Instagram video indir

Vakıfbank kart bloke kaldırma 2022

Vakıfbank kart bloke kaldırma 2022 ÇağrıMerkezin

Vakıfbank Neden Bloke Olur?

Vakıfbank üzerinden 1 den fazla sebepten ötürü kartınızın bloke olduğunu söyleyebiliriz. Bloke kaldırma işlemleri öncesinde ilk olarak kartınızın neden blokeli olduğunu öğrenmeniz gerekiyor. Şimdi sizlere neden kartınız blokeli olur bunlardan bahsedelim.

Banka sizin kartınızı bloke eder ve sizde mevcut olan kredi kartınızı kullanamazsınız. Eğer bu işlemler olduğunda yapmanız gerekenleri bilmiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Vakıfbank Kartım Bloke Oldu, Ne Yapmalıyım?

Vakıfbank kredi kartı blokesinin kaldırılması için Vakıfbank şubelerine gidilmeli veya Vakıfbank müşteri hizmetleri aranmalıdır. Müşteri temsilcisi aracılığı ile kredi kartı bloke kaldırma işlemi için 0 850 220 0 724 numaralı çağrı merkezi aranarak güvenlik teyidi yapıldıktan sonra bloke kaldırma işlemi yapılır.

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Bloke Kaldırma

Vakıfbank internet bankacılığı bloke kaldırma işlemi, şifrenin 5 defa yanlış girilmesi ya da şifrenin çeşitli sebeplerle unutulması halinde yapılabilecek bir işlem olup farklı yöntemlerle gerçekleştirilebilir. Vakıfbank mobil bankacık bloke kaldırma olarak da karşımıza çıkan bu sorunun çözümü oldukça basit. Sizlere bu sorunun çözümünün yanı sıra Vakıfbank sim kart bloke kaldırma işleminden de söz edeceğiz. Sıkça karşılaşılan ve internet/mobil bankacılık uygulamalarına giriş yapmaya engel olan bu durumların oldukça rahatsız edici türden olduğunu biliyoruz, bu sebeple sizlere en kolay yöntemlerle bu problemi nasıl çözebileceğinizi ayrıntılarıyla anlatacağız.

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Vakıfbank internet bankacılığı blokesi nasıl kaldırılır? sorusuyla başlayalım. Eğer şifrenizi yanlış hatırladığınız için 5 defa yanlış girerseniz internet ya da mobil bankacılık şifrenizi bloke edebilirsiniz. Şifreniz bloke olduktan sonra Vakıfbank internet bankacılığı bloke kaldırma sistemine giriş yapmanız gerekir. Aşağıda linke tıklayarak bloke kaldırma işlemlerini başlatabilirsiniz. Söz konusu link Vakıfbank resmi web sitesine bağlı olup farklı sitelerde yer alan ve başka sitelerden bloke kaldırmaya yönelik çözümler sunan linklere kesinlikle tıklamayınız. Dilerseniz Vakıfbank web sitesine kendiniz giriş yaparak da bu bağlantıya ulaşabilirsiniz. İnternet bankacılığı bloke kaldırma Vakıfbank servisi;

Linke tıkladıktan sonra bloke kaldırma ekranına ulaşacaksınız. Burada yer alan seçenekler arasında 2.sırada bulunan seçeneğin önündeki alanı işaretleyiniz. İnternet bankacılığı blokesini kaldırmak istiyorum şeklindeki bu seçeneği işaretlediğinizde açılır menüde 3 adet yeni seçenek belirecektir. Eğer daha önce şifre almadıysanız veya şifrenizi değiştirmek istiyorsanız ilk sırada yer alan seçeneği işaretleyiniz. İnternet bankacılığı blokesini kaldırıp yeni bir şifre almak için ikinci, sadece bloke kaldırma işlemi içinse son seçeneği tercih etmelisiniz. Eğer şifrenizi bloke sonrasında hatırladıysanız son seçeneği kullanarak sadece bloke kaldırma işlemi yapabilirsiniz. Şifrenizi yanlış hatırlıyor olabileceğiniz için her halükarda ikinci seçeneği tercih etmenizi öneririz.

Talep etmiş olduğunuz seçeneğin önündeki tiki işaretlemenizin ardından alt kısımda yer alan Devam butonuna bir kez tıklayın ve ilgili ekrana geçiş yapın. Açılacak yeni ekranda kredi kartı bilgilerinizle ya da bankomat kart bilgilerinizle internet bankacılığı bloke kaldırma Vakıfbank servis hizmetini kullanabilirsiniz. Kredi kartınız varsa ilk seçeneği, sadece bankomat kartınız varsa ikinci seçeneği işaretleyin. Açılacak yeni ekranda sizden kart numarası, kartın ön kısmında yazan son kullanma tarihi ve arka kısmında yer alan 3 haneli güvenlik kodu (CVV kodu) bilgileri istenecektir. Son olarak kart şifrenizi de şifre ekranına yazdıktan sonra Devam butonuna basabilirsiniz.

Tüm işlemlerin sonunda internet bankacılığı bloke kaldırma Vakıfbank işleminizi tamamlayabilirsiniz. Telefonunuza gönderilecek SMS’ te yer alan şifreyi kullanarak web site üzerinden ya da Vakıfbank mobil uygulamasından sistem girişinizi yapabilirsiniz. SMS ile gelen şifreyi değiştirmeniz istenecektir. Unutmayacağınız, başkaları tarafından da kolayca tahmin edilemeyecek bir şifre belirledikten sonra internet bankacılığı ya da mobil bankacılık uygulamasını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Kredi kartı ya da bankomat kart kullanmıyorsanız Vakıfbank internet bankacılığı bloke kaldırma işlemi için şubeye gitmeniz gerekecektir. Güvenlik ve kimlik bilgilerinizin kontrolü sonrasında telefonunuza gönderilecek şifre ile internet bankacılığına giriş yapmanız durumunda blokeniz kaldırılacaktır. Eğer şifrenizi hatırlıyorsanız; fakat internet bankacılığını bloke ettiyseniz sadece bloke kaldırma talebinde bulunabilirsiniz. Şubedeki yetkili blokenizin başarıyla kaldırıldığı bilgisini verdikten sonra mevcut şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu durumda şifrenizi değiştirmenize gerek kalmayacaktır.

Vakıfbank Mobil Bankacılık Bloke Kaldırma

Vakıfbank mobil bankacılık bloke kaldırma işlemi de kullanıcılar tarafından sıklıkla dile getirilmekte. Bilindiği üzere internet bankacılığı ve mobil bankacılık şifresi, Vakıfbank nezdinde tek bir şifreden oluşmaktadır. Yani internet bankacılığı bloke kaldırma Vakıfbank için ne şekilde gerçekleştiriliyorsa mobil bankacılık işlemleri için de aynı şekilde gerçekleştirilir. Şubeye giderek ya da önceki başlıkta verdiğimiz linke tıklayıp gerekli adımları geçerek Vakıfbank mobil bankacılık bloke kaldırma işlemini sorunsuz biçimde tamamlayabilirsiniz.

Vakıfbank Sim Kart Bloke Kaldırma

Vakıfbank sim kart bloke kaldırma talebi, çeşitli değişiklikler sonucunda gerekebilir. Sim kartınızı herhangi bir sebeple değiştirdiğinizde, 3G’den 4.5G’ye geçiş yaptığınızda, sim kartınızı asıl telefonunuzdan farklı bir telefona taktığınızda veya operatör değişikliği yaptığınızda Vakıfbank sim kart bloke sorunuyla karşılaşırsınız. Bununla beraber sim kart bloke kaldırma Vakıfbank internet ve mobil bankacılığına girişlerinizi de etkiler. Vakıfbank sim bloke kaldırma işlemini 2 farklı şekilde gerçekleştirmeniz mümkün. Bu seçenekleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Yukarıda yer alan her iki yöntemde de telefonunuza doğrulama için bir SMS gönderilecektir, bu yüzden şubeye gittiğinizde telefonunuzu yanınıza almalı, Vakıfbank müşteri hizmetlerinden sim kart bloke kaldırma işlemi yapacağınızda ise telefonunuzu muhakkak yanınızda bulundurmalısınız.

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Şifremi Unuttum

Vakıfbank internet bankacılığı şifremi unuttum diyen biri için yine farklı kanallar üzerinden kullanılabilecek yöntemler mevcut. Bu yöntemlerden ilki önceki başlıklarda verdiğimiz ve bloke kaldırma işlemiyle ilişkilendirdiğimiz linke tıklamak ve açılan sayfada internet bankacılığı şifresi almak istiyorum seçeneğini kullanmak. Kredi kartı veya bankomat kart bilgilerinizi kullanarak unuttuğunuz şifrenizi yenileyebilirsiniz. Vakıfbank internet bankacılığı şifre alma ya da şifre yenileme işlemleri için en yakın Vakıfbank şubesine de başvurabilirsiniz. Gittiğiniz şubede aktif bir Vakıfbank hesabınız olmasa dahi yeni şifre alabilirsiniz. Şifre alma işlemleri için başka bir Vakıfbank şubesinde mutlaka hesabınız olmalıdır. Eğer hesabınız yoksa internet bankacılığı ya da mobil bankacılığı şifresi alabilmek için ya hesap açtırmalı ya da Vakıfbank kredi kartı başvurusu yapmalısınız.

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Bloke Kaldırma Yöntemi

Vakıfbank internet bankacılığı ile bloke kaldırma işlemi şifrenin 5 kez yanlış girilmesinden kaynaklanmaktadır. İnternet bankacılığı kişisel şifre yanlış girildiği takdirde internet bankacılığı girişler bloke edilmektedir. Blokenin kaldırılması için herhangi banka şubesine gidilmesine gerek olmamaktadır. İnternet bankacılığı blokesini kaldırmak için bireysel bankacılık ve Vakıfbank müşteri hizmetleri yöntemleri kullanılabilir. Ayrıca kurumsal bankacılık kullanıcıları internet bankacılığının bloke edilmesinden dolayı bir sorun yaşadıkları zaman herhangi bir Vakfıbank şubesine gidilerek bu işlem çözülmektedir.

1-    Vakıfbank Bireysel Bankacılık İle Bloke Nasıl Kaldırılır?

Vakıfbank bireysel bankacılık aracılığı ile bloke kaldırma işlemi kısa sürede içinde mevcut sorun çözülmektedir. Vakıfbank internet bankacılığı üzerinde oluşan şifre bloke oluşumu için izlenilecek yol şu şekildedir:

2-    Vakıfbank Telefon Bankacılığı İle Bloke Nasıl Kaldırılır?

Vakıfbank telefon bankacılığı aracılığı ile bloke kaldırma işlemi bloke kaldırmak için son alternatiftir. Bu işlem hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. 0 850 222 0 724 aranarak müşteri hizmetlerine bağlanılır. İnternet bankacılığı şifresinin bloke edildiğini ve yeni bir şifre almak istenildiği talep edilir. Sonuç olarak banka yeni bir kişisel şifre belirlemektedir. Vakıfbank kart şifresi alma işlemi de bu yolla yapılabilmektedir.

Vakıfbank Şubelerinden ve ATM Üzerinden Bloke Kaldırma

Müşteri temsilcisi ile yapamadığınız işlemleri size en yakın Vakıfbank şubesinden veya Vakıfbank ATM’sinden bankamatik kartınızı sokarak yapabilirsiniz. Banka şubelerine gittiğinizde müşteri temsilcisine sim kartınızı bloke olduğunu söylemeniz yeterli olacaktır.

Bu işlemi yaparken yanınızda kimliğiniz ve cep telefonunuzun olması gerekir. Banka ATM’si üzerinden de bankamatik kartınızı soktuktan sonra işlemler menüsünden işlem yapabilirsiniz. Sim kart blokeniz kalktıktan sonra işlemlerinizi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

Mobil Bankacılık üzerinden bloke kaldırma işlemi gerçekleştirilebilir mi?

Vakıfbank’a ait mobil bankacılık hizmetlerine erişim sağlayabiliyorsanız bu uygulama üzerinden de bloke kaldırma işlemini gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Bunun için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

Menüyü takip ederek işlemleri yapabilmeniz mümkün olacaktır.

Vakıfbank Sim Kart Blokesi Kaldırma

Eğer Vakıfbank müşterisi iseniz ve internet bankacılığı kullanıyorsanız, giriş işlemleri için cep telefonunuza doğrulama mesajı gelecektir. Sim kartınız bloke olduysa bu mesaj gelmeyecektir. Tek kullanımlık şifreyi almak istiyorsanız sim kart blokesi kaldırma işlemi yapmanız gerekiyor.

Vakıfbank üzerinden birkaç işlem ile sim kart blokesi kaldırma işlemi yapabilirsiniz. En çok kullanılan sim kart blokesi kaldırma işlemi müşteri hizmetleri üzerinden yapılan işlemdir. 0 850 222 0 724 numarasını aradıktan sonra müşteri temsilcisi ile görüşüp sim kart blokesi kaldırma işlemi yapabilirsiniz.

Müşteri temsilcisi ile görüşürken cep telefonunuz yanınızda olması gerekir. Çünkü size doğrulama mesajı gelecek ve o mesajı temsilciye söyledikten sonra sim blokeniz kalkacaktır. Bu saatten sonra işlemlerinizi eskisi gibi yapabilirsiniz.

Vakıfbank Kredi Kartı Blokesi Kaldırma

Vakıfbank kredi kartınıza ait blokenin kaldırılabilmesi için öncelikle kartınızın gecikmeye takılan ödemesini, 90 günlük süre dolmadan önce ödemeniz gerekecektir. Bu noktada asgari ödeme hakkınızı kaybettiğiniz için kart borcunun tamamını kapatmanız durumunda blokeniz çözülebilir. Ek olarak, kendi talebiniz üzerine şüpheli işlem, kayıp ya da çalıntı kart ihbarı yapmanız halinde, bloke haline geçen kartınızı bulmanız ve sorunu tespit etmeniz halinde, 0850 222 0724 numaralı hattan müşteri hizmetleri ile irtibat kurabilir ve bloke kaldırma talebinde de bulunabilirsiniz.

Vakıfbank kredi kartı için uygulanmakta olan bloke halleri, çalıntı ihbarı kesinleşti ise iptale dönüşecek ve kart blokesi kaldırma işlemi uygulanamayacaktır. Bu işlem yerine sizlere bankanız tarafından yeni bir kart tahsis edilmesi gerekmektedir. Tüm bu işlemler çerçevesinde, talebe bağlı bloke kaldırma işlemleri ya da borç sebebi ile doğan hallerden kaynaklı olan blokeler, borcun ödenmesi ve talebin ortadan kaldırılması sonrası normale dönecektir.

Vakıfbank Kredi Kartına Bloke Konulması Kredi Notunu Etkiler Mi?

Vakıfbank kredi kartının bloke olması kredi notunu etkilemektedir. Kredi kartı borçlarının düzenli ödenmemesi bankaların müşterisine kredi verirken en çok göz önünde bulundurduğu durumlar arasındadır. Kartın bloke olmasından dolayı uygulanan bloke kaldırılmış olsa bile kredi notunu oldukça düşürmektedir. Bir sonra yapılacak olan kredi başvurularında bundan dolayı olumsuz sonuçlanabilmektedir.

Böyle bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda, mevcut bulunan borcun bir an önce kapatılması gerekmektedir. Ödemelerin düzenli olarak yapılması ve hesapta bir miktar paranın da bulunması durumunda bankalar bunu göz önünde bulunduracaktır. Kart bloke olmadan önce, kartın asgari tutarının ödenmesi sicil bozulmasının önüne geçmektedir.

Youtube video indir
Exit mobile version