Instagram video indir

ABD Başkanı Biden’ın yeni harcama planı piyasaların takibinde yer aldı

ABD Başkanı Biden’ın yeni altyapı harcama planına ilişkin detaylar dün itibariyle açıklandı. Piyasa Gündemi ABD Başkanı Biden’ın yeni altyapı …
ABD Başkanı Biden'ın yeni harcama planı piyasaların takibinde yer aldı ÇağrıMerkezin

ABD Başkanı Biden’ın yeni altyapı harcama planına ilişkin detaylar dün itibariyle açıklandı.

Piyasa Gündemi

ABD Başkanı Biden’ın yeni altyapı harcama planına ilişkin detaylar dün itibariyle açıklandı. Harcama planının enflasyon rakamları ve bu taraftaki endişeler üzerindeki etkisi yakından izlenecektir. Küresel çapta aşılama çalışmaları devam ederken, son haftalarda vaka sayılarında gözlenen artış eğilimi aşağı yönlü risk oluşturuyor. Yurt içinde ise ekonomi yönetimden gelebilecek olası açıklamalar ve iç siyasetteki gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkisini sürdürecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Yüksek
•    17:00 ABD – ISM İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD Başkanı Biden’ın harcama paketine ilişkin detaylar dün itibariyle paylaşılırken, mevcut risk ve endişeler gündemdeki yerini koruyor. Küresel hisse piyasalarında son dönemde gözlenen dalgalı seyir dün de etkisini sürdürdü. BIST-100 Endeksi’nde gün içerisinde sıkışık bir seyir izleyerek günü %0,29’luk düşüşle 1.391,73 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,25 – 8,28 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,28’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bu haftanın genelinde olduğu gibi dün de endeks yön bulmakta zorlandı. Gün içinde oldukça dar bir bantta hareket eden endekste, teknik göstergeler ve işlem hacmi zayıf seyrederken, son birkaç gündür takip ettiğimiz seviyeler güncelliğini koruyor. Endekste 1.384 ilk önemli destek olup, bu seviyenin altında olacak kapanışlar aşağı yönlü baskıyı artırarak ilk kademede 1359 ve devamında 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1.298 ile önceki dibin de bulunduğu 1.256 aralığının yeniden test edilmesine neden olabilir. Yukarıda ise 1.412 ve 1.423 ilk kademede izlediğimiz önemli dirençler konumunda. Bu seviyeler geçilemediği sürece yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmaya devam edeceğiz. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir