Instagram video indir

Almanya iş arama vizesi 2021 – Almanya İş Arama Vizesi Gereklilikleri

Almanya iş arama vizesi 2021 - Almanya İş Arama Vizesi Gereklilikleri ÇağrıMerkezin

Almanya iş arama vizesi, Almanya’nın özellikle son yıllarda artan nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak için attığı adımlardan biri. Bu vize ile Avrupa Birliği dışındaki kalifiye insan gücünün Almanya’ya gelişini kolaylaştırmak ve Almanya’yı bu kişiler için daha cazip duruma getirmek amaçlanmıştır. Almanya iş arama vizesi ile belli kriterleri yerine getiriyorsanız, 6 aya kadar geçerli iş arama amaçlı Almanya vizesi almanız mümkün. 6 aylık zaman zarfı içinde iş bulabildiğiniz takdirde, Almanya’da daha uzun da kalabilirsiniz. Bu durumda, çalışmak için gerekli olan çalışma izni veya Mavi Kart başvurunuzu Türkiye’ye gitmeden direkt olarak Almanya’dan yapabilirsiniz.

Almanya İş Arama Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Harita üzerinde; yaşadığınız yere göre nerede başvuru yapmanız gerektiğiniz renklerle anlatılmıştır.

Almanya İş Arama Vizesi Başvurusu Nereden Yapılır?

Almanya İzmir Konsolosluğu yetki alanı içerisindeki iller;  Antalya, Aydın, Burdur, Afyon, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Isparta illeri bulunacaktır.

Yeşil bölge Almanya İstanbul Başkonsolosluğu yetki bölgesi içerisinde olduğundan burada ikamet eden vatandaşların İstanbul Konsolosluğu üzerinden vize başvurusu gerçekleştirilmektedir.

Almanya İstanbul Büyükelçiliği yetki alanı içerisindeki iller;  Bilecik, Bolu, Bursa, Düzce, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, İzmit, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Yalova.

Kırmızı bölge Almanya Ankara Büyükelçiliği yetki bölgesi içerisinde olduğundan buralarda ikamet eden vatandaşların Ankara Büyükelçiliği Vize Departmanı üzerinden vize başvurusu gerçekleştirilecektir.

Almanya Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içerisindeki iller; Adana, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aksaray, Amasya, Ankara, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İçel (Mersin), Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak.

Almanya İş Arama Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Uygun bulunan başvuru, yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde karara bağlanır.

Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre daha da uzun sürebilmektedir.

İstisnai olarak, bazı özel durumlarda ek belgeleri sunulması gerektiğinde, bu süre daha da uzayabilmektedir.

Bu duruma istinaden Anadolu Hukuk ve Danışmanlık Bürosu olarak, Almanya iş arama vizesi başvurusunun seyahate en az 6 ay kala gerçekleştirilmesini tavsiye ediyoruz.

Kimler bu vizeye başvurabilir?

Almanya iş arama vizesine başvurabilmek için; Almanya’nın ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim alıp, bu konuda diploma sahibi olmanız gerekiyor. Bununla beraber eğitimini aldığınız alanda meslek ve iş tecrübesi sahibi olmanız çok önemli bir avantaj. Ancak bu, her üniversite mezunu ya da diploma sahibinin bu vizeyi alabileceği anlamına da gelmiyor. Genel olarak başvurunuzun ve motivasyon yazınızın Alman Konsolosluğu tarafından inandırıcı bulunması ve ikna edici olması gerekiyor. 6 ay sonunda iş bulamadığınız takdirde, Almanya’dan ayrılacağınız konusunda da Alman mercilerini ikna edici bir başvuru hazırlamalısınız.

Almanya iş arayan vizesine başvurmak için yerine getirmeniz gereken birkaç kriter vardır:

  • Bir Alman üniversitesinden lisans / yüksek lisans derecesi veya dengi bir yabancı diplomaya sahip olmak
  • İlgili çalışma alanınızda en az 5 yıllık deneyime sahip olmak
  • Almanya’da bulunduğunuz süre boyunca kalışınızı karşılamak için yeterli maddi duruma sahip olmak
  • Almanya’daki tüm kalışınız için veya çalışma izninizi alana kadar seyahat veya sağlık sigortası yaptırmak

Tüm kriterleri kontrol ettiyseniz, vizenizi almaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

Almanya iş arama vizesi başvurusu için gerekli evraklar

Almanya’da iş arama vizesi başvurunuz için bu vizeye özel dökümanlar hazırlamak durumundasınız. Bu vize başvurusunu hemen hemen bir iş başvurusu gibi düşünmenizde fayda var. Alman mercileri, vize başvurunuz ile beraber diploma, motivasyon mektubu gibi dokümanlarınızı detaylı bir şekilde inceleyecek ve sizin Almanya’da iş bulabileceğinize kanaat getirdiği durumda size bu vizeyi verecektir. Bu vize için gerekli evrakların listesini aşağıda bulabilirsiniz:

  • 2 adet başvuru formu
  • Geçerli pasaport
  • 2 adet son 6 ayda çekilmiş biometrik fotoğraf
  • Mesleki durumunuzu ve gelişiminizi açıklayan özgeçmiş (Almanca veya İngilizce) – (Detaylı Özgeçmiş)
  • Varsa dil, teknik veya mesleki sertifikalarınız
  • Diplomanız ve Almanya’da tanınırlığınızı ispatlayan Anabin H+ değerlendirme belgesi – Bu belge ile ilgili detaylı bilgiyi bu linkten edinebilirsiniz.
  • İş arama planınızla ilgili motivasyon yazınız (Neden Almanya’da iş aradığınızı ve Almanya’da nasıl kolayca iş bulabileceğinizi anlatan bir yazı)
  • İş arama amaçlı yaptığınız hazırlıkları ve aktiviteleri gösteren belgeler, iş başvuru kanıtları vs. (Vize başvurusu öncesi Almanya’daki firmalara yolladığınız başvurulardan örnekler, sizin motivasyonunuzu ispatlamak için önemli. 
  • Almanya iş arama vizesi ile Almanya’da bulunduğunuz süre boyunca geçiminizi sağlayabileceğinizi ispatlayan evraklar, banka hesapları vs. (en az 7000 euro civarında bir parayı kendi hesabınızda göstermeniz gerekiyor ancak bu kesin olarak belirtilmiş bir meblağ da değil)
  • Bu vize ile Almanya’da kaldığınız süre boyunca geçerli bir seyahat sağlık sigortası

Unutmayın, Almanya vizesi almak için Almanya’nın Türkiye’deki Dış Temsilciliklerinin Vize Bölümleri’nin tek yetkili harici hizmet sağlayıcısı iDATA’dır. Bu bağlamda, sahte web sitelerine, WhatsApp hesaplarına veya Almanya Dış Temsilcilikleri’nin ve iDATA’nın logosunu aldatma amaçlı yasa dışı olarak kullanan gayri ciddi acentelere ve şirketlere itibar etmeyin!

  •  Idata resmi sitesi – Idata ile Ulusal Vize

Almanya iş arama vizesi ile ilgili diğer noktalar

Almanya iş arama vizesi için gereken evrakların eksiksiz hazırlanmasının dışında, başvurunuzun bir bütün olarak hatasız ve profesyonel bir şekilde oluşturulması şansınızı önemli ölçüde artıracaktır. Bu vizeye daha önce başvuran ve bu vize sayesinde Almanya’ya gidebilen kişiler tanıyorsanız, bu kişilerle fikir alışverişinde bulunmanız ve onların tecrübelerinden faydalanmanız yararınıza olacaktır. Yukarıda da belirttiğimiz evraklardan en önemlisi, diplomanız ve Almanya’da tanınırlığınızı ispatlayan Anabin H+ denklik değerlendirme belgesidir. Bu belge Almanya dışında alınan her türlü diplomanın Almanya’da denkliğinin var olup olmadığının kontrolünü sağlar.

  • anabin.kmk.org – Mesleki denklik internet sitesi

Almanya İş Arama Vizesi Ücreti Ne Kadar?

 KONSOLOSLUKVİZE HARCI  ULUSAL VİZE RANDEVU ÜCRETİ ZORUNLU SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI  VİZE DANIŞMANLIK BEDELİ   TOPLAM
75 EURO 61 TL 15 EURO 600+400 EURO 1100 EURO
  • Yukarıdaki ücretlere KDV dahil değildir.
  • Yukarıdaki ücretlere zorunlu çeviri ücretleri, sertifika işlemleri dahil değildir.
  • Eğer birden fazla kişiyle başvurmayı düşünüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Almanya İş Arama Vizesi Kaç Günde Çıkar?

  • Uygun bulunan başvuru, yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde karara bağlanır.
  • Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre daha uzun tutulabilir.
  • İstisnai olarak, özel bazı durumlarda ek bir takım belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre daha da uzayabilir.

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir