Vodafone Grubu, araştırma şirketi Gartner tarafından 2021 Magic Quadrant Global Yönetilen Mobil Servisler kategorisinde 8. kez “Vizyoner” olarak konumlandırıldı.
Vodafone Grubu, 2021 Gartner Magic Quadrant’ta Global Yönetilen Mobil Servisler kategorisinde sekizinci kez “Vizyoner” olarak konumlandırıldı. Gartner’ın değerlendirmesinde, “Vizyonerler, pazarın nereye yöneldiğini anlıyor veya henüz etkin olarak uygulayamasa da pazarın kurallarını değiştirecek vizyona sahip oluyor” ifadesi yer aldı.
Dünyanın lider telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Vodafone Grubu, araştırma şirketi Gartner tarafından 2021 Magic Quadrant Global Yönetilen Mobil Servisler kategorisinde sekizinci kez “Vizyoner” olarak konumlandırıldı. Magic Quadrant’ta servis sağlayıcıları “vizyon bütünlüğü” ve “yürütme yeteneği” açısından değerlendiren Gartner şu değerlendirmede bulundu: “Vizyonerler, pazarın nereye yöneldiğini anlıyor veya henüz etkin olarak uygulayamasa da pazarın kurallarını değiştirecek vizyona sahip oluyor.”
Vodafone Grubu’ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:
“Quadrant’taki Vizyoner konumumuzu, Gartner’ın son 12 ayda kaydettiğimiz ilerlemeyi takdir etmesiyle elde ettiğimize inanıyoruz. Öncelikle, büyümeye devam ediyoruz. Şu anda 625 milyondan fazla global mobil müşterimiz var ve 10 milyar Euro iş geliri sağlıyoruz. İnovasyona olan bağlılığımız, 5G’yi 247 bölgede devreye almamızı sağladı. Yönetilen mobil servisler stratejimizin temelini oluşturan bu yeni teknolojiyle, sürekli büyüme için dayanaklarımızı daha da güçlendirebiliriz. Global ortaklarımız ve 93.000 çalışanımızla şu anda farklı bögelerde 67 ülkede varlık gösteriyoruz. Bu, müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına cevap vermemize, değişimlere uyum sağlamamıza ve pazar dinamiklerine hızlı ve çevik tepkiler geliştirmemize olanak tanıyor. Örneğin, konsept aşamasından itibaren piyasaya sürülmesi yalnızca 4 ay süren yeni Vodafone Uzaktan Çalışma Çözümleri teklifimiz, müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına doğrudan yanıt veren bir çözüm olarak geliştirildi. Hizmet Olarak Cihaz tekliflerimizi dizüstü bilgisayarları ve ev ofis ekipmanlarını (Cihaz Yaşam Döngüsü Yönetimi ofis hizmeti) kapsayacak şekilde genişleterek, yönetilen mobil çözümlerimizin kapsamını hızla geliştirmeyi başardık. Böylece, daha fazla ülkedeki kullanıcıları destekleyebileceğimizi, yeni cihazlar (dayanıklı cihazlar ve dizüstü bilgisayarlar gibi) sunabileceğimizi, güvenlik ve yönetilen hizmetlerdeki ürün yelpazemizi genişletebileceğimizi gösterdik. Ayrıca, siparişten müşteri desteğine kadar, süreçlerimizin otomasyonunu ve dijitalleşmesini artırarak müşterilerimizin bizimle çalışmasını her zamankinden daha kolay hale getiriyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerdeki bu geliştirmeler, iyileştirilmiş Müşteri Tavsiye Skorumuzda da kendini gösterdi.”
Vodafone Grubu Bütünleşik İletişim ve Bağlantı Direktörü Peter Terry-Brown, şunları söyledi:
“Çok zorlu bir dönemde müşterilerimizin çalışmasına yardımcı olmaktan inanılmaz derecede gurur duyuyoruz. Her ölçekten ve sektörden şirketin iş yapma biçimleri bir gecede belirgin bir şekilde değiştiğinde, işlerin devam etmesine yardımcı olmak için hızla harekete geçtik. Müşterilerimizin iş gücünün büyük kısmı bir anda uzaktan çalışmak zorunda kaldı. Bu durumun etkisiyle anında güvenilir bağlantıya ve cihazlara ihtiyaç duyuldu. Cihaz yaşam döngüsü yönetimi hizmetlerimiz, esnek tarifelerimiz, kullanım raporlamamız ve bulut tabanlı güvenlik çözümlerimizle müşterilerimizin üretkenliğini artırıyoruz. Ayrıca 5G ve özel mobil ağlarla, dijital dönüşüm yolculuklarında onları güçlendiriyoruz, dijital dünyada işlerini başarıyla yürütmelerine yardımcı oluyoruz. Standartlaştırılmış, çok uluslu yönetilen mobil çözümler sunduğumuz için pazardaki rakiplerimiz arasında öne çıkıyoruz. Bunların tümü, küresel çapta sorumluluğu olan satış yöneticilerimiz, merkezi destek ekiplerimiz ve profesyonel hizmet uzmanlarımız tarafından sürekli olarak destekleniyor. Satın alma konusunda farklı kuruluşların farklı şartlar tercih ettiğini biliyoruz. Esnek, yönetilen mobil hizmetlerimiz (MMS) müşterilerimiz için hem CAPEX (sermaye yatırım giderleri) hem de OPEX (operasyon giderleri) modellerinde sunuluyor ve bireysel müşteri ihtiyaçlarına yanıt veren bir dizi hizmet yapılandırması içeriyor. Bunların tümü ayrıntılı Toplam Sahip Olma Maliyeti (TCO) araçlarıyla destekleniyor. Tüm bunların temelini, ölçekleri, konumları veya faaliyet gösterdikleri sektörler ne olursa olsun müşterilerin tutarlı bir deneyimle bağlantıda kalmasını sağlayan uçtan uca kurumsal hizmetimiz oluşturuyor.”
Hibya Haber Ajansı