Instagram video indir

Vade sonu geçmiş kart ne demek ?

Vade sonu geçmiş kart ne demek ? ÇağrıMerkezin

Sanal Pos Hataları

054 Hata Kodu olarak bilinen “Red-Onaylanmadı, Vade Sonu Geçmiş Kart” hatasını inceledik. Banka ve Kredi Kartı POS Hatası olarak bilinen 054 hakkında detaylar. POS cihazlarında takılan kartlar sık sık çeşitli hatalar verdirebiliyor, cihazların sınırlı ekranları ve sistemleri bu hatalarla ilgili detaylı bir bilgi göstermeye elverişli olmuyor. Bunun yerine 054 Hata Kodu gibi çeşitli kodlarla hataların neler olduğunu anlamamızı sağlamaktadır.

00 Onay – Otorizasyon verildi (Approved or completed successfully)
01 Kartı Veren Bankayı Arayınız (Refer to card issuer)
05 Red – İşlem Onaylanmadı (Do not honour)
09 Tekrar Deneyiniz (Senkronizasyon kaybında) (Try again)
12 Geçersiz İşlem (Invalid transaction)
13 Geçersiz İşlem Tutarı  (Invalid amount)
14 Geçersiz Kart Numarası  (Invalid account number)
41 Kayıp Kart (Lost card, Pick-up)
43 Çalıntı Kart (Stolen card, pick-up)
51 Kart limiti Yetersiz (Insufficient funds)
54 Vade Sonu Geçmiş Kart (Expired card)
55 Hatalı Kart Şifresi  (Incorrect PIN)
56 Tanımsız Kart  
57 İşlem Tipine Izin Yok (Transaction not permitted to cardholder)
58 İşlem Tipi Terminale Kapalı  (Transaction not permitted to terminal)
91 Kartı Veren Banka Hizmetdışı (Issuer or switch is inoperative)
96 Sistem Arızası (System malfunction)
312 CVV2 Hatalı (invalid CVV2)

054 Hata Kodu Nedir?

Alışveriş işlemlerinde kredi kartlarının otomatik ödeme talimatında en çok yaşanan problemlerden birisi vade sonu geçmiş kart olmaktadır. Alışveriş sırasında 054 hata kodu verildiyse bunun anlamı ise vade sonu geçmiş kartlar manasına gelmektedir. Yani bu kullanılan kartın vadesi dolmuş ve son kullanım tarihi dolmuştur anlamına gelmektedir. Böyle hata ile karşılaşan kişilerin bu kartları kullanmalarının imkanı bulunmamaktadır.

Bu hata kodu Ziraat Bankasında 054 numaralı pos kodu ile karşımıza çıkar. Fakat vade sonu geçmiş kart hatası diğer bankalarda farklı şekilde kodlandırılmaktadır.

Kredi kart ile alışveriş yapıldığı zaman 054 hata kodu veriyor ise bu vade sonu geçmiş kart hatası olmaktadır. Bunun anlamı kartın son kullanma tarihinin dolmuş veya hatalı olduğu anlamına gelmektedir. Pos cihazlarında 054 hartası verilmiş ise kredi kartının son kullanma tarihinin dolduğu anlaşılır. Bu nedenle bu kredi kartı ile internetten alışveriş yapılması olanaksızdır.

Red-Onaylanmadı, Vade Sonu Geçmiş Kart

054 Hata Kodu ile karşılaşılmasının 2 farklı sebebi bulunuyor. Red-Onaylanmadı, Vade Sonu Geçmiş Kart olarak 2’ye ayrılan sebepler 054 hata koduna sebep olmaktadır.

Red-Onaylanmadı

Red-Onaylanmadı; POS Cihazından’da kaynaklanabilen bir hatadır. Bazen cihaz ile bağlantı sorunları bu hatanın çıkmasına sebep olur. Farklı bir pos cihazından tekrar aynı kartla deneyebilirsiniz. Ayrıca kart sahibi kartında yeterli limitin olup olmadığını kontrol etmesi gerekmektedir.

Vade Sonu Geçmiş Kart

Vade Sonu Geçmiş Kart; Banka veya Kredi kartının son kullanma tarihinin geçmiş olduğunu söyler. Bu kartla herhangi bir işlem yapamazsınız.

Vade Sonu Geçmiş Kart Ne Demek?

Alışveriş işlemlerinde veya kredi kartının otomatik ödenmesi talimatında yaşanan sorunlarda en sık karşılaşılan hata kodu vade sonu geçmiş kart (expired card) olarak çıkan ibare oluyor. Bu hata kodu Ziraat Bankası’nda 54 numaralı pos koduyla karşımıza çıkarken, Finansbank’ta 33 numaralı kodla belirtilmektedir. Bankalara göre hata numarası değişiklik göstermektedir. Fakat hepsinde hata aynı isimle yer aldığı için vade sonu geçmiş kart ne demek sorusunu ortaya çıkarıyor.

Vadesi Dolmuş Kart Ne Demek?

Kartınızla ödeme yapmak istediniz fakat karşınıza vade sonu geçmiş kart hatası çıktı, red-onaylanmadı diye yazdı. Kısaca özetlemek gerekirse, bu hata kartın son kullanım tarihinin dolmuş veya hatalı olduğunu göstermektedir. Ekranda veya pos cihazınızda bu hatayı görürseniz, bilin ki kartınızın son kullanım tarihi artık sona ermiştir. Bu nedenle kartınızla internetten alışveriş yapmanız olanaksızdır.

Vade Sonu Geçmiş Kart İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Bu sadece anında ödeme veya pos sistemlerinde de karşınıza çıkmayacaktır. Kimi banka müşterileri kredi kartları için otomatik ödeme talimatı verirler fakat bazen bu ödemenin gerçekleşmeme durumu olur. Sorunun sebebi vade sonu dolmuş kart da olabilir.

Otomatik ödeme talimatınız bu sebepten gerçekleşmediyse, kartınızın süresi artık sona ermiştir. Bilmelisiniz ki, kredi kartı kullanım tarihi dolmuşsa, kartınız için ödeme de yapılamayacaktır. Dolayısıyla, vade sonu geçmiş kart ne demek sorusuna kısaca bu yanıtları verebiliriz.

054 Hata Kodu Nedir? – Teknoloji Haberleri – Milliyet

Alışveriş işlemlerinde kredi kartlarının otomatik ödeme talimatında en çok yaşanan problemlerden birisi vade sonu geçmiş kart olmaktadır. Alışveriş sırasında 054 hata kodu verildiyse bunun anlamı ise vade sonu geçmiş kartlar manasına gelmektedir. Yani bu kullanılan kartın vadesi dolmuş ve son kullanım tarihi dolmuştur anlamına gelmektedir.

Vade Sonu Geçmiş Kart Ne Demek? 54 ve 33 Numaralı Hatalar

5.02.2017 · Vade Sonu Geçmiş Kart Ne Demek? Alışveriş işlemlerinde veya kredi kartının otomatik ödenmesi talimatında yaşanan sorunlarda en sık karşılaşılan …

054 Hata Kodu Nedir? – Teknoloji Haberleri – Milliyet

22.10.2020 · Alışveriş işlemlerinde kredi kartlarının otomatik ödeme talimatında en çok yaşanan problemlerden birisi vade sonu geçmiş kart olmaktadır. Alışveriş …

vade sonu geçmiş kart?? | DonanımHaber Forum

15.03.2019 · 3 yıl önce açıldı, 1 yorum yazıldı. bugün internetten alışveriş için kartımı kullandığımda 054 vadesi geçmiş kart hatası geldi. kartımın son kullanma tarihi 2024, sebebi ne olabilir? Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> vade sonu geçmiş kart?? Mesaj linki kopyalandı.

Ziraat Bankası Sanal Pos Hataları e-ticaret

10.12.2011 · VADE SONU GEÇMİŞ KART NE DEMEK . Reply. T-Soft Destek. 01.11.2014 11:25. Merhaba, Kartın son kullanma tarihinin bittiğini ifade ediyor. Reply. ali . 18.12.2014 21:51. akbank kredi kartımdan ziraat bankasının sanal pos undan odeme yapmak istedim 5-işlem onaylanmadı hata kodu ver di , bu hata kodu ne anlama geliyor.

Ziraat Pos Hata Kodları için Genel Açıklama

27.03.2017 · Kod 54 – Vade Sonu Geçmiş Kart Hatası Ziraat POS hata kodları arasında yer alan 54 numaralı hata kodu, vade sonu geçmiş kart hatası anlamına gelmektedir. Her kartın bir son kullanım tarihi vardır ve bu süre geçtiğinde kartlarda bu hata ortaya çıkmaktadır.

Vade sonu bulmaca

İlgili bulmaca soruları: vade sonu hesaplama; vade sonu; vade sonu geçmiş kart; vade sonu hatali kartâ /null hata kodu 54; vade sonu ne demek; vade sonu faiz hesaplama

Sıkça Duyduğumuz Vadeli Hesap Nedir? Bilmeniz Gereken 5 …

3.04.2018 · Belirli bir vade içerisinde paranız değerleniyor ve vade sonunda paranızı çekebiliyorsunuz. Vade süresi içerisinde paranızı çekerseniz getirisinden mahrum kalırsınız. Ülkemizdeki devlet bankalarında ve özel bankalarda vadeli hesap açtırmak için çok detaylı bir prosedüre gerek yok.

vadesi geçme – Nedir Ne Demek

vadesi geçmiş. Overdue. Past due. vadesi gelme. … gelmiş vadesi belirlenebilir vadesi dolmak vadesi dolmamış vadesi dolmuş vadesi gelmiş borç vade vade bitimi vade defteri vade mecum vade sonu geçme geçme ile tutturmak geçme imi geçme karal … vadesi geçme nedir ve vadesi geçme ne demek sorularına hızlı cevap veren sözlük …

Youtube video indir
Exit mobile version