Instagram video indir

Altın pozitif bir haftayı geride bıraktı

Altın geçtiğimiz haftayı da kazançla kapatmasının yanı sıra yedi haftanın da zirvesini kaydettiği bir seansı yaşadı. Altın geçtiğimiz haftayı da …

Altın geçtiğimiz haftayı da kazançla kapatmasının yanı sıra yedi haftanın da zirvesini kaydettiği bir seansı yaşadı.

Altın geçtiğimiz haftayı da kazançla kapatmasının yanı sıra yedi haftanın da zirvesini kaydettiği bir seansı yaşadı. 1729 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden geçtiğimiz hafta ABD’de açıklanan verilerle güç buldu. ABD’de geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verisi beklentileri aşarak aylık bazda yüzde 0,6 artış göstererek, ekonominin hızla toparlanacağına dair sinyal verdi. Enflasyondaki artışın kalıcılık gösterip göstermeyeceği ekonomik aktivitelerin nasıl seyredeceği ilgiliyken, altının enflasyondaki artışa tepkisi pozitif yönlü oldu. Diğer tarafta ABD’de açıklanan perakende satışlarındaki güçlü görünüm ve işsizlik başvurularındaki azalma ekonomik toparlanmaya işaret etmesi piyasalara pozitif yönde yansıdı. ABD’den gelen pozitif veriler ekonomilerin toparlanmasını işaret ederken altının bu durumdan payına düşen kazancı alıyor. Diğer taraftan kripto paralara gelen yeni düzenlemeler neticesinde yaşanan sert satışlar altına yansıması pozitif yönlü olduğu bir haftayı yaşadık. Özelikle ülkemizde kripto paraların ödeme yöntemi olarak kullanılması yasaklanmasıyla kripto paralar hızlı kayıp yaşadı. Tüm bu yaşananların ışığında altın kazançlı haftayı geride bırakırken, geçtiğimiz hafta 1783 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. 1776 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan sarı maden önceki haftaya kıyasla hanesine yüzde 0,8 kazanç yazmış oldu. Aynı zamanda 50 günlük ortalamanın üzerine dönmeye başardı ve pozitif görünümünü sürdürdü.

 

Gümüş de geçtiğimiz haftayı yeşilde kapatmasına rağmen altına kıyasla düşük bir performansla haftayı tamamladı. 25,84 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 4 haftanın ardından 26 dolar/onsun üzerini test etti. Haftalık kapanışını bu seviyesinin üzerinden yapamayan beyaz maden, yine de haftayı 25,96 dolar/onstan kapatırken, hanesine 0,4 kazanç yazmış oldu.

 

Platin de diğer kıymetli madenlerle uyumlu şekilde kazançlı bir haftayı geride bıraktı. 1197 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, haftayı 1206 dolar/onstan tamamladı ve yüzde 0,7 kazancı hanesine yazdı.

 

Paladyum haftanın en çok değer kazanan kıymetli madeni olarak öne çıkarken, son bir yılın en yüksek seviyesini 2785 dolar/onsla kaydettiği bir haftayı geride bıraktı. 2745 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, seansı 2777 dolar/onstan tamamladı ve önceki haftaya kıyasla hanesine yüzde 1,4 kazanç yazmış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasasında dünya fiyatlarının üzerinde işlemlerinin azaldığını gözlemlenirken, fiyatlar 0- 0,50 primle gerçekleşti. Borsa İstanbul’da toplamda 7.080 kg altın, 24.451 kg gümüş işlemiyle hafta tamamlandı.

 

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir