Instagram video indir

YKS sınav giriş belgeleri erişime açıldı! 2022 YKS sınav yerleri sorgulama ekranı

Üniversite sınavına kısa bir zaman kala YKS sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından erişime açıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına katılım sağlayacak öğrenciler YKS sınav yerleri sorgulama ekranını araştırıyor. İşte, 2022 YKS sınav yerleri sorgulama ekranı…
YKS sınav giriş belgeleri erişime açıldı! 2022 YKS sınav yerleri sorgulama ekranı ÇağrıMerkezin

YKS’ye sayılı gün kala öğrenciler sınav giriş belgesi ve yerlerini sorgulamaya başladı. YKS sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından erişime açıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı Haziran ayında TYT –  AYT ve YDT olmak üzere 3 oturum olarak gerçekleştirilecek. Sınava katılım sağlayacak öğrenciler YKS sınav yerleri sorgulama ekranını araştırıyor.

YKS SINAV GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI!

YKS sınav giriş belgesi ve sınav yerleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından öğrenciler erişimine açıldı.

YKS SINAV YERLERİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Üniversiteteye geçme hayaliyle sınava katılım sağlayacak öğrenciler ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinen YKS sınav yerlerini öğrenebilecek. Adaylar TC kimlik numarası ve aday şifreleri ile sorgulama yapabilecekler.

YKS SINAV YERLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

2022 YKS SINAVI NE ZAMAN? 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 1. Oturum (TYT)

SINAV TARİHİ: 18.06.2022

BAŞVURU TARİHİ: 11.02.2022- 07.03.2022

SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ: 20.07.2022

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2. Oturum (AYT)

SINAV TARİHİ: 19.06.2022

BAŞVURU TARİHİ: 11.02.2022- 07.03.2022

SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ: 20.07.2022

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 3. Oturum (YDT)

SINAV TARİHİ: 19.06.2022

BAŞVURU TARİHİ: 11.02.2022- 07.03.2022

SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ: 20.07.2022

YKS sınav giriş belgesi SON DAKİKA duyuruldu! 3.243.425 adayın katılım sağlayacağı YKS sınav yerleri giriş belgesi ÖSYM ile belli oldu…

YKS 2022 sınav giriş yerleri ve belgesi sorgulama ekranı… ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, YKS sınav giriş belgesi – yerleri açıklandı. Bu gelişmenin ardından ÖSYM AİS sistemi üzerinden yapılan sorgulama işlemi hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Adaylar, YKS sınav yerleri ve giriş belgesi ile TYT, AYT ve YDT oturumlarına nerede katılım göstereceğini öğrenebiliyor. Sınav bu yıl Haziran ayında düzenlenecek ve milyonlarca aday katılım sağlayacak. İşte, üniversite sınavı YKS sınav yerleri sorgulama ekranı…

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

YKS sınav giriş belgesi gelen son dakika haberiyle yayınlandı.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

2022 YKS NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 1. Oturum (TYT), 18 Haziran 2022 tarihinde saat 10:15’de uygulanacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 2. Oturum (AYT), 19 Haziran 2022 tarihinde saat 10:15’de uygulanacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 3. Oturum (YDT), 19 Haziran 2022 tarihinde saat 15:45’de uygulanacak.

İki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavın birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

LGS GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK

LGS sınav giriş belgesi, 27 Mayıs’tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklandı.

Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek. Birinci oturum saatiyle 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

LGS 2022 NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Özer’den LGS açıklaması geldi. Bakan Özer; “Liselere Geçiş Sınavı 5 Haziran’da yapılacak” dedi.

SINAVDA DEĞİŞİKLİK YOK

Bakan Özer, “LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl ilk kez görme ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için erişilebilir kılavuzlar hazırlandı.

Bakan Mahmut Özer, Bakanlık olarak özel eğitim öğrencileriyle ilgili pek çok yeni çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Bakanlık olarak 2022 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nu bu yıl ilk defa görme yetersizliği olan öğrenciler için ‘sesli betimleme’ ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için ise ‘işaret dili’ ile düzenleyerek erişime sunduk” bilgisini verdi.

LGS SONUÇLARI 30 HAZİRAN’DA

Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022’de “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Youtube video indir