Instagram video indir

Çin’de aşılanan kişi sayısı 120 milyona yaklaştı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, dün itibarıyla Çin genelinde toplam 119 milyon 821 bin doz COVID-19 aşısı yapıldığını açıkladı.  Çin Ulusal Sağlık …
Çin’de aşılanan kişi sayısı 120 milyona yaklaştı ÇağrıMerkezin

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, dün itibarıyla Çin genelinde toplam 119 milyon 821 bin doz COVID-19 aşısı yapıldığını açıkladı. 

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, dün itibarıyla Çin genelinde toplam 119 milyon 821 bin doz COVID-19 aşısı yapıldığını açıkladı. Çin’de aşılama çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi. Çin, aşılamaya sağlık personeli ve sahada çalışanlarla başladı. Ardından 60 yaş üstünü aşılamaya başlayan Çin, geçen hafta da üniversite öğrencilerini de takvime aldı.
 
Öte yandan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 16 yeni Covid-19 vakasının tespit edildiği, vakaların 10’unun yurt dışından geldiği ve 6’sının Yunnan eyaletinde bulunduğu bildirildi. Çin’in ana kesiminde 2’sinin durumu ağır olmak üzere 187 Covid-19 hastasının tedavileri sürüyor.
 
Açıklamada ayrıca, 42 asemptomatik vaka daha tespit edildiği bildirildi. Toplam 288 asemptomatik vaka tıbbi gözetim altında tutuluyor. Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Taiwan bölgesinde toplam vaka sayısı 12 bin 545’e yükseldi. Salgının başından bu yana Çin’de toplam 90 bin 217 vaka tespit edildi ve tedavilerinin ardından taburcu edilenlerin sayısı 85 bin 394’e ulaştı. Toplam can kaybı 4 bin 636’da kaldı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Resmi Gazete başlıkları ÇağrıMerkezin
Read More

Resmi Gazete başlıkları

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ YÖNETMELİKLER ...
Youtube video indir