Instagram video indir

Cabral 400 Mg Nedir? Ne İşe Yarar?

Cabral, Cabral ne işe yarar, cabral 400 mg cabral nedir, cabral 400, Cabral ne için kullanılır, Cabral ne ilacı, Cabral 400 mg ne işe yarar, cabral kas gevşeticisi
Cabral 400 Mg Nedir? Ne İşe Yarar? ÇağrıMerkezin

Cabral 400 Mg Nedir?

Etkin maddesi feniramideol olarak üretilen ilaç 400 mg olarak reçetelenmektedir. Etkin maddesinin yanı sıra bünyesinde birden fazla yardımcı etken maddesi bulunmaktadır. İncelendiğinde:

  • PEG 4000,
  • Mısır nişastası,
  • Talk,
  • Kollidon 30,
  • Magnezyum,
  • Titanyum dioksit ilaç bünyesinde bulunmaktadır.

Bir araya getirilen bu maddeler neticesinde kişilerin sağlık problemlerine çözüm bulabilmek adına kullanılmaktadır. Kullanım alanları değişmektedir. Bireylerin kas ve iskelet problemlerinde tedavi oluşumunda etkili olabilmesi için üretilmiştir. Tıp literatüründe mevcut olan birçok kas ve iskelet hastalığı bulunmaktadır. Genellikle:

  • Kaslarda oluşan zedelenmelerde,
  • İncinme gibi durumlarda,
  • Boyun ve ense bölümünde spazmlarda,
  • Romatizma rahatsızlığında,
  • Strese bağlı kas kasılmalarında kullanıldığı görülmektedir.

Kas gevşetici ve ağrı kesici özelliği neticesinde kısa sürede bireylere rahatlık sağladığı görülmektedir.

CABRAL nedir ve ne için kullanılır?

  • CABRAL, karton kutuda, 24 tabletlik blister ambalajda, kullanma talimatı ile sunulmaktadır.
  • CABRAL, kas gevşetici ve ağrı kesici olarak etki gösterir.

CABRAL; kas-iskelet sistemi ile ilişkili, aniden başlayan ağrılı kas kasılmalarına bağlı belirtilerin, azaltılması için kullanılır. Kaslardaki gerginliği giderir, ağrıyı geçirir ve kramp halindeki iskelet kasının fonksiyonunu sağlar.

Cabral Ne İşe Yarar?

Bireyler yaşamlarındaki düzene göre bazı fiziksel rahatsızlıklarla sıklıkla karşı karşıya kalabilmektedir. Özellikle vücut kaslarının sürekli kullanıldığı meslekler bunların başında gelir. Polis, asker, sporcular gibi bu alanda faaliyet gösteren bireyler sıklıkla kas ağrılarından dert yanmaktadır. Oluşturdukları meslek neticesinde hareketlilikleri ile birlikte stresleri de yüksek düzeydedir. Bu etkenler bir araya geldiğinde kas ağrıları, spazmları kaçınılmaz olmaktadır.

Kas spazmı, özellikle stres gibi durumlar sonucunda oluşan gerilme ve ağrıları yansıtır. Kişiler için dayanılmaz bir acıyı oluşturur. Bu gibi durumlarda kimi zaman bireyler hareket edecek durumda bile bulunamaz. Ancak Cabral 400 mg kas gevşetici ilaç tam olarak bu durumlara çözüm için üretilmiştir. Etken maddesi feniramideol sayesinde ağrı kesici formülü devreye girer. Kişinin mevcut kaslarındaki gerilmeleri azaltarak ağrıların son bulmasında yardımcı olur.

Cabral 400 Mg Fiyat

İlaç fiyatlarının değişkenlik göstermesinin en büyük nedenlerinden bir tanesi ilacın reçeteli ya da reçetesiz alınıp alınamaması olmaktadır. Reçeteli alımlarda ilacın fiyatı değişkenlik gösterebilmektedir.  Cabral 400 mg fiyatı 21,45 TL olarak listelerde yerin almıştır.

Cabral 400 Mg Hamilelikte Kullanımı

Kadınlar için hamilelik döneminde ilaç kullanımı çok riskli olabilmektedir. Bunun temel nedeni ise hamilelik döneminde kadınların hormon dengesizliği yaşaması ve vücuda alınan kimyasal maddelerin kan yolu ile bebeğe geçmesi olmasıdır.

Bu neden ile hamilelik ve emzirme dönemlerinde ilaç kullanımı tehlikeli olabilmektedir. Hamilelik döneminde bazı ilaçların kullanılmadan önce mutlaka doktora danışılması gerekmektedir. Cabral 400 mg hamilelik dönemi süresi boyunca kullanılmadan önce doktora başvurulması gereken ilaçlar arasında yer almaktadır. Cabral ‘ın Gebelik Kategorisi: C’dir

Cabral Nasıl Muhafaza Edilmeli

Cabral 400 mg ilacı da diğer ilaçlar gibi belirli durumlarda muhafaza edilmesi gerekir. İlacı nemsiz bir ortamda koruyun. Aşırı sıcak ve soğuk ortamlar ilacı bozabilir. İlacın oda sıcaklığı ortamında korunması gerekir. İlaç ağızdan oral olarak tüketilmelidir. İlacı tüketmeden önce mutlaka ilacın son kullanma tarihine dikkat edin. Bol su ile tüketildiği zaman kaslarda oluşan ağrı ve sızıları keser. Cabral ilacını çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde saklayın. Sakladığınız ortam 25 derecenin altında olmasına özen gösterin. Son kullanma tarihini dikkate alarak kullanın. Ürün bozuksa ve ambalajında bozukluk varsa ilacı kullanmayın.

Cabral Muadili

Bu ilaçla aynı etkileri sağlayacağınız ilaçların listesi aşağıdaki gibidir. Muadil ilaçları asıl kullanmanız gereken ilacı bulamadığınızda kullanabilirsiniz.

  • Cabral ampül
  • Draxol film tablet
  • Phebdol film kaplı tablet
  • Phebdol enjeksiyonluk çözelti
  • Restmax film kaplı tablet

Cabral 400 Mg 24 Tablet Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İlaçlar kullanılmadan önce ilacın prospektüsü mutlaka okunmalı. Ya da ilacı reçete eden doktordan ilaç hakkında detaylı bilgi alınmalı. Bu önemli bir gereklilik. Bunun nedeni ise Cabral 400 mg ilacın bazı durumlarda kullanımının riskli olmasıdır.

Cabral 400 mg 24 tablet hakkında bilinmesi gereken maddeler şu şekilde yer almaktadır.

  • İlacı doktorunuzun reçete etmiş olduğu süre ve dozajda kullanmanız önerilmektedir. Aksi takdirde ilaç etkisini göstermeyebilir. Hatta vücudunuza zarar bile verebilir.
  • İlacın çocuklarda kullanımı uygun olmamaktadır. Günde en fazla defa 1 veya 2 tablet şeklinde yemeklerden sonra bol su ile tüketilmesi önerilmektedir. İlacın aç karnına tüketimi mideye zarar vereceği için ilacın tok karnına tüketilmesi gerekmektedir.
  • İlacın bol su ile tüm bir şekilde yutulması gerekmektedir.
  • Mide bulantısı, kusma, uyuşukluk gibi yan etkiler ilacın yüksek dozajda alındığında gözlemlenen yan etkileri olmaktadır.
  • Eğer ilacı kullanmayı unutursanız hatırladığınız anda ilacı kullanınız, ilacın diğer kullanım saati gelmiş ise kesinlikle daha yüksek dozajda kullanmayınız içmeyi unuttuğunuz dozajı atlayınız.

Cabral 400 Mg Kullananlar

Bu ilacı kullananlar yaşadıklarını kendi ifadeleriyle anlattılar. Bu ilacı kullanmadan önce bu yaşanılanlar size faydalı olacaktır. işte kullanıcılardan gelen o ifadeler;

Kullanıcı yorumu: Bel ağrım için kullandığım ve çok güzel faydalar gördüğüm ilacım. Müthiş şekilde kasları gevşetiyor ve ağrıyı kesiyor. Ben çok memnun kaldım. Herhangi bir yan etki de görmedim bundan dolayı da evde sürekli bulunduruyorum.

Kullanıcı yorumu: Disk rahatsızlıklarını ve adele gerginliğini ortadan kaldıran müthiş ila. Bu tablet sayesinde kendime geldim diyebilirim. Bu alandaki diğer ilaçlar bunun kadar fayda sağlamadı diyebilirim.

Kullanıcı yorumu: Bende pek etki etmedi herhangi bir yararını görmedim diyebilirim. Herkeste aynı sonucu vermediğini de ekleyeyim.

Kullanıcı yorumu: Güzel ilaç ama bende baş dönmesi yaptı bu hoşuma gitmedi. Bundan ötürü dikkat edin derim.

Kullanıcı yorumu: Antreman sonrası ağrılarımı gideren ve kaslarımı gevşeten ilaç. Bu ilaç sayesinde antremanlardan sonra rahat uyuyorum iyi ki varsın.

Kullanıcı yorumu: Fıtık haslarının vazgeçilmez ilacı diyebilirim güzel sonuçlar veriyor kesinlikle.

Kullanıcı yorumu: Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaç. Bazı yan etkileri olsa da çoğu kişide ortaya çıkmıyor. Etki için düzenli kullanım şart.

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir