Instagram video indir

Çin’de nüfusu 1 milyonu aşan şehir sayısı 93’e ulaştı

Çin İskan ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, ülkede gerçekleşen hızlı kentleşmeden dolayı kentli nüfus …
Çin’de nüfusu 1 milyonu aşan şehir sayısı 93’e ulaştı ÇağrıMerkezin

Çin İskan ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, ülkede gerçekleşen hızlı kentleşmeden dolayı kentli nüfus sayısı arttı ve nüfusu bir milyonu aşan şehir sayısı 93’e yükseldi.

Çin İskan ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, ülkede gerçekleşen hızlı kentleşmeden dolayı kentli nüfus sayısı arttı ve nüfusu bir milyonu aşan şehir sayısı 93’e yükseldi. Gayrisafi yurt içi hasıla sıralamasında ülkenin ikinci ve üçüncü eyaletleri olan Jiangsu ve Shandong eyaletlerinde, nüfusu bir milyonu bulan 10 şehir yer alıyor. Ancak Shandong’da nüfusu 6 milyona ulaşan şehir bulunmuyor.

Ülkenin ekonomik açıdan en büyük eyaleti konumundaki Guangdong, nüfusu bir milyonu aşan 8 şehirle Jiangsu ve Shandong’un ardında yer alıyor. Dünya Bankası’na göre, söz konusu kentlerin yedisi, hem yüzölçümü hem de nüfus bakımından dünyanın en büyük kentsel alanı olan İnci Nehri Deltası’nda bulunuyor.

İskan ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanlığı’nın verilerine göre, Çin’de 10 milyonu bulan nüfusa sahip altı mega kent, 5-10 milyon arası nüfusa sahip 10 büyük şehir ve 3-5 milyon arasında nüfusa sahip 14 şehir mevcut. Çin’de kentleşme oranı 2019 yılının sonu itibarıyla yüzde 60’a ulaştı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Resmi Gazete başlıkları ÇağrıMerkezin
Read More

Resmi Gazete başlıkları

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararlar (Karar Sayısı: 3797, 3798, 3799, 3800, 3801, 3802, 3803, 3804, 3805, 3806, 3807) YÜRÜTME VE ...
Youtube video indir