Instagram video indir

CHP Zaman Kapsülü’nü ziyarete açıyor

CHP Zaman Kapsülü'nü ziyarete açıyor ÇağrıMerkezin

Cumhuriyet Halk Partisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100’üncü yılında başlattığı Zaman Kapsülü projesini Milli Egemenlik Mücadelesinin 101’nci yıl dönümünde internet sitesi üzerinden ziyarete açıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi şu açıklamayı yaptı:

“Cumhuriyet Halk Partisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100’üncü yılında başlattığı Zaman Kapsülü projesini Milli Egemenlik Mücadelesinin 101’nci yıl dönümünde internet sitesi üzerinden yurttaşların ziyaretine açıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bir yıl önce çocukların pandemi koşullarında evlerden bayram coşkusunu yaşamaları için başlattıkları zaman kapsülü projesinde sona geldiklerini açıkladı.

Proje kapsamında bir internet sitesi hazırladıklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, “Geçtiğimiz yıl Milli Egemenlik Mücadelemizin 100’üncü onur yılını büyük bir gururla kutladık. Ne yazık ki pandemi nedeniyle sokaklarda olamadık. Ancak salgın ortamının coşkumuzu azaltmasına da izin vermedik.” dedi.

Milli Egemenlik destanımızın temelinde antiemperyalizme karşı koşulsuz mücadelenin yattığını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, “Biz kurtuluş ve kuruluş mücadelemizin 100’üncü yılını dünya barışına adamıştık. Bu kararımız, büyük önder Atatürk’ün iradesinde çelikleşen ‘yurtta barış dünyada barış’ şiarına dayanıyordu. Bu amaçla çocuklarımıza bir çağrıda bulunmuş; Atatürk’ü, Türkiye’yi, egemenliği, demokrasiyi ve cumhuriyeti anlatmalarını istemiştik. Bu projeye çocuklarımızın yoğun katılımı oldu. Şimdi çocuklarımızın hayallerini ve düşüncelerini Türkiye ile paylaşmaktan onur duyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

CHP’li Akkuş İlgezdi, “Çocuklarımız tarafından Zaman Kapsülü Projesine gönderilen fotoğraf, resim video ve yazıları 23 Nisan’da açacağımız internet sitesi ile tüm halkımızla paylaşacağız. Pandeminin ilk zamanlarında çocuklarımızın hayalleriyle, umutlarıyla, kalpleriyle geleceğe attıkları imzayı zaman zaman gözlerimiz buğulanarak, zaman zaman gülümseyerek izleyeceğiz, dinleyeceğiz ve göreceğiz” dedi. 

Projenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sevgili çocuklar, sizlerde tüm dünya çocuklarıyla birlikte duygularınızı video, yazı ya da resimlerle paylaşın, gelecek güzel günlere mesajınızı bırakın. Dünyayı barışla iyileştirelim. Coşkuyla kutlayacağımız nice 23 Nisanlarda buluşmak dileğiyle… Sizleri çok seviyorum” videosu ile başlatıldığını anımsatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, çocukların projeye yaklaşık 900 video, 400 fotoğraf, 100 resim ve yazı göndererek katıldıklarını bildirdi.

17-24 Nisan 2020 tarihleri arasında çocuklar tarafından [email protected] adresine gönderilen dünya barışı ile ilgili yazı ve videoları zamankapsulu.chp.org.tr web sitesinden takip edilebilecek.”

Hibya Haber Ajansı

Youtube video indir
Exit mobile version