Instagram video indir

Çin’de günlük uçuş sayısı yüzde 250 artış gösterdi

Çin sivil havacılık sektörü, mart ayında, COVID-19 salgını öncesi bulunduğu düzeye yeniden geldi. Çin sivil havacılık sektörü, mart ayında, COVID …
Çin’de günlük uçuş sayısı yüzde 250 artış gösterdi ÇağrıMerkezin

Çin sivil havacılık sektörü, mart ayında, COVID-19 salgını öncesi bulunduğu düzeye yeniden geldi.

Çin sivil havacılık sektörü, mart ayında, COVID-19 salgını öncesi bulunduğu düzeye yeniden geldi. Sivil havacılığa ilişkin veri sağlayan VariFlight tarafından yayınlanan bir rapora göre, ülkede günlük ortalama uçuş sayısı mart ayında 12 bin 451 oldu, Bu sayı, geçen yılın aynı ayında gerçekleşmiş olan uçuş sayısına kıyasla yüzde 250 kadar bir artış anlamına geliyor. 

Ülkede mart ayında toplam 389 bin 600 uçuş işlemi yapıldı; bu da, bir yıl öncesine göre yüzde 140,91 oranında bir artışa denk düşüyor. Çin havalimanlarında, kalkış ve iniş olarak kaydedilen işlemler, bir önceki aya kıyasla yüzde 69 oranında bir sıçrama gerçekleştirerek mart ayında 820 bin sayısına ulaştı. Bu sayı COVID-19 salgını öncesindeki düzeye eşdeğer.

Öte yandan raporda sunulan verilere bakılırsa uçakların doluluk oranı, yine mart ayında, yüzde 73,2 oranına ulaşarak şubat ayındaki ortalama doluluk oranı düzeyinin yüzde 11,84 kadar üzerine çıkmış oldu. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir