Instagram video indir

Piyasalarda bugün

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz. Ne Oldu? Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 40.444 artarak 4.751.026’ya …
Piyasalarda bugün ÇağrıMerkezin

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 40.444 artarak 4.751.026’ya yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 2.728 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 341 kişi artarak 39.398’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 4.212.461.
Sağlık Bakanı Koca: Biontech aşısında iki doz arası 6-8 haftaya çıkarıldı . Mutasyonlar zamanla virüsün hasta etme kabiliyetini sınırlayacak.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Biden’in Ermeni Soykırımı’na ilişkin sözleri bir sürpriz olmamalı. Biden, Erdoğan ile iyi bir görüşme yaptı. ABD, S – 400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmesi için Türkiye’yi oldukça doğrudan uyardı .
Antony Blinken, Türkiye’yi ve tüm ABD müttefiklerini, daha fazla Rus silahı satın almaktan kaçınmaları konusunda uyararak, bunun daha fazla yaptırımı tetikleyebileceğini ifade etti.
Koca: Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor .
Koca: İstanbul’da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı görüldü
Fed, beklentilere paralel olarak federal fonlama faizinde değişikliğe gitmedi.
Fed Başkanı Jerome Powell, “Sözlü yönlendirmemizle birlikte politikamız ekonomiyi desteklemeye devam edecek” dedi.
Powell: Varlık alımlarını azaltmayı konuşmaya başlamanın zamanı değil .
Powell: Ekonomiler yeniden açıldığında fiyatlarda yukarı yönlü baskı görebiliriz, ancak bunlar ısrarcı, kalıcı enflasyona yol açmaz .
Fed: Tahvil alımları hedefler konusunda daha fazla ilerleme sağlanana kadar devam edecek .
Fed: Aylık 80 milyar dolar tutarında Hazine kağıdı ve 40 milyar dolar tutarında mortgage destekli menkul kıymet alımı maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine doğru önemli ilerleme sağlanana kadar devam edecek.
Fed: Cari Fed fon faiz oranı işgücü piyasası maksimum istihdam ve enflasyon %2 hedefini bir süre için ılımlı şekilde aşana kadar devam ettirilecek . Enflasyon %2’yi bir süre için ılımlı şekilde aşana kadar destekleyici para politikası devam ettirilecek
ABD Başkanı Joe Biden, Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerine hitap etti. Biden konuşmasında salgınla mücadeleden dış politikaya kadar birçok önemli konuya temas ederken, zenginlere vergi ve aile yardım planına ilişkin detaylar da verdi. Biden, aile yardım planıyla 12 haftaya kadar ücretli aile ve tıbbi iznin de sağlanacağını, milyonlarca aileye doğrudan nakit yardımı yapılacağını anlattı. Söz konusu planların nasıl finanse edileceğine de değinen Biden, bütçe açıkları artırılmadan bunun yapılabileceğini kaydetti.
Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda 2021 sezonu takvimine dahil edilen Türkiye Grand Prix’si, 11-13 Haziran’da gerçekleştirilecek.
Fransa’da coronavirüse karşı AstraZeneca aşısı olan iki kadının ölümü üzerine soruşturma başlatıldı.

Ne Olacak?

2021 yılı 2. Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı bugün sanal ortamda gerçekleştirilecek.
Almanya’da Öncü TÜFE ve İşsizlik Oranı, ABD’de Öncü 1Ç21 GSYH ile İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir