Instagram video indir

Fucicort Krem Ne İşe Yarar? Nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir?

Fucicort krem nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.
Fucicort Krem Ne İşe Yarar? Nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir? ÇağrıMerkezin
Fucicort Krem nedir ne işe yarar?

Fucicort krem genel olarak cilt üzerinde kullanılan ve çeşitli cilt hastalıklarına iyi gelen bir ilaçtır.

Tıbbın gelişmesi ile birlikte birçok hastalığın da tedavisi geliştirilmiş olmaktadır. Bu hastalıkların içerisine deri ve cilt hastalıkları da dâhil olabilmektedir. Aşrı derecede rahatsızlık verebilen cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan Fucicort Krem insanların cilt hastalıklarında en çok kullandıkları ilaçlardan bir tanesi olmaktadır. Bu durum da ortaya Fucicort Krem ne işe yarar? Gibi soruların sorulmasına sebebiyet verebilmektedir.

Fucicort Krem Nedir?

Bu kremin her bir gramı fusidik asit, 20 mg betametazon valerat ve 1 mg klorokresol ile stabilize içerir. Bu krem, fusidik asit maddesinin antibakteriyel etkisini betametazon valerat maddesinin anti-enflamatuar ve antipruritik etkileri ile birleştirir.

Bu krem, atopik egzama ve kontakt dermatit gibi bakteriyel bir enfeksiyon varlığında veya riskinde enflamatuar dermatozları tedavi etmek için kullanılır.

Fucicort Krem cilt hastalıklarının birçoğunda yaygın olarak kullanılabilmektedir. Bu hastalıklardan bazıları genel olarak şu şekilde olmaktadır.

  • Vücuda alınan yabancı maddelerden kaynaklanan alerjik reaksiyonların ve enfeksiyonların dindirilmesinde kullanılabilmektedir.
  • Vücutta bulunan şişlik ve kızarıklıkların dindirilmesinde kullanılabilmektedir.
  • Derinin yağ bezelerinde oluşan bir hastalık olan Unna hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Kronik olarak geçen atopik egzama hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Güneş gibi dış etmenlerin oluşturmuş olduğu iltihaplanmaların tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Kaşınma nedeni ile oluşan egzama hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Derinin altındaki damarlarda tıkanıklıklardan kaynaklanan iltihaplanmaların tedavisinde kullanılabilmektedir.

Fucicort Krem nedir? Sorusunun yanıtı genel olarak bu şekilde yer almaktadır.

Fucicort Krem Ne İçin Kullanılır?

Bu krem, bakteriyel enfeksiyonun olduğu veya ortaya çıkma olasılığı olan enflamatuar dermatozlar için kullanılır. Bu ürün atopik egzama, diskoid egzama ve staz egzaması için kullanılan bir ilaçtır. Aynı zamanda bu krem seboreik dermatit, kontakt dermatit, liken simpleks, kronikus, sedef hastalığı, vediskoid, lupus, eritematoz gibi cilt hastalıklarının tedavisi için de uygulanır.

Fucicort Krem Nerelerde Kullanılır?

Bu krem cilt üzerinde haricen kullanılır. Kollar, bacaklar, eller, ayaklar, yüz bölgesi, sırt, bel, boyun ve omuz gibi bölgelerde kullanılabilir.

Fucicort Krem Fiyatı 

Bu kremin güncel fiyatı 40.40 TL’dir.

Fucicort Krem Yan Etkileri

İlaçların içerisinde bulunan maddeler nedeni ile insan üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkiler bulunabilmektedir. Bu olumsuz etkilere verilen genel isim yan etki olmaktadır. İlaçlar kullanılmadan önce mutlaka ilaç hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Fucicort Krem yan etkileri ve ilaç hakkında bilinmesi gereken maddeler şu şekilde yer almaktadır.

  • İlacın etken maddesine karşı her hangi bir alerjiniz var ise ilaç alerjik reaksiyonları harekete geçirebilmektedir. İlacın etken maddesine karşı alerjiniz var ise ilacın kullanılmaması önerilmektedir.
  • Antibiyotik sınıfında yer alan bir krem olduğu için Fucicort Krem sivilce tedavisinde ve yüz bölgesinde kullanılmamalıdır.
  • Bebeklerin pişik durumunda kesinlikle kullanılmaması önerilmektedir.
  • Fucicort Krem vajinaya sürülebilmektedir. Fakat kısa süreli kullanımı tavsiye edilmektedir. İlaç kullanılmadan önce mutlaka doktora danışılması gerekmektedir.
  • Nefes almada güçlük çekildiğinde ve alerjik reaksiyonlar gözlemlendiğinde acil bir şekilde doktora başvurulması gerekmektedir.
  • Yan etki olarak yüz bölgesinde dil ve boğazda her hangi bir şişme durumu gözlemlenir ise ilacın kullanımı kesilerek acil bir şekilde doktora başvurulması gerekmektedir.

Fucicort Krem Muadili

Birçok farklı ilaç ve birçok farklı hastalık bulunabilmektedir. Bazı hastalıkların tedavilerinde farklı ilaçlar aynı tedavi işlevini görebilmektedir. Bu duruma muadil ilaç denilmektedir. Birçok hastalığın tedavisinde farklı firmaların üretmiş olduğu ilaçlar kullanılabilmektedir. İlaçların aralarındaki tek fark üretici firmalarının farklı olması olmaktadır. Birçok ilacın muadili bulunabilmektedir Fucicort Krem muadili bulunmaktadır. Bu ilaçlar genel olarak şu şekilde yer almaktadır.

  • Belogent
  • Fucitec plus krem
  • Stafine  Cort krem
  • Tirecort

Fucicort Krem Prospektüs

Her hangi bir ilacı kullanmadan önce mutlaka ilaç hakkında bilgi sahibi olmalısınız. İlaçlar hakkında mutlaka doktorunuza danışmalı ve ilaçları reçeteli bir şekilde kullanmalısınız. İlacın içerisinde yer alan prospektüs ilaç hakkında gerekli olan tüm bilgiyi kapsamaktadır. Bu bilgiler ilaç kullanımından önce bilinmesi gerekenler, yan etkileri, ne için kullanıldığı gibi maddeler olabilmektedir. Fucicort Krem prospektüs ilacın kutu içerisinde yer almaktadır. İlacın prospektüsünü kesinlikle kaybetmemeniz önerilmektedir. İlaç kullanımından sonra oluşabilecek her hangi bir komplikasyonda prospektüsten yararlanabilirsiniz.

Fucicort Krem Hamilelikte Kullanımı

Hamilelik döneminde ya da emzirme döneminde kontrol dışında ilaç kullanımı anneye ve bebeğe zarar verebilmektedir. Bunun nedeni ise ilaçların kimyasal maddelerden oluşması olmaktadır.  Zorunlu olmadıkça ilaç kullanımı önerilmemektedir. Fucicort Krem antibiyotik grubunda yer alan bir ilaç olduğu için kan yolu ile yada süt yolu ile bebeğe zarar verebilmektedir. Hamilelik yada emzirme döneminde her hangi bir ilaç kullanılmadan önce mutlaka uzam doktora başvurulması önerilmektedir.

FUCICORT Krem, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl …

FUCICORT Krem, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltıcı ve bakterilerin gelişmesini önleyici cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir kremdir.

Fucicort Krem Ne İşe Yarar? – Begonya.com

29.06.2020 · Fucicort Krem Fucicort Krem Neye Yarar? Bu ilaç atopik egzama, diskoid egzama ve staz egzaması, seboreik dermatit, kontakt dermatit, liken simpleks, kronikus, sedef hastalığı, vediskoid, lupus, eritematoz gibi bazı cilt hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır.

Fucicort Krem Nasıl Kullanılır – Sosyola

25.05.2021 · Fucicort Krem Nedir? Bu krem bir antibiyotik olan fusidik asit ihtiva eder. Bu madde, ciltte bakteri üretimini engeller. Aynı zamanda yoğun bir kortikosteroid olan betametazon valerat adlı bir madde içerir. Betametazon valerat ise iltihap önleyici özelliklere sahiptir ve kaşıntı belirtilerini minimuma indirir. Fucicort Krem Ne İçin Kullanılır?

Fucicort Krem: Dermatit Ve Egzamalara Elveda!

20.06.2021 · Fucicort Krem kaşıntı, kızarıklık, kuruluk, kabuklanma ve rahatsızlık gibi semptomların giderilmesine yardımcı olur ve ayrıca duyarlı bakterilerin yayılmasını önler. Fucicort Krem Nasıl Çalışır? Fucicort Krem, hidrokortizondan daha güçlü, yüksek potensli bir anti-inflamatuar olan sentetik kortikosteroid betametazon içerir.

Fucicort Krem Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? – Modanium

26.02.2020 · Fucicort krem, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltır. Ayrıca bakterilerin gelişmesini önleyici cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir krem Fucicort krem günde 3 kezden fazla kesinlikle kullanılmamalıdır. Aksi halde yan …

Fucicort Krem Nedir?, Ne İşe Yarar?, Nasıl kullanılır …

30.04.2020 · Fucicort Krem, vücutta kızarıklık, şişme ve iltihaplanmaya neden olan kimyasalların etkilerini azaltan ve bakterilerin büyümesini önleyen cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir kremdir. Fucicort Krem Ne İçin Kullanılır?

Fucicort Krem: Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

11.04.2021 · Fucicort krem nedir? Cilt enfeksiyonları tedavisinde kullanılan Fucicort krem; iltihap azaltıcı ve bakteri önleyici bir kremdir. Doktorlar tarafından reçete edilen bu krem, özellikle ergenlik döneminde meydana gelen cilt problemlerini ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır.

Fucicort Krem Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? – Modanium

26.02.2020 · Fucicort krem, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltır. Ayrıca bakterilerin gelişmesini önleyici cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir krem. Fucicort krem günde 3 kezden fazla …

Fucicort Krem Nedir?, Ne İşe Yarar?, Nasıl kullanılır …

30.04.2020 · Fucicort krem kullanmadan önce hakkında bilmeniz gerekenler. İlacın aktif bileşenine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez. Fucicort, vücutta kızarıklık, şişme ve iltihaplanmaya neden olan kimyasalların etkilerini …

Fucicort Krem: Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Fucicort krem yan etkileri kullanıldıktan sonra el ve ayaklarda, boğazda şişlikler ile deride incelme, ciltte kızarma, damarlarda genişleme gibi farklı yan etkiler meydana gelebilir. Bu yan etkiler görüldüğünde kremin kullanımı durdurularak doktorunuza başvurunuz.

Fucicort Krem Nedir? Neye İyi Gelir? Nasıl Kullanılır …

Fucicort Krem Bebeklerde Kullanılır Mı. Fucicort krem bebeklerde kullanımı kesinlikle doktorunuzun tavsiyesi ile olmalıdır. Fucicort krem kortizonlu bir krem olduğundan bebeklerde ve çocuklarda gelişiminin gerilemesi, kolu kaybına neden olduğu bilinmektedir.Eğer bebeklerdeki pişik için kullanmayı düşünüyorsanız kesinlikle kulaktan dolma bilgilerle bu kremi doktorunuza …

Fucicort Krem Nedir ve Ne İçin Kullanılır? Fucicort Kremin …

29.04.2017 · Fucicort krem kısaca nedir? Fucicort nedir? Fucicort, bir antibiyotik (fusidik asit) ve güçlü bir kortikosteroid (betametazon valerat) içeren kombine bir preparattır. Fucicort ne için kullanılır? Fusidik asit bakterilerin üremesini önlerken, betametazon ise antiinflamatuar etkiye sahip olup, kaşıntıyı azaltır. Fucicort, deri hastalıklarına ve inflamasyona (yangıya) karşı …

Fucicort Krem 30 g ilacı fiyatı, yan etkileri …

Fucicort Krem 30 g Endikasyonları. – Atopik egzama (kalıtsal nitelikte olduğu düşünülen, kronik iltihaplı bir cilt hastalığıdır. Kişinin yanaklarında, bazen gövde ve kollarına da yayılan kırmızımsı deri tahrişi görünümündedir. Çoğu zaman astım ve saman nezlesi gibi diğer alerjik rahatsızlıkları olanlarda görülür)

Fucicort Krem Ne İşe Yarar, Kullanımı Nasıldır …

16.01.2019 · Fucicort kremin çocuklarda kullanılması mutlaka bir doktor kontrolünde yapılmalıdır. Çünkü bu krem topikal kortikosteroid içerir ve çocukların büyümesini ve gelişmesini etkileyebilir. Bu nedenle çocuklarda etkili bir tedavi elde edebilecek şekilde ancak en düşük miktarlarda sınırlandırılarak kullanılır.

Fucicort Krem Yüze Sürülür mü? – Kadın ve Moda

8.06.2020 · Krem,mutlaka doktorun reçetede belirttiği şekilde kullanılmalıdır. Fucicort krem yüze sürülür mü sorusunda doktorunuzun vereceği doz yeterlidir. Doktor yüzdeki sadece sivilcelerin üzerine sürülmesini önerdiyse daha farklı bölgelere sürmekten kaçınılmalıdır. Krem kullanıldıktan sonra eller güzelce yıkanmalıdır.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Youtube video indir