Instagram video indir

Ekonomik toparlanma risk iştahını desteklerken, riskler varlığını sürdürüyor

Güçlü gelen ekonomik veriler küresel çapta toparlanma beklentilerini desteklerken, IMF dünkü raporunda 2021 yılı küresel büyüme tahminini yukarı …
Ekonomik toparlanma risk iştahını desteklerken, riskler varlığını sürdürüyor ÇağrıMerkezin

Güçlü gelen ekonomik veriler küresel çapta toparlanma beklentilerini desteklerken, IMF dünkü raporunda 2021 yılı küresel büyüme tahminini yukarı çekti.

Piyasa Gündemi

Güçlü gelen ekonomik veriler küresel çapta toparlanma beklentilerini desteklerken, IMF dünkü raporunda 2021 yılı küresel büyüme tahminini yukarı çekti. Hız kazanan aşılama çalışmaları ve toparlanma beklentileri risk iştahını destekleyen gelişmeler oluyor. Ancak enflasyon endişelerinin yanında dünya çapında vaka sayılarında gözlenen artış risk unsuru olarak takip ediliyor. TL varlıklarda denge arayışı devam ederken, iç siyasetteki gelişmeler yakından izleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    11:00 Euro Bölgesi – Hizmet PMI Önem: Yüksek
•    21:00 ABD – FOMC Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir fiyatlama etkili oldu. Hız kazanan aşılama çalışmaları ve güçlü gelen ekonomik veriler hisse piyasalarını desteklerken, gündemdeki mevcut risk ve belirsizlikler piyasalarda dalgalı seyrin sürmesine yol açıyor. Yurt dışına kıyasla negatif bir ayrışmanın yaşandığı BIST-100 Endeksi dün günü %1,49’luk düşüşle 1.420,59 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü sınırlı düşüşlerle tamalarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,15 – 8,17 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,16’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endekste son günlerdeki hacimsiz yükselişlerin ardından dün görece olarak yine hacimsiz diyebileceğimiz bir şekilde, genele yayılan kar satışlarına bağlı bir geri çekilme izledik. Endekste kapanışın günün dip seviyelerinden ve son günlerde dikkat çektiğimiz 1.423 desteğinin altında gerçekleşmesi zayıf görünümün devamını işaret etti. Bugün endekste 1.400 ve altında çok daha önemli bir destek olarak 1.383 ile 1.371 aralığını izleyeceğiz. Bu bölgenin altına sarkılması kısa vadeli görünümün çok daha bozulmasına neden olabilir. Yukarıda ise daha önce takip ettiğimiz 1.462 öncesinde 1.445 de izlediğimiz önemli dirençler arasına girdi. Burası geçilemediği sürece gün içi yükselişlere karşı temkinli yaklaşmaya devam edeceğiz. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Altın analizi ÇağrıMerkezin
Read More

Altın analizi

Geçtiğimiz günlerde dolar endeksinde yaşanan yukarı yönlü hareketlenmeler ve hazine tahvil faizlerindeki volatilite altın fiyatlarını oldukça ...
Youtube video indir