Instagram video indir

Yılın üç ayında Xinjiang’dan Avrupa’ya giden tren sayısı 1500’e ulaştı

Çin’in kuzeybatısında yer alan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Alashankou sınır kapısından bu yıl Çin-Avrupa yük treni seferleri …
Yılın üç ayında Xinjiang’dan Avrupa’ya giden tren sayısı 1500’e ulaştı ÇağrıMerkezin

Çin’in kuzeybatısında yer alan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Alashankou sınır kapısından bu yıl Çin-Avrupa yük treni seferleri kapsamında toplam 1500 tren geçti.

Çin’in kuzeybatısında yer alan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Alashankou sınır kapısından bu yıl Çin-Avrupa yük treni seferleri kapsamında toplam 1500 tren geçti. Alashankou Sınır Kapısı Gümrük Denetim Müdürlüğü yetkilisi Li Hongfeng, Covid-19 salgını dünya genelinde sürerken, yüksek taşıma kapasitesi, düşük maliyet ve daha fazla ülkeye ulaşabilme gibi avantajlar sunan Çin-Avrupa yük trenlerinin, işletmelerin gözdesi hâline geldiğini belirtti.

Alashankou sınır kapısından geçen yük trenleri, Almanya, Polonya, Belçika ve Rusya dâhil 13 ülkeye ulaşıyor. Trenlerde 200’ün üzerinde çeşit ürün taşınıyor. Yük trenleriyle Avrupa ülkelerinden Çin’e ağırlıklı olarak otomobil ve yedek parçaları ile pamuk ipliği ve ahşap getirilirken, Çin’den de bu ülkelere yoğun şekilde beyaz eşya ve günlük ihtiyaç malzemeleri gönderiliyor.

 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir