu sebepler aşağıdaki gibi sıralanbilir:

Eğer kartınızı yutan ATM, bir banka şubesine bağlı ise işiniz kolay. Böyle bir durum, bankanın çalışma saatleri içerisinde gerçekleşti ise güvenlik görevlisiyle konuşarak durumu açıklayabilirsiniz. Şayet sorun teknik bir arızadan ötürü meydana geldiyse görevli kişi kartınızı tarafınıza iade edecektir.

ATM Kartı Neden Yutar?

ATM’nin kartı yutması pek çok sebepten kaynaklanabilir. Ancak temelde kart sahibi ya da banka için güvenlik açısından bir tehlike varsa ATM kartı korumaya almaktadır. ATM kartı yuttuysa bunun sebebi şunlardan biri olabilir:

Kart Nasıl Alınır?

ATM kartınızı yuttuysa öncelikle panik olmamaya çalışın. Eğer mesai saatleri içerisindeyseniz ve banka şubesine yakınsanız doğrudan şubeye gidebilirsiniz. Banka personelini durum hakkında bilgilendirdiğiniz takdirde size yol göstereceklerdir. Peki banka şubesi kapalıysa ya da çok uzaksa ve ATM kartı yuttu ise ne yapılmalı? Bu durumda ATM’nin önünden ayrılmamaya çalışmalısınız. Zaten ATM kendisini otomatik olarak kapatacağı için başkalarının işlem yapmasına da engel olmuş olmazsınız. Hala ATM’nin önünde bekliyorken bankanın çağrı merkezini arayarak müşteri hizmetleri ile görüşmelisiniz.

ATM kartı teknik sorunlar yüzünden yuttuysa kartınızı geri almak daha kolaydır. Banka personeli kart sahibi sizseniz kartın size iade edilmesini sağlar. ATM’nin kartı yutması için başka bir sebep yoksa, kimlik bilgileriniz de kart sahibi ile uyuşuyorsa kart tarafınıza iade edilir. Ancak kartınız borçtan dolayı kapatılmışsa, kartın süresi dolduğu için kart iptal edilmişse veya kart hakkında kayıp çalıntı ihbarı varsa kart o an size geri verilemez.

Borç durumundan dolayı kapatılan kart için borç yapılandırması sonrasında kartı tekrar alabilirsiniz. Kullanım süresi sona eren kartlar tekrar kullanılamayacağı için bankanızdan yeni kart talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca kartın sahibi siz değilseniz ve ATM kartı yutmuşsa, kart banka tarafından size iade edilmez. Kartın sahibinin gelerek kartı teslim alması ya da yeni kart başvurusunda bulunması gerekmektedir.

ATM Kartınızı Yutarsa Yapmanız Gerekenler

ATM’nin kart yutması halinde;

Eğer ATM’nin kartı yutma sebebi teknik arızalardan dolayı ise kimlik bilgileri kontrol edilir, eğer kartın sahibi sizseniz farklı herhangi bir engelin olmaması durumunda kart şube personeli aracılığı ile kişiye iade edilir. Fakat kart borçlarından dolayı bloke edilmiş veya kartla ilgili kayıp ihbarında bulunulduysa, kartın o an geri alınması mümkün değildir. Bunun için öncelikle bankayla iletişime geçilmelidir. Borçlardan dolayı karta el konulduysa borç yapılandırdıktan ya da tüm borcu kapattıktan sonra kartın iadesi istenebilir. 

ATM’nin Başından Ayrılmayın

ATM’nin karta el koyması haline banka tarafından hesap bloke edilene kadar başından ayrılmamak gerekir. Çünkü bazı dolandırıcılar ATM’lere çeşitli tuzaklar kurup, kameralar yerleştirerek şifreleri öğrenebilmekte ve bu yolla hesaplardan para çekebilmektedir. Kötü niyetli kişilerin neden olacağı bu durumları engellemek adına bankalar kişi ATM’nin başında dururken kartın geri alınacağı zamana kadar hesapları geçici olarak kapatarak, koruma altına almaktadır.

ATM Kart Yutunca Nereyi Aramalıyım?

Bankamatik ATM kartımı yuttu nasıl alabilirim? Nereyi Arayabilirim? ATM kartınızı yuttuktan sonra hangi bankada işlem yaptıysanız o bankanın müşteri hizmetlerini aramanız gerekmektedir. Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Ziraat Bankası kartımı yuttu iletişim numaraları nedir diye soruyorsanız alttaki listede birçok bankanın müşteri hizmetleri numarasını bulabilirsiniz.

Youtube video indir
Exit mobile version