İçerik Listesi
İş Bankası Mobil Şifre Alma
İş bankası internet bankacılığına mobil şifre ile giriş yapabilmek için ilk önce İşCep uygulamasını App Store/Google Play Store’dan ya da telefonunuzun tarayıcısına www.isbank.com.tr/indir yazarak cep telefonunuza indirebilirsiniz. İşCep yüklenebilmesi için telefonunuzun IOS 11 veya Android 5.0 ve üzeri sürüme sahip olması gerekmektedir.
- iOS uyumlu telefonuma İşCep’i nasıl indirebilirim?
- Android uyumlu telefonuma İşCep’i nasıl indirebilirim?
İşCep uygulamasını telefonunuza indirdikten sonra ekranda bulunan “Yeni Şifre Alın”a tıklayarak, www.isbank.com.tr deki Anında Şifre‘ye tıklayarak müşteri şifrenizi oluşturabilirsiniz.
- iOS uyumlu telefonumla nasıl şifre alabilirim?
- Android uyumlu telefonumla nasıl şifre alabilirim?
Uygulamayı açtıktan sonra “Bireysel Giriş” ve “Ticari Giriş” seçeneklerinden birini seçmeniz gerekiyor. Açılan sayfanın en altında “İşCep’te yeni misiniz?” sorusu karşınıza çıkacaktır. Bu sorunun altındaki “Şifre Oluşturun” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada Müşteri Numarası/ TCKN-YKN yazan kısma bu seçeneklerden birini girmelisiniz. Böylece iş bankası mobil şube şifre alma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Telefondan İnternet Bankacılığı Şifresi Almak
İş Bankası’nın 0850 724 0 724 numaralı çağrı merkezini arayan tüketiciler Şifre İşlemleri menüsüne giriş yapması halinde internet bankacılığına giriş yapabileceği şifreyi telefonunun rakamları aracılığıyla belirleyebilecektir. Çok kısa süren bu prosedürün ardından internet şubeye yapılacak ilk girişte içerisinde harflerin de yer aldığı yeni ve kalıcı bir şifre belirlenmesi gerekecektir.
İş Bankası Şubeleri Aracılığıyla
Herhangi bir İş Bankası şubesine nüfus cüzdanıyla birlikte giden tüketiciler internet bankacılığı uygulamasına giriş yapabileceği geçici şifreyi temin edebilir. Şifre, algoritma tarafından otomatik olarak oluşturulacak ve cep telefonuna SMS olarak iletilecektir. Söz konusu şifre ile internet şubeye yapılan ilk girişin ardından kalıcı ve yeni bir şifrenin belirlenmesi de gerekecektir.
Tek Kullanımlık Şifre
Cep telefonuna İş Bankası tarafından oluşturulan Cep Anahtar uygulamasını indiren tüketiciler her seferinde giriş yapabileceği yeni bir şifre oluşturan ve güvenliği hat safhaya çıkaran tek kullanımlık şifre aracılığıyla internet bankacılığı uygulamasını kullanabilir.
iş bankası müşteri hizmetlerine direkt bağlanmak için buradaki konuya bakabilirsiniz.
İŞ BANKASI İNTERNET ŞUBESİ ŞİFRE YENİLEME
Bireysel internet bankacılığını kullanarak işlem yapmak istediğinizde daha önce oluşturduğunuz şifreyi unutursanız yada hatalı girerseniz yeni şifre alabilirsiniz. Bunun için ister web sitesi üzerinden isterseniz de telefon bankacılığı yada ATM cihazı üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler. Telefon bankacılığını tercih edenler 0850 724 0 724 numarasını arayabilir, ATM’yi tercih edenler ise yeni şifre bölümünden işlem yapabilirler.
İş Bankası bireysel internet şubesini tercih edenler ise anında şifre bölümünde hizmet alabilirler. Anında şifre sayfasında sırasıyla müşteri tipinizi, müşteri bilgilerinizi, mobil onay şifrenizi ve kullanacağız kart bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Son adımda yeni şifrenizi kendiniz belirleyerek İş Bankası’nın ana sayfası üzerinden giriş yapabilirsiniz.
İş Bankası Sanal Kredi Kartı Oluşturma
İş Bankası aracılığıyla sanal kredi kartı oluşturmak isteyen tüketiciler internet bankacılığı uygulamasından ya da mobil bankacılık aplikasyonundan yararlanarak bunu yapabilir. İzlenmesi gereken adımlar hangi uygulamanın kullanıldığı fark etmeksizin şu şekildedir:
- İnternet veya mobil bankacılık uygulamasına giriş yapılır.
- Kredi kartlarım sekmesine girilir.
- Sanal kredi kartlarım bağlantısına tıklanır.
- Açılan sayfada sanal kredi kartı oluştur butonu tıklanır ve oluşturulacak sanal kart için limit belirlenir.
- Belirlenen limit sonrasında sanal kart oluşturulur ve harcama yapılabilmesi için gerekli bilgiler ekrana yansıtılır.
Tüketiciler ekrana yansıyan 16 haneli kart numarası, kart son kullanım tarihi ve CVV kodu ile dilediği sanal mağazadan alışveriş yapabilmektedir. Asıl kredi kartına ilişkin hiçbir bilginin kullanılması gerekmez, sanal karta ait bilgileri de herhangi bir yere kaydetmenize gerek yoktur. Daha sonra yapacağınız harcamalarda banka hesabınıza giriş yapıp kredi kartlarım bölümünü açtığınızda burada sanal kartınızın da olduğunu göreceksiniz.
Sanal Kart Ücretli Mi?
İş Bankası müşterileri sanal kredi kartı imkanından tamamen ücretsiz bir şekilde yararlanabilmektedir. Sanal kart oluşturulması ya da kullanımı nedeniyle hiçbir ücret ödemesi yapılmasına gerek yoktur, ancak asıl kredi kartına ilişkin bir ücretlendirme tarifesi bulunuyorsa sanal kart nedeniyle bu tarifeden de feragat edildiği düşünülmemelidir.
Sanal Kart Harcamaları Takip Edilir Mi?
Sanal kart aracılığıyla yapılan tüm harcamalar sanal karta ait hesap ekstresinde incelenebilir, ancak yapılan harcamalar nedeniyle asıl kredi kartından limit eksilecektir. Asıl kredi kartını, sanal kartı da kapsayan bir daire olarak düşünmek gerekmektedir.
İş Bankası Çağrı Merkezi EFT İşlem ücreti
İş bankası Çağrı merkezi üzerinden yapılacak olan EFT’lerde 48 TL ücret alınır.
İş bankası maaş hesaplarından veya belirli şartları taşıyan müşterilerden, herhangi bir şekilde eft gönderim ücreti almıyor. Görüldüğü üzere internet bankacılığı kanalları veya telefon bankacılığı ile EFT işlem ücretleri daha uygundur. Eğer kanallara erişiminiz yoksa, hiçbir şekilde şubeleri kullanarak gönderim yapmanızı önermiyoruz.
İş Bankası Havale Ücretleri
Gönderim türüne göre değişiklik göstermektedir. Şubeden yaparsanız sizlerden 30 TL talep edilir. Bankamatik havalelerinde 7 TL talep edilir. İnternet şubesi havalelerinde 1.70 TL talep edilir. Telefon şubesi ile alınan ücret 4 TL’dir. İşcep ile alınan ücret, 1.70 TL olarak belirlenmiştir. Çağrı merkezi ile yapılan havale ücreti, 35 TL’dir.
Işcep geçici şifre nasıl alınır?
Anında Şifre ile şifre belirleyemez ya da şifrenizi değiştiremezseniz 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizden sırasıyla 5.1.1 tuşladıktan sonra müşteri şifresi alma menüsünden ya da Bankamatik ve Bankamatik+ cihazlarımız aracılığıyla da yeni bir şifre belirleyebilirsiniz.
İş Bankası İnternet Bankacılığı şifresi nasıl alınır?
İş Bankası‘nın 0850 724 0 724 numaralı çağrı merkezini arayan tüketiciler Şifre İşlemleri menüsüne giriş yapması halinde internet bankacılığına giriş yapabileceği şifreyi telefonunun rakamları aracılığıyla belirleyebilecektir.
Iş Cepten nasıl şifre alınır?
Müşteri hizmetlerinden geçici şifre alma: İş Bankası müşteri hizmetleri numarası 0850 724 0 724’ü arayarak geçici şifre talebi oluşturabilirsiniz. Şifre talebi oluşturduktan sonra bankada kayıtlı cep telefon numaranıza geçici şifreniz birkaç dakika içerisinde gönderilecektir
İş Bankası Mobil onay kodu bloke kaldırma nedir?
Bunun için 0850 724 0 724 numaralı telefondan İş Bankası müşteri hizmetlerini arıyorsunuz. Açılan menülerde 2 tuşlayıp müşteri no ve şifre ile giriş yapma seçeneğine ilerliyorsunuz. Daha sonra şifre işlemleri için 1 adımına tuşlayıp 6 yı tuşlayarak mobil onay blokesi kaldırma menüsüne geliyorsunuz.
Iş bankası müşteri hizmetleri 24 saat açık mı?
7 gün 24 saat finansal işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.