Instagram video indir

Stilex Jel Nedir? Stilex Jel Faydaları nelerdir?

Stilex Jel, güneş yanığı, böcek ısırığı, kurdelen ve birinci dereceden yanıkların tedavisi için sıklıkla reçete edilen kremlerden biridir. Stilex Jel güçlü bir anti-inflamatuardır.
Stilex Jel Nedir? Stilex Jel Faydaları nelerdir? ÇağrıMerkezin

Stilex Jel, güneş yanığı, böcek ısırığı, kurdelen ve birinci dereceden yanıkların tedavisi için sıklıkla reçete edilen kremlerden biridir. Stilex Jel güçlü bir anti-inflamatuardır.

Stilex Jel’in etken maddeleri, Mepiramin Maleat, Lidokin hidroklorür ve despantenol bulunmaktadır. Antialerjik, antiinflamatuar, antipuritik ve anestezik özelliklere sahip bu krem, cilde uygulandığında lokal olarak uyuşma sağlar.

Bu yazımızda Stilex jel nedir, Stilex Jel ne işe yarar ve bu krem hakkında en çok merak edilen soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Stilex Jel nedir?

Kaşıntı, ağrı kesici, güneş yanıklarının iyileşmesinde ve hafif yanıkların giderilmesinde yardımcı olur. Stilex Jel 30 gramlık tüplerde satışa sunulmaktadır.

Kremin yardımcı bileşenleri arasında benzalkonyum klorür, karbopol 940, polisorbat, trietanolamin, oleum ve dekspantenol yer almaktadır.

Stilex Jel ne işe yarar? Faydaları nelerdir?

Stilex Jel’in faydaları ve Stilex Jel ne işe yarar sorularının cevaplarını aşağıdaki listede bulabilirsiniz;

  • Böcek ısırdıklarına iyi gelen ürün iltihap, kaşıntı, ağrıyı ortadan kaldırır,
  • Genellikle kurdelen tedavisi için reçete edilir,
  • Birinci derece küçük yanıkları ve güneş yanığını iyileştirir. Cildinizin yumuşak ve pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • Anestezik etkisi sayesinde uyguladığı bölgeyi uyuşturur. Bu nedenle ağrıları önler.
  • Cilt tahrişinin geçmesinde yardımcı olur ve cilt iyileşmesine katkı sağlar.
  • Döküntü tedavilerinde kullanılabilir.
  • Arı sokmalarda ağrı ve cilt kızarıklığını geçirir.

Kısaca Stilex Jel ne işe yarar sorusu; kaşıntıyı giderir, ağrı ve sızıları giderir ve iltihabı önler. Birden daha fazla etkisi bulunmaktadır.

Stilex Jel nasıl kullanılır?

Bu kremi reçeteyle ve doktorunuzun önerdiği şekilde ve dozda kullanmanız gerekmektedir.

Doktorunuz aksini söylemediği müddetçe günde birkaç kez ince tabaka halinde cildinizin sorunlu bölgesine ince tabaka şeklinde kullanabilirsiniz.

Kremin herhangi bir yan etki göstermemesi için en fazla 7 gün kullanmanız gerekmektedir ve bu süreyi aşmamaya özen gösterin.

Stilex Gel kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Stilex Gel kullanırken yan etkilerden kalınmak için kremi kullanırken aşağıdaki listelere dikkat edin;

  • Krem içerisinde etken maddelere karşı herhangi bir hassasiyetiniz veya alerjiniz varsa bu kremi kullanmayınız,
  • Hamileyseniz veya bebeğinizi emziriyorsanız bu kremi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir.
    Stilex Jel için gebelik durumunda herhangi bir klinik veri mevcut değildir. Gebe kadınlarda yeterli ve kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Doktorunuza danıştıktan sonra kullanabilirsiniz.
  • Bu kremi 2 yaşından küçük çocuklarda doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.
  • Kremin içerdiği benzalkonyum klorür cilt tahrişine ve bazı alerjik reaksiyonlara neden olabileceğinden aşırı doz almamalısınız. Unutulan dozu telafi etmek için çift doz almamalısınız. Doz aşımını kaçırırsanız, doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız.
  • Bu kremi iltihaplı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanmamalısınız. İltihaplı cilt enfeksiyonlarınız, bulaşıcı hastalıklarınız veya enfekte yaralarınız varsa bu kremi kullanmaktan kaçınmalısınız.
  • Kremin göz, burun ve kulak gibi mukus dokuları ile temasından kaçınılmalıdır. Temas halinde bölgeyi bol su ile yıkayınız ve kremi temizleyiniz. Kremi cildinizin geniş bölgelerine uygulamaktan kaçınmalısınız.
  • Kullandığınız reçeteli veya reçetesiz ilaçlar hakkında doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

Stilex Jel Fiyatı

Bu jel; Doktor tarafından reçete edildiğinde SGK tarafından karşılanır. Eczaneden almak isterseniz ortalama 17,76 TL ödemeniz gerekiyor.

Stilex Jel Kullanıcıları

İnternette ve bloglarda Stilex jel kullananların yorumlarına baktığımızda bu kremi kullananların kremden son derece memnun kaldığını görebiliyoruz.

Krem özellikle güneş yanığı, böcek ve arı sokmalarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Bu kremin en çok sivrisinek ısırıklarından sonra kullanıldığını yorumlarda görebiliyoruz.

Stilex Jel sivilceye iyi gelir mi?

Akne tedavisinde kullanılan kremin prospektüsünde direkt olarak belirtilmemiştir. Ancak iltihaplı sivilce tedavisinde bu kremi kullananların krem ​​sayesinde sivilcelerden kurtulduğunu, kremin iltihabı kurutur ve kızarıklıkları giderdiğini söyleyen yorumlara da rastlayabiliriz.

Bu konuda en doğru bilgi için doktorunuza danışmanızı öneririz.

Stilex Jel genital bölgeye uygulanabilir mi?

Vajinal kaşıntı tedavisi için Stilex jel önerilmez. Vajinal kaşıntının başta mantar olmak üzere birçok farklı nedeni olabileceğinden, öncelikle teşhis için doktorunuza başvurmalı ve ardından tedaviye başlamalısınız.

Stilex jelin yan etkileri

Bu kremin kullanımı diğer kremlerin kullanımı gibi bazı yan etkilere neden olabilir.

Yan etkiler nadir olmakla birlikte, esas olarak kremin bileşenlerinde bulunan madde veya bileşenlere aşırı duyarlı veya aşırı dozda olan kişilerde görülür.

Olası yan etkileri şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda nefes almayı zorlaştıran şişme.
  • Kan basıncında ani düşüş
  • Deride genel döküntü ve kaşıntı.
  • Yüksek ateş
  • Kusma
  • Kalp çarpıntısı

Bu, kremin olası yan etkilerinden biridir. Bu yan etkiler; Ölümcül sonuçlara yol açabileceğinden, yan etkilerden bir veya daha fazlasını yaşarsanız en yakın hastanenin acil servisine gitmeyi bırakmamalısınız.

  • Ciltte hafif kızarıklık ve kaşıntı.
  • zayıflık
  • Yorgunluk
  • Baş ağrısı
  • Baş dönmesi
  • İshal
  • Mide bulantısı

Bu, kremin hafif yan etkilerinden biridir. Bu yan etkiler genellikle tedavi bittikten sonra kendiliğinden kaybolur.

Yukarıdakilerin dışında herhangi bir yan etki yaşarsanız doktorunuzu bilgilendiriniz.

Stilex Jel yüze uygulanabilir mi?

Stilex krem ​​sadece sorunlu bölgeye uygulanır, asla tüm yüze uygulanmaz. Yüzün sorunlu bölgesine ince bir tabaka uygulamak yeterlidir.

Hamilelik kategorisi Stilex Jel Krem

Stilex jel gebelik kategorisi C’dir. Hamilelere ve hamile kalmayı planlayanlara kesinlikle önerilmez.

Stilex krem ​​atlet ayağına iyi gelir mi?

Stilex jel asla bilinçsizce mantar veya atlet ayağı için kullanılmamalıdır. Ayak mantarı için kesinlikle kullanılmamalıdır.

Stilex Krem açık yaralara uygulanır mı?

Bu jeli veya kremi asla açık bir yaraya sürmemelisiniz. Açık bir yaranın uygulanması alerjik sonuçlara neden olabilir.

Stilex Gel’de kortizon var mı?

Stilex jel veya krem ​​kortizon içermez.

Stilex egzamaya iyi gelir mi?

Egzama veya kaşıntılı egzama probleminiz varsa kesinlikle doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Stilex Jel günde kaç kez kullanılır?

Genellikle Stilex jelin günde bir veya iki kez kullanılması önerilir. Sorunlu bölgeye uygulanarak kullanılır.

Stilex jel sinek ve böcek ısırıklarında kullanılabilir mi?

Sinek veya böcek ısırıklarına karşı kullanabileceğiniz en etkili kremlerden biridir.

Döküntü için Stilex jel kullanılabilir mi?

Bu kremi bebeklerde veya yetişkinlerde pişik için kullanmayınız. Bebeklerde ve çocuklarda doktor tavsiyesi ile kullanılır.

Stilex jeli kendi ambalajında, çocuklarınızın ulaşamayacağı yerde muhafaza etmeli, son kullanma tarihi geçmiş veya ambalajı kırılmış ürünleri kullanmaktan kaçınmalısınız.

Bu yazımızda Stilex jel ile ilgili merak edilen soruları kısaca cevaplamaya çalışıyoruz. Bu kremi daha önce kullandıysanız veya şimdi kullanıyorsanız; Kullanıcı deneyimlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilirsiniz; Görüşlerinizi siz değerli takipçilerimiz ile paylaşabilirsiniz.

Stilex krem ne için kullanılır? Stilex krem nasıl …

5.07.2021 · Kesik, şişmiş veya hasar görmüş ciltlere kesinlikle uygulanmaması gereken bu jel, 2 yaşından küçük çocuklarda doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Doktor reçetesi üzerine kullanılması önerilen Stilex isimli bu jelin asıl üretici İsviçreli Vifor firmasıdır, Türkiye’de ise Abdi İbrahim İlaç Sanayi tarafından üretimi yapılıyor.

Stilex Jel — Hekimim Yanımda

Stilex Jel Stilex, güneş yanıkları, böcek sokmaları, ürtiker, kaşıntı ve birinci derece yanıklarda kullanılır. Cildi nemlendirir, kaşıntı ve ağrı hissini azaltır. Stilex, etkilenmiş cilt …

STILEX 30 gr jel Nedir ve Ne İçin Kullanılır

STİLEX, 30 gramlık alüminyum tüplerde sunulan bir jeldir. STİLEX, etkin madde olarak mepiramin maleat, lidokain hidroklorür ve dekspantenol içerir. STİLEX deriye uygulandığında, lokal olarak antialerjik (alerjiyi giderici), antienflamatuar (iltihabı giderici), antipruritik (kaşıntıyı giderici) ve anestezik etki gösterir.

Stilex Jel Kullanma Talimatı – İlaç Prospektüsü

STİLEX, 30 gramlık alüminyum tüplerde sunulan bir jeldir. STİLEX, etkin madde olarak mepiramin maleat, lidokain hidroklorür ve dekspantenol içerir. STİLEX deriye uygulandığında, lokal olarak antialerjik (alerjiyi giderici), antienflamatuar (iltihabı giderici), antipruritik (kaşıntıyı giderici) ve anestezik etki gösterir.

Stilex Jel Krem Ne için Kullanılır? Neye İyi Gelir? Ve …

4.03.2021 · Stilex jel krem hem böcek sokmasında hem de sivrisinek ısırmasından dolayı oluşan kızarıklık ve kaşıntı için önerilen bir kremdir. Sürüldüğü yerde iltihap ve kaşıntı giderici özelliğe sahiptir. Bu kremin etken maddeleri Mepiramin, dekspantenol ve lidokain hidroklorür’dür. Aynı zamanda güneş yanığı ve birinci …

STILEX Jel, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl …

STILEX Jel, deriye sürüldüğünde bölgesel olarak iltihap, alerji ve kaşıntıyı gideren, bölgesel uyuşma sağlayan (lokal anestezik) bir ilaçtır. STILEX, kurdeşen, kaşıntı, böcek ısırması (sivrisinek ısırmaları, arı sokması gibi), güneş yanıkları ve hafif yanıklarda etkilenen bölgeyi iyileştirmek, ağrıyı ve kaşıntıyı gidermek için kullanılır.

Stilex krem ne için kullanılır? Stilex krem nasıl …

5.07.2021 · Kesik, şişmiş veya hasar görmüş ciltlere kesinlikle uygulanmaması gereken bu jel, 2 yaşından küçük çocuklarda doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Doktor reçetesi üzerine kullanılması önerilen Stilex isimli bu jelin asıl üretici İsviçreli Vifor firmasıdır, Türkiye’de ise Abdi İbrahim İlaç Sanayi tarafından …

Stilex Jel — Hekimim Yanımda

Stilex Jel sağlam cilt dokusu üzerine uygulandığında, kana ve sistemik kan dolaşımına son derece az geçer ve hamile ve emziren kadınlarda ciddi sağlık riski oluşturması beklenmez. Gebelik kategorisi C’dir. Stilex Jel, hamile, emziren kadın ve çocuklar tarafından yutulmamalı, açık yara üzerine sürülmemeli ve gözlere …

Stilex Jel Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? 2021

2.11.2021 · Stilex Jel Mepiramin Maleat, Lidokin hidroklorür, ve Dekspantenol gibi etken sağlayıcı maddeler içerir. Stilex Jel o kadar çok etkilidir ki sorun olan bölgeye sürdüğünüz zaman o bölgede oluşan sinek ısırığı, alerjik durumları ortadan kaldırmaya başlar. Bunun yanında diğer cilt sorunlarında da tedavi edicidir.

Stilex Jel Krem Ne için Kullanılır? Neye İyi Gelir? Ve …

4.03.2021 · Stilex jel krem hem böcek sokmasında hem de sivrisinek ısırmasından dolayı oluşan kızarıklık ve kaşıntı için önerilen bir kremdir. Sürüldüğü yerde iltihap ve kaşıntı giderici özelliğe sahiptir. Bu kremin etken maddeleri Mepiramin, dekspantenol ve lidokain hidroklorür’dür. Aynı zamanda güneş yanığı ve birinci …

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Youtube video indir