Instagram video indir

Almanya’dan Türkiye’ye Para Transferi Nasıl Yapılır? Para Gönderme Yöntemleri

Almanya’da ikamet eden pek çok gurbetçinin en merak ettiği konular arasında para transferi geliyor. Özellikle Almanya’dan Türkiye’ye kolay şekilde nasıl para transferi yapılacağı konusunda internet üzerinden de sıkça araştırma gerçekleştirilmektedir. Peki, Almanya’dan Türkiye’ye para transferi nasıl yapılır? Para gönderme yöntemleri hakkında bilinmesi gerekenler.
Almanya'dan Türkiye'ye Para Transferi Nasıl Yapılır? Para Gönderme Yöntemleri ÇağrıMerkezin

Almanya’dan Türkiye’ye Para Transferi Nasıl Yapılır?

 Almanya’dan Türkiye’ye en ucuz şekilde para transferi nasıl yapılacağı merak ediliyor. Özellikle yüksek komisyon ya da kur çevrim farkları olmadan gerçekleştirilecek para transferi büyük öneme sahiptir. O yüzden çağın getirdiği olanaklar ile beraber artık online şekilde rahatlıkla ve güvenliği yoldan para transferi sağlanabilmektedir.

 Bu doğrultuda hem banka seçenekleri üzerinden hem de hesaplı para gönderim ücreti kapsamında destek sağlayan online sistemler bulunmaktadır. Bu sistemler üstelik çok hızlı şekilde Almanya’dan Türkiye’ye düşük maliyet ile para transferi imkanı sağlıyor.

Almanya’dan Türkiye’ye Para Gönderme Yöntemleri

Wise, TransferGo gibi online siteler birçok kişinin en avantajlı Almanya’dan para gönderme seçeneği olarak tercih ettiği mecralardan. Hem güvenlik açısından herhangi bir sorun teşkil etmemesi hem de bankalara göre uyguladıkları düşük faiz oranları nedeniyle oldukça popüler konumdalar. Ancak belirtmemiz gereken bir nokta var: Almanya’dan Türkiye’ye bu uygulamalar üzerinden para transfer ettiğiniz taktirde Türkiye’deki hesabınıza yatacak para Türk lirası cinsinden olacaktır. Aynı şekilde Türkiye’den Almanya’ya para transferi durumda da yine paranız hesabınıza Euro olarak tanımlanacak.

Hemen Wise sitesine göz atın ve en uygun komisyon oranları ile Türkiye’ye para gönderin. Üstelik MoneyGram ve Western Union gibi diğer şirketlerle komisyon oranını karşılaştırabilirsiniz.

Western Union ve MoneyGram da Türkiye’ye Almanya’dan para gönderme yollarının alternatiflerinden. Ancak komisyon oranları diğer mecralardan daha yüksek.

Western Union gibi tüm dünyada oldukça geniş bir acente ağıyla hizmet veren ve hızlı para transferi konusunda güvenilirliğini ispatlamış özel şirketler ile Almanya’dan para transferi yapabilirsiniz. Fakat komisyon tutarlarına ek ödeyeceğiniz kur farkını unutmayın.

MoneyGram’ın internet sitesi üzerinden kredi ya da banka kartınızla Türkiye’ye para gönderebilirsiniz. Tabii yine kur farkıyla!

İşbank güvencesiyle kurulan paragonder.com gibi web sitesi ve uygulamaları ise yeni bir banka hesabı açmadan Almanya’dan para gönderme yollarından. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta transfer işlemlerindeki günlük limitler.

İpucu: Transferwise, TransferGo gibi online siteler birçok kişinin en avantajlı Almanya’dan para gönderme seçeneği olarak tercih ettiği mecralardan. Hem güvenlik açısından herhangi bir sorun teşkil etmemesi hem de bankalara göre uyguladıkları düşük faiz oranları nedeniyle oldukça popüler konumdalar.

Almanya’dan para transferi sürecinde dikkat etmeniz gerekenler

Online uygulamalar aracılığıyla para transferi yapacaksanız sadece komisyon oranlarına değil, kur farkına bakmayı da unutmayın. Çünkü birçok şirket kur farklarından kar etmekte. Türkiye’ye Almanya’dan para transferi yaparken zamanlamayı iyi yapın. Acil bir durum nedeniyle Almanya’dan para gönderme ihtiyacınız varsa hız açısından avantaj sağlayacak online servisleri kullanın. Ancak her ay yaptığınız düzenli ödemeler için diğer opsiyonları da değerlendirebilirsiniz. Güvenilir online servisleri kullanın. Neden mi? Transfer yapacağınız parayı herhangi bir acenteye ya da banka şubesine giderek transfer işlemi gerçekleştirirseniz ve karşı taraftan parayı çekecek kişi yine manuel olarak işlem yaparsa bu durum kesintiler nedeniyle hayli masraflı olabilir.

Almanya’dan Türkiye’ye Para Gönderirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 Almanya’dan Türkiye’ye para gönderirken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bunlara dikkat ederek daha güvenli ve düşük maliyet üzerinden hızlı şekilde para transferi sağlamanız mümkün.

 – Hem komisyon oranını hem de kur çevrim farkına anlık olarak dikkat edilmelidir,

 – Özellikle acil durumlar söz konusu olduğunda hızlı para transferi sağlayacak sistemler kullanılmalıdır,

 – Düşük ücretli para gönderme imkanları değerlendirmek için online sistemleri kullanılabilir,

Almanya’dan Türkiye’ye banka havalesi

Almanya’dan para gönderme için diğer bir yol da banka havalesi. Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Denizbank gibi Almanya’da birçok kentte aktif olarak faaliyette bulunan Türk bankaları aracılığıyla Türkiye’ye Almanya’dan para transferi yapabilirsiniz. Almanya’da da çalıştığınız herhangi bir bankadan Türkiye’deki hesaba havale yapabilirsiniz. Bu seçenek yukarıda biraz önce bahsi geçen para taşıma yöntemine göre oldukça güvenli ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Bankadan bankaya farklılık gösteren, para transferi için uygulanan komisyon ücretleri.

Örneğin; Almanya’da Berlin, Frankfurt, Hamburg, Münih gibi kentlerde aktif olan Ziraat Bankası’nın şubelerine giderek ya da internet bankacılığı servislerini kullanarak hızlı bir şekilde Almanya’dan para transferi yapabilirsiniz.

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Teknik seviyeler ÇağrıMerkezin
Read More

Teknik seviyeler

EURUSD 1.1950 üzerinde oluşan fiyatlamaların etkisi ile alımların hız kazandığını ve bu sayede 1.2050 seviyesine ulaşıldığını görmekteyiz. EURUSD ...
Youtube video indir