Instagram video indir

Çinli uzman: Uluslararası seyahatler 2022 yılında başlayabilir

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin 1,4 milyarlık nüfusunun yüzde 40 kadarını haziran ayına kadar aşılamayı hedefliyor. Dünyanın ikinci …
Çinli uzman: Uluslararası seyahatler 2022 yılında başlayabilir ÇağrıMerkezin

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin 1,4 milyarlık nüfusunun yüzde 40 kadarını haziran ayına kadar aşılamayı hedefliyor.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin 1,4 milyarlık nüfusunun yüzde 40 kadarını haziran ayına kadar aşılamayı hedefliyor. Şu anda aşılanmış nüfusun toplam nüfusa oranı yüzde 10 düzeyinde. Nüfusun yüzde 70 ila 80 kadarı aşılandığında yabancı ziyaretçiler karantina ve filyasyon gibi zorunluluklar esnekleştirilerek veya kaldırılarak Çin’e belirli kısıtlamalar dahilinde gelebilecekler.

South China Morning Post’un haberine göre, ülkenin tanınmış bulaşıcı hastalıklar uzmanlarından Zhang Wenhong Çin televizyonu CCTV’ye verdiği demeçte “uluslararası yolculukların gelecek ilkbahardan itibaren mümkün olabileceğini” açıkladı.

Çin’deki aşılama faaliyetinin hızı dikkate alındığında, Çin’in gelecek ilkbaharda bağışıklık sınırına ulaşacağı düşünülüyor. Bu eşiğin aşıldığı andan itibaren yolculuklar konusunda diğer ülkelerle müzakereye başlanabilir.  

Öte yandan Zhang, toplum bağışıklığı sınırına daha yakın olan ülkelerin bu alanda Çin’den daha çabuk davranarak sınır ötesi seyahatleri başlatabileceklerini; bunun için örneğin karşılıklı aşı pasaportu yöntemi kullanıp ikili olarak da yolculuk organizasyonlarına girişebileceklerini belirtti. Zhang’a göre Çin de, diğer ülkeler açılıp açılmama konusunu değerlendirecek.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Maratonİzmir tarihe geçti ÇağrıMerkezin
Read More

Maratonİzmir tarihe geçti

Uluslararası Maratonİzmir’in ikincisinde erkekler 42 kilometrede yarışan Etiyopyalı Tsegaye Getachew’in 2.09.35’lik derecesi, ülkemizde bugüne ...
Youtube video indir