Instagram video indir

Sinopharm aşısı, AB ülkelerinden ilk ‘acil kullanım’ onayını aldı

Çinli Sinopharm şirketi tarafından geliştirilen COVID-19 aşısı Macaristan’da İyi Üretim Uygulamaları (GMP) sertifikası aldı. Çinli Sinopharm …
Sinopharm aşısı, AB ülkelerinden ilk ‘acil kullanım’ onayını aldı ÇağrıMerkezin

Çinli Sinopharm şirketi tarafından geliştirilen COVID-19 aşısı Macaristan’da İyi Üretim Uygulamaları (GMP) sertifikası aldı.

Çinli Sinopharm şirketi tarafından geliştirilen COVID-19 aşısı Macaristan’da İyi Üretim Uygulamaları (GMP) sertifikası aldı. Sinopharm’dan bugün yapılan açıklamada, şirketin geliştirdiği COVID-19 aşısının Macaristan Ulusal Eczacılık ve Gıda Enstitüsü (OGYEI) tarafından verilen GMP sertifikasını aldığı duyuruldu. Açıklamada, Sinopharm aşısının Avrupa Birliği ülkelerinde acil kullanım onayı alan ve OGYEI tarafından onaylanan ilk Çin aşısı olduğu belirtildi.
 
Aşı konusunda çalışmalarına hız veren Çinli şirketlerden Sinovac da dün açtığı yeni üretim hattıyla yıllık aşı kapasitesini 2 milyar doza çıkardı. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü yöneticileri de hafta içinde yaptıkları açıklamalarda, Sinovac ve Sinopharm aşısının örgütün istediği kriterlere sahip olduğunun saptandığını ve yakın zamanda ‘acil kullanım onayı’ alabileceklerini dile getirmişlerdi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Resmi Gazete başlıkları ÇağrıMerkezin
Read More

Resmi Gazete başlıkları

Anadolu Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ –– Aile ve Sosyal Hizmetler ...
Youtube video indir