Instagram video indir

BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.(İnfo Yatırım) ABD Başkanı Joe Biden’ın 2,3 trilyon dolarlık altyapı ve istihdam …
BİST100 endeksi ÇağrıMerkezin

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.(İnfo Yatırım)

ABD Başkanı Joe Biden’ın 2,3 trilyon dolarlık altyapı ve istihdam planını açıklaması ve beklentilerin üstünde gelen ekonomik datalar sonrasında pozitif geçen ABD Piyasaları dün yerini satıcılı bir seyire bırakırken, Asya borsalarında da Çin Merkez Bankası’nın bankalara yılın geri kalanında kredi arzını kısma çağrısı yapmasıyla bir miktar baskı oluştuğu görüldü.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında ise siyasi gündeme ek olarak Pazartesi günü ABD tarafından CAATSA uygulamalarının başlanacağı duyuruldu. ABD Dışişleri Bakanlığı, CAATSA kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in de aralarında olduğu dört kurum yetkilisine “Rusya ile kurulan ilişkiler” nedeniyle uygulanacak yaptırımların yarın yürürlüğe gireceğini açıkladı. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe %0,06 oranında yükselişle 1.442 seviyesinden başlangıç yaptı. Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BİST100 endeksinde ikinci yarı satışlar hızlandı. Endeks günü %1,49 oranında düşüşle 1.420 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %4,47 oranında değer kazanırken, finansal kiralama faktoring sektörü payları %5,88 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde 1.437 – 1.454 – 1.462 direnç, 1.411 – 1.403 – 1.386 destek seviyeleri olarak takip edilecek.

Avrupa İstatistik Ofisi Şubat ayı verilerine göre, Euro Bölgesi’nde mevsimsel olarak ayarlanmış İşsizlik Oranı Şubat ayında %8,3 olarak açıklandı. Oran aylık bazda bir değişim göstermedi ancak yıllık bazda %2 arttı. Avrupa Birliği’nde İşsizlik Oranı ise Şubat ayında %7,5 düzeyinde sabit kalırken, yıllık değişim %1 artış oldu.

BİST100 endeksi ÇağrıMerkezin

Avrupa Birliği  Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Beştepe’de Cumhurbaşkanı  Erdoğan ile görüştü. Görüşmenin ardından Ankara’da bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu binasında bir basın açıklaması düzenledi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdikleri görüşmeyle ilgili olarak, “Türkiye, aslında yapıcı bir şekilde tekrar ilişki kurmak istediğini gösterdi” dedi.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Alternatif kapanma? ÇağrıMerkezin
Read More

Alternatif kapanma?

ABD piyasaları öncülüğünde risk algısında iyimserlik etkin olurken, S&P500 endeksi rekor tazelemektedir. GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ Zaman ...
Youtube video indir